Enimerotiko.gr
Ελλάδα

«Ο βυθός έκρυβε το μυστικό του»: Η εξαφάνιση του Κρητικού και η «μοιραία γυναίκα» που ξεσκέπασε η Νικολούλη

Μυστικό στο βυθό: Ο θάνατος του εισοδηματία από την Κρήτη μπορεί να οφείλεται σε ατύχημα ή σε αυτοχειρία. Αυτό ανέφεραν οι εμπειρογνώμονες από την οικογένεια, αλλά και από την Αστυνομία. Από εκεί και πέρα, μετά τις αποκαλύψεις της εκπομπής για τον αγνοούμενο Κυριάκο Μετζιδάκη. Έγινε παρέμβαση εισαγγελέα που έδωσε εντολή να γίνουν έρευνες από δύτες στη θαλάσσια περιοχή των Χανίων. Λίγες ημέρες αργότερα, διαπιστώθηκε ότι το λιμάνι της Σούδας έκρυβε το μακάβριο μυστικό του άτυχου πατέρα….

Μυστικό στο βυθό: Η εξαφάνιση και η«μοιραία γυναίκα»

Τα ίχνη του εισοδηματία Κυριάκου Μετζιδάκη 60 χρόνων, χάθηκαν στα μέσα Οκτωβρίου του 2016 στα Χανιά. Εξαφανίστηκε με το αυτοκίνητό συγγενικού του προσώπου ένα γαλάζιο Toyota Auris με κόκκινες πινακίδες και αριθμό κυκλοφορίας ΜΗΟ 7857. Από την πρώτη στιγμή, συγγενείς και φίλοι μίλησαν στην εκπομπή για την καταστροφική σχέση του Κυριάκου με μια «μοιραία» γυναίκα της νύχτας, που είχε εισβάλλει στη ζωή του και τον οδήγησε σε οικονομικό αδιέξοδο. Αυτή η γυναίκα, Ρουμανικής καταγωγής, ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που μίλησε μαζί του στο τηλέφωνο.

Από την έρευνα του «Τούνελ» διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα αυτή άλλα έλεγε στην οικογένεια και άλλα στον ρεπόρτερ της εκπομπής. Ισχυρίστηκε πως ο αγνοούμενος είχε αφήσει μούσι, αλλά ο ανιψιός του που τον είδε πριν χαθεί, πρόσεξε ότι ήταν φρεσκοξυρισμένος.

Μία ακόμα αντίφαση της ήταν το γεγονός ότι δεν είχε αναφέρει στην οικογένεια του Μετζιδάκη ότι τον είχε συναντήσει ένα 24ωρο πριν, κάτι που αποκάλυψε στο «Τούνελ». Φαίνεται ότι ο μέχρι τότε αγνοούμενος είχε ερωτευτεί την αλλοδαπή, η οποία βλέποντας ότι δεν είχε πλέον οικονομικό όφελος από αυτήν την σχέση, του ζητούσε να χωρίσουν.

«Αυτή η γυναίκα τον εξασθένησε οικονομικά»

Η σχέση αυτή είχε καταστροφική επίδραση στον Κυριάκο. Σύμφωνα με τους συγγενείς, τη βοηθούσε οικονομικά με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καλύψει τις δικές του υποχρεώσεις. Έφτασε στο σημείο να ζητήσει δανεικά από την αδελφή του. Είχε απομακρυνθεί και από τους φίλους του καθώς αντιδρούσαν για τη σχέση του με την αλλοδαπή γυναίκα.

Η αδελφή του μιλώντας στο «Τούνελ» ανέφερε ότι ο Μετζιδάκης ήθελε να βλέπει τη νεαρή αλλοδαπή αλλά εκείνη αρνιόταν. Όπως της είπε ο ίδιος ο αδελφός της λίγο πριν χαθεί, θα πήγαινε στο μπαρ όπου εργαζόταν τις νύχτες για να τη διεκδικήσει. Η ίδια τον είχε ακούσει να μιλάει στο τηλέφωνο με τη φίλη του δεκαπέντε μέρες πριν εξαφανιστεί.

Με την πρώην σύντροφό και μητέρα του παιδιού του, Γεωργία Ατσαλάκη είχε καλές σχέσεις. Η ίδια τον περιέγραψε στο «Τούνελ» σαν έναν άνθρωπο που είχε οικονομική δυνατότητα για μια άνετη ζωή. Έμαθε για το δεσμό του με τη νεαρή Ρουμάνα και τα προβλήματα που αντιμετώπιζε, μετά την εξαφάνιση του.

