Advertisement
ΕΛΛΑΔΑ

ΟΑΕΔ: Δωρεάν σπίτια σε δικαιούχους του ΚΕΑ – Κριτήρια και προϋποθέσεις

16:25
News_Room

ΟΑΕΔ δωρεάν σπίτια: Ποια είναι τα κριτήρια και ποιες οι προϋποθέσεις συμμετοχής για την παραχώρηση από τον ΟΑΕΔ κενών και αδιάθετων κατοικιών σε οικισμούς του κατασκευαστικού προγράμματος του τ.ΟΕΚ.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, τα εισοδηματικά κριτήρια είναι οι προϋποθέσεις συμμετοχής. Επιπλέον, αφορά δικαιούχους με έντονες κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες που στερούνται κατοικίας.

Advertisement

Ακόμη, οι αιτούντες θα πρέπει να έχουν χαμηλό Οικογενειακό Εισόδημα και να είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, πρώην ΚΕΑ.

ΟΑΕΔ δωρεάν σπίτια: Αναλυτικά οι προϋποθέσεις

Οι δικαιούχοι έχουν δικαίωμα υποβολής αιτήσεως για παραχώρηση κατοικίας που βρίσκεται στον τόπο (Δήμο) μόνιμης διαμονής τους. Εφόσον διαπιστωθεί η υποβολή περισσότερων της μίας αιτήσεων θεωρούνται όλες άκυρες.

Advertisement

ΟΑΕΔ δωρεάν σπίτια: Μοριοδότηση

Καθορισμός προτεραιότητας για την επιλογή των δικαιούχων:

Advertisement

Η χρέωση των κατοικιών που έχουν ανεγερθεί σε οικισμούς τ. ΟΕΚ γίνεται με βάση την υπ’ αρ. 3153/195/ 17-2-2017 (Β’ 474) κοινή απόφαση της Υπουργού και της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ενώ των αγορασμένων διαμερισμάτων μέσω προγράμματος ΠΑ.ΚΑ. ΔΙ. με βάση την αναγραφόμενη, στο αγοραστικό συμβόλαιο, τιμή.

TAGS:
Advertisement