pamploytos-o-76chronos-aigyptios-anatropi-me-to-makeleio-sti-glyfada-amp-8211-ta-stoicheia-poy-deichnoyn-oti-kati-allo-symvainei-230490
21:07

Πάμπλουτος ο 76χρονος Αιγύπτιος: Ανατροπή με το μακελειό στη Γλυφάδα – Τα στοιχεία που δείχνουν ότι κάτι άλλο συμβαίνει

21:07
Έλενα Θάνου

Όσο περνούν οι ώρες, όλο και περιπλέκεται το μυστήριο για το μακελειό στη Γλυφάδα, με τους 4 νεκρούς, εκ των οποίων ο Αιγύπτιος δράστης…

Ο Αιγύπτιος, που εργαζόταν για δεκαετίες ως επιστάτης, φαίνεται πως, αν μη τι άλλο, ήταν ένας άνθρωπος πολύ έμπιστος στην οικογένεια Καρνέση, κι έτσι, πολλά ερωτήματα έχουν γεννηθεί από το μακελειό και μετά.

Advertisement

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το LiveNews, ο Αιγύπτιος είχε λογαριασμούς στην Ελλάδα και την Ελβετία, από τους οποίους πέρασαν εξαιρετικά μεγάλα ποσά. Τόσο μεγάλα, που σίγουρα δεν δικαιολογούνται για έναν άνθρωπο που δηλώνει «επιστάτης»…

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το LiveNews, ο δράστης είχε λογαριασμό στην Ελβετία μαζί με την αδελφή του, από τον οποίο πέρασε περίπου 1,5 εκατομμύρια ευρώ! Σήμερα, ο λογαριασμός είναι περιορισμένος και μέσα έχει περίπου 1.500 ευρώ… Σημειώνεται ότι στην ίδια τράπεζα, η οικογένεια Καρνέση διατηρούσε εταιρικούς λογαριασμούς με εκατομμύρια.

Advertisement

Η άρση του τραπεζικού απορρήτου αναμένεται να δείξει τι έγιναν τα χρήματα που διακινήθηκαν μέσω του ελβετικού λογαριασμού του δράστη.

Advertisement

Τα τεράστια ποσά που πέρασαν από λογαριασμούς του Αιγύπτιου

Όσον αφορά, τώρα, τον λογαριασμό του στην Ελλάδα, σε ελληνική τράπεζα, εκεί, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπάρχουν μέσα 500.000 ευρώ! Σύμφωνα με το LiveNews, επίσης, ο Αιγύπτιος πήρε 70.000 ευρώ ως αποζημίωση όταν απολύθηκε από την εταιρεία το 2023…

Το σπίτι που του είχαν παραχωρήσει για να μένει

Ερωτήματα έχουν γεννηθεί, ωστόσο, και για το σπίτι που έμενε ο δράστης στη Γλυφάδα. Οι πρώτες πληροφορίες μετά το μακελειό έλεγαν ότι ο δράστης ενδεχομένως να σκότωσε τα θύματα, γιατί του ζήτησαν να φύγει από το σπίτι αυτό.

Ωστόσο, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία από το LiveNews, στο κτηματολόγιο φαίνεται να ανήκει το σπίτι στον αδερφό της οικογένειας, τον Σπύρο Καρνέση και όχι στα θύματα…

Advertisement

Αποκάλυψη: Στο όνομα του Σπύρου Καρνέση το διαμέρισμα από το οποίο φέρεται να του έκανε έξωση η Μαρία Καρνέση που δολοφόνησε

Άρα το σενάριο που έλεγε ότι «κίνητρο» της δολοφονίας ήταν η έξωσή του από το σπίτι, δεν ισχύει καθώς κανένα από τα θύματα δεν μπορούσε να τον διώξει από ένα σπίτι που δεν τους ανήκε…

Η ανακοίνωση της ναυτιλιακής: «Δεν είχαμε παραχωρήσει ποτέ σπίτι στον δολοφόνο, είχε απολυθεί και αποζημιωθεί πριν από έναν χρόνο»

Ανακοίνωση για το τριπλό φονικό από τον Αιγύπτιο στην Γλυφάδα εξέδωσε η ναυτιλιακή εταιρεία European Product Carriers, στην οποία τονίζεται πως ο δράστης, ο οποίος και αυτοκτόνησε μετά την πράξη του, είχε απολυθεί έναν χρόνο πριν και είχε αποζημιωθεί με ποσό άνω των 70.000 ευρώ.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση: «η πράξη αυτή, ολότελα ανήθικη και εγκληματική, δεν είναι μόνο αποτρόπαια, αλλά και δεν υπάρχει οποιοσδήποτε τρόπος να δικαιολογηθεί από οιονδήποτε».

Αναφορικά με τη σχέση εργασίας που είχε με την εταιρεία η ναυτιλιακή αναφέρει πως «η σύμβαση εργασίας του δολοφόνου με την εταιρία μας είχε καταγγελθεί την 31.3.2023, δηλαδή σχεδόν πριν από ένα χρόνο και αυτός είχε λάβει ως αποζημίωση το ποσό των 74.862 ευρώ». Παράλληλα σημειώνεται πως «ουδέποτε η εταιρία ή η Μαρία Καρνέση είχαν παραχωρήσει στον δολοφόνο κάποιο σπίτι να διαμένει στη Γλυφάδα, πολλώ δε μάλλον όταν το σπίτι που αναφέρθηκε επί της οδού Τσιτσάνη αρ. 16 δεν ανήκει είτε στην αποθανούσα ή στην εταιρία για να είναι δυνατόν να του έχει πει η Μαρία Καρνέση να το εκκενώσει».

Advertisement

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ναυτιλιακής:

«Με απερίγραπτη οδύνη χθες, 12 Φεβρουαρίου 2024, η εταιρία μας και όλα τα στελέχη μας βίωσε μια αδιανόητη τραγωδία, στην οποία ένας κοινός δολοφόνος, χωρίς κανένα απολύτως κίνητρο γνωστό σε εμάς, εκτέλεσε την Μαρία Καρνέση, τον Αντώνη Βλασσάκη, ιδιοκτήτες και αφεντικά της εταιρίας μας, καθώς και τον ηρωικό Καπετάνιο Ηλία Κουκουλάρη, πολύτιμο και πιστό συνεργάτη μας για δεκαετίες, ενώ από καθαρή τύχη γλίτωσε της ζωής της η Δέσποινα Καρνέση Βλασσάκη, ιδιοκτήτρια της εταιρίας μας.

Η πράξη αυτή, ολότελα ανήθικη και εγκληματική, δεν είναι μόνο αποτρόπαια αλλά και δεν υπάρχει οποιοσδήποτε τρόπος να δικαιολογηθεί από οιονδήποτε.

Επειδή όμως, παρά τις τραγικές στιγμές, ακούγονται διάφορες ιστορίες, που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα ακόλουθα:

Η σύμβαση εργασίας του δολοφόνου με την εταιρία μας είχε καταγγελθεί την 31.3.2023, δηλαδή σχεδόν πριν από ένα χρόνο και αυτός είχε λάβει ως αποζημίωση το ποσό των 74.862 ευρώ. Έκτοτε ο άνθρωπος αυτός δεν απασχόλησε είτε την εταιρία μας είτε τους Αντώνη Βλασσάκη, Δέσποινα Καρνέση και Μαρία Καρνέση και εξ όσων γνωρίