oloi-mazi-mia-agkalia-gia-ton-lino-kyma-symparastasis-gia-ton-6chrono-machiti-poy-paleyei-meta-apo-36-cheiroyrgeia-204783
21:44

Όλοι μαζί μια αγκαλιά για τον Λίνο: Κύμα συμπαράστασης για τον 6χρονο μαχητή που παλεύει μετά από 36 χειρουργεία

21:44
Ελισάβετ Πασπαλιάρη

Κύμα συμπαράστασης για τον 6χρονο Λίνο που έχει κάνει 36 χειρουργεία και δίνει μάχη για τη ζωή του.

«Όλοι μαζί μια αγκαλιά για τον Λίνο» είναι το σύνθημα του οργανισμού Προστασίας Παιδιού και Οικογένειας «Πράξη Αγάπης, Act of Kindness», που έχει ξεκινήσει μια καμπάνια στήριξης για το 6χρονο αγόρι.

Advertisement

Στόχος του Act of Kindness είναι να συγκεντρωθεί ένα ποσό το οποίο θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί, ώστε η οικογένεια του μικρού αγοριού, που είναι όμως ένας μεγάλος ήρωας, να μπορέσει να καλύψει τα έξοδα, για να υποβληθεί σε εξειδικευμένες θεραπείες.

«Ο μικρός Λίνος παλεύει από την πρώτη στιγμή που ήρθε στον κόσμο. Σήμερα, χρειάζεται τη βοήθειά μας. Πάμε όλοι μαζί να σταθούμε δίπλα του σ’ αυτή τη μάχη ζωής» είναι το μήνυμα του Οργανισμού «Act of Kindness», που συνοδεύει την εκστρατεία για το 6χρονο αγόρι.

Advertisement

Advertisement

Η συγκινητική ιστορία του 6χρονου αγοριού

Ο Λίνος γεννήθηκε υπερβολικά πρόωρα και, όταν ήταν μόλις 2 ημερών, εμφάνισε αιμορραγία στον εγκέφαλο, που σύντομα εξελίχθηκε σε υδροκέφαλο. Χρειάστηκε να περάσει το πρώτο χρονικό διάστημα της ζωής του στην εντατική, ενώ όταν ήταν μόλις 1,5 μηνός προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα.

Αν και οι γιατροί δεν ήταν αισιόδοξοι για την κατάστασή του, ο Λίνος κατάφερε να τους διαψεύσει και να αποδείξει πως είναι μαχητής.

Πριν από μερικά χρόνια ξεκίνησε να υποβάλλεται σε ειδικές ασκήσεις φυσιοθεραπείας, λογοθεραπείας, εργοθεραπείας και νευροκινητικής θεραπείας, και μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα αυτής της συντονισμένης προσπάθειας είναι θεαματικά, ενώ κατάφερε να κάνει τα πρώτα του βήματα και να πει τις πρώτες του λεξούλες.

Advertisement

Ο Λίνος, όμως, ταλαιπωρείται ακόμη από επιληπτικές κρίσεις και φέρει μόνιμη βαλβίδα παροχέτευσης εγκεφαλονωτιαίου υγρού. Μέχρι τώρα έχει υποβληθεί σε 36 χειρουργεία και θα πρέπει να προχωρήσει και σε άλλα.

«Έχει 24 ώρες το 24ωρο τη στήριξή μας και την αγάπη μας» λέει η μητέρα του

Η μητέρα του Ρέα Πεδιαδιτάκη, μιλώντας στο Newsbeast, εξηγεί πως είναι στο πλευρό του, όπως και ο πατέρας του, συνεχώς.

«Ως μαμά έβλεπα πως το παιδί μπορεί, πως έχει δυνατότητες να κάνει αρκετά πράγματα, αλλά οι γιατροί μας έλεγαν πως δεν μπορεί να γίνει κάτι. Ήμουν όμως -και συνεχίζω να είμαι- πολύ πεισματάρα και γι΄αυτό κατάφερα να πείσω και τον άνδρα μου πως πρέπει να απευθυνθούμε και αλλού. Έτσι και έγινε. Ο Λίνος μας έχει υποβληθεί σε πολλά χειρουργεία… στο σύνολο μέχρι σήμερα 36…» ανέφερε.

Advertisement

«Καταφέραμε και βρέθηκε η ισορροπία που χρειάστηκε μέσα στο κεφαλάκι του. Το παιδί μας από τότε που πήγαμε πρώτη φορά στον γιατρό μέχρι και 2,5 χρόνια μετά είχε αρχίσει και έκανε πολλά πράγματα, καταφέρνοντας να έχει σχεδόν αυτόνομη βάδιση, έναρξη ομιλίας και πολύ καλό αντιληπτικό. Γενικά, η ζωή του άρχισε να παίρνει μία φυσιολογική -όσο μπορούσε- μορφή» επεσήμανε η μητέρα του αγοριού.

«Επειδή είναι σε αυτή την ηλικία, επειδή είναι μικρούλης ακόμη, και όλο το σύστημά του είναι δυναμικό και ακόμη αλλάζει, χρειάστηκε πάλι παρέμβαση. Μεγαλώνοντας το παιδί και αλλάζοντας η ανατομία του εγκεφάλου ξανά μπλόκαρε το σύστημα που είχε αποκατασταθεί.

Έτσι, το καλοκαίρι που πέρασε ξαναμπήκαμε στο νοσοκομείο, υποβλήθηκε σε χειρουργείο και χρειαστήκαμε ακόμα δύο μήνες, για να ξαναβρεθούμε την ισορροπία. Τώρα ο Άγγελος είναι σε μία φάση ανάρρωσης. Δεν έχει φτάσει στο ακόμη στο προηγούμενο δυναμικό του, γιατί όλο αυτό είναι ακόμη πρόσφατο. Οι γιατροί μας λένε ότι το παιδί με την κατάλληλη δουλειά και συν τω χρόνω που θα περνάει, θα είναι καλύτερα και θα μπορούμε να πάμε ένα βήμα ακόμη παραπέρα» δηλώνει στο Newsbeast.

«Ο Άγγελος είναι ένα παιδί που έχει 24 ώρες το 24ωρο τη στήριξή μας και την αγάπη μας. Αυτά πιστεύω πως τον έχουν βοηθήσει. Σκεφτείτε πως για να μπορώ να του παρέχω τη σωστή φροντίδα που έχει ανάγκη αποφάσισα να πάω σε σχολή φυσικοθεραπείας» σημείωσε η Ρέα Πεδιαδιτάκη.

«Δεν τον πιέζουμε ποτέ να κάνει κάτι που δεν μπορεί. Πηγαίνουμε πάντα γύρω από τα όριά του και έτσι κάθε ημέρα γίνεται όλο και καλύτερα. Υπάρχουν εξαιρετικοί ειδικοί που μπορούν να βοηθήσουν στην κατάσταση του Άγγελου, αλλά δυστυχώς δεν ζουν στην Ελλάδα. Επειδή το παιδί δεν μπορεί να ταξιδέψει, πρέπει να τους φέρουμε στην Ελλάδα» επεσήμανε η μητέρα του.

Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για το πώς μπορείτε να βοηθήσετε και εσείς τον μικρό Λίνο.