Μυστικό στο βυθό: Η φίλη του θα τον συναντούσε την ημέρα που χάθηκε

Η κινητοποίηση των συγγενών του άτυχου εισοδηματία ήταν μεγάλη. Έψαχναν σε παραλίες, σπηλιές και γκρεμούς χωρίς αποτέλεσμα. Ο γιος του Παναγιώτης Μετζιδάκης συνάντησε την Ρουμάνα φίλη του πατέρα του και μετά από επίμονες ερωτήσεις, του αποκάλυψε ότι είχαν μιλήσει τηλεφωνικά στις έντεκα το βράδυ της προηγούμενης ημέρας πριν εξαφανιστεί και είχαν κανονίσει να συναντηθούν το απόγευμα της επόμενης. Μετά την εξέταση του κινητού του, φάνηκε ότι τα ίχνη του Μετζιδάκη χάθηκαν μεταξύ 13 και 14 Οκτωβρίου 2016.

Η γυναίκα – «κλεδί»: Μου είπε να βρεθούμε και χάθηκε

Το «Τούνελ» εντόπισε την νεαρή Ρουμάνα με την οποία διατηρούσε σχέση ο Κρητικός εισοδηματίας. Με τη διακριτικότητα που απαιτείται, η εκπομπή μετέφερε όλα όσα υποστήριξε. Παραδέχτηκε πως διατηρούσε σχέση με τον Μετζιδάκη και αναστατώθηκε όταν έμαθε ότι αγνοείται.

Τον περιέγραψε ως έναν κλειστό άνθρωπο που την επισκεπτόταν στο μπαρ όπου εργαζόταν χωρίς να καταναλώνει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ. Ισχυρίστηκε ακόμα ότι δεν είχε κλειδί του σπιτιού που διατηρούσε ο Μετζιδάκης. Κατά την τελευταία της τηλεφωνική συνομιλία με τον Κυριάκο, τόνισε ότι ακουγόταν ένας θόρυβος σαν να βρισκόταν κοντά σε θάλασσα, αν και ο ίδιος δεν της το επιβεβαίωσε.

Μυστικό στο βυθό: Στοιχεία στο δεύτερο σπίτι του αγνοούμενου

Η κάμερα του «Τούνελ» μαζί με τον γιο του αγνοούμενου εισοδηματία, βρέθηκε στο δεύτερο σπίτι που διατηρούσε, περίπου τέσσερα χιλιόμετρα έξω από τα Χανιά. Εκεί συνήθιζε να συναντά την Ρουμάνα φίλη του. Όταν έγινε γνωστή η εξαφάνιση, συγγενείς άνοιξαν το διαμέρισμα για να δουν αν ο αγνοούμενος βρισκόταν εκεί. Τότε τακτοποίησαν και καθάρισαν το χώρο.

Παρόλα αυτά, ο γιος του Μετζιδάκη εντόπισε κάποια στοιχεία που μαρτυρούσαν την παρουσία του πατέρα του. Πρόσεξε ότι είχε χρησιμοποιηθεί το οδοντικό του νήμα. Στο τραπέζι του σπιτιού ήταν αφημένο ένα αποτσίγαρο της μάρκας που κάπνιζε ο πατέρας του και δεν υπήρχε τότε που οι συγγενείς του καθάρισαν το σπίτι. Είδε ακόμα μια χρησιμοποιημένη πετσέτα κρεμασμένη στο φύλλο της ντουλάπας.

Επίσης, το κρεβάτι βρέθηκε άστρωτο ενώ πριν λίγες ημέρες η αδελφή του εισοδηματία, το είχε στρώσει. Μετά από παρότρυνση της εκπομπής, ο Παναγιώτης πήγε στην Ασφάλεια Χανίων και ζήτησε να πραγματοποιηθεί έλεγχος από τη Σήμανση στο χώρο, έστω και καθυστερημένα.

«Τον έβλεπα εδώ, με αυτή την κοπέλα»

Γείτονες έβλεπαν συχνά τον Μετζιδάκη στο δεύτερο σπίτι που διατηρούσε έξω από τα Χανιά, μαζί με την αλλοδαπή νεαρή φίλη του. Ένας νεαρός που διατηρεί διαμέρισμα δίπλα στο δικό του, μίλησε στην κάμερα της εκπομπής. Υποστήριξε πως ο Μετζιδάκης συνήθιζε να πηγαίνει στο χώρο αυτό, παρέα με την κοπέλα, μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Κάποιες φορές επισκέπτονταν και οι δύο το διαμέρισμα πιο συχνά μέσα στην μέρα αλλά και το βράδυ. Δεν είχε ακούσει φασαρίες μεταξύ του αγνοούμενου και της φίλης του. Μόνο μια φορά είχε καταλάβει ότι προσπαθούσε να της βρει μια άλλη δουλειά.

Μυστικό στο βυθό «Αυτή η κοπέλα έδωσε άλλη εικόνα για τον θείο μου»

Τα όσα υποστήριξε η νεαρή φίλη του αγνοούμενου στον δημοσιογράφο της εκπομπής, αντέκρουσε ο ανιψιός του, που τον είδε πριν εξαφανιστεί. Ο ίδιος μίλησε στην κάμερα του «Τούνελ». Ανέφερε πως επειδή εργαζόταν κοντά στο πατρικό του θείου του, τον επισκεπτόταν τουλάχιστον δύο με τρεις φορές κάθε εβδομάδα. Μια μέρα πριν χαθεί ο Κυριάκος Μετζιδάκης, ο ανιψιός του πήγε να τον συναντήσει. Ο θείος του βγήκε από το δωμάτιό του για να τον υποδεχτεί και έδειχνε πολύ ευδιάθετος και ιδιαίτερα ευχάριστος.

Τόνισε πως σε αντίθεση με όσα είχε ισχυριστεί η φίλη του για την εμφάνισή του, ότι χάθηκε με μούσια σαν να ήταν παπάς, ο θείος του εκείνη την ημέρα ήταν φρεσκοξυρισμένος. Μάλιστα όπως είπε, δεν συνήθιζε να μένει αξύριστος παραπάνω από δύο μέρες.

Μυστικό στο βυθό: Έρευνες, με Εισαγγελική εντολή

Μετά τις αποκαλύψεις του «Τούνελ», εισαγγελέας διαπίστωσε τη σοβαρότητα της υπόθεσης και διέταξε να ξεκινήσουν έρευνες από δύτες στα λιμάνια των Χανίων. Την Παρασκευή 17 Μαρτίου, οι δύτες έδωσαν την απάντηση στην οικογένεια του Κυριάκου Μετζιδάκη πέντε μήνες μετά την εξαφάνισή του. Εντόπισαν στο βυθό του λιμανιού της Σούδας το αυτοκίνητο του άτυχου άνδρα με τον ίδιο νεκρό στη θέση του οδηγού. Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε ανάποδα σε βάθος δέκα μέτρων και σε απόσταση δέκα με δεκαπέντε μέτρων από την προβλήτα, με τα τζάμια ανοικτά και τον άτυχο άνδρα να φοράει τη ζώνη ασφαλείας.

Στο σημείο μετέβη ο ιατροδικαστής Σταμάτης Μπελιβάνης, ο οποίος απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Δεν εντόπισε κάποιο τραύμα από σφαίρα, αιχμηρό αντικείμενο ή στραγγαλισμό. Προσδιόρισε σαν χρόνο θανάτου τα μέσα Οκτωβρίου 2016, που συμπίπτει με την περίοδο που εξαφανίστηκε ο εισοδηματίας.

Ο γιος του άτυχου άνδρα, Παναγιώτης Μετζιδάκης μέσα στον πόνο του από την απώλεια του πατέρα του εξέφρασε στο «Τούνελ» τη δυσαρέσκειά του σχετικά με τον τρόπο που χειρίστηκαν οι Αρχές την υπόθεση. Τόνισε ότι η Αστυνομία άρχισε να δείχνει ενδιαφέρον, όταν το «Τούνελ» προσπάθησε να ρίξει φως στην υπόθεση. Όπως ο ίδιος είπε στην εκπομπή, όταν ζήτησε από την Ασφάλεια Χανίων να ορίσει εμπειρογνώμονα για να εξετάσει το ΙΧ, του είπαν ότι δεν χρειάζεται.

Όταν όμως η οικογένεια τους γνωστοποίησε την πρόθεση τους να ορίσουν οι ίδιοι ειδικό, είπαν τελικά πως το ίδιο θα πράξουν και εκείνοι, κάτι που έγινε. Ο Παναγιώτης σε τηλεφωνική του επικοινωνία με την εκπομπή, ευχαρίστησε την Αγγελική Νικολούλη για τη συμβολή της στην υπόθεση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν δεν ήσασταν εσείς, ο πατέρας μου θα ήταν ακόμα στον πάτο της θάλασσας».

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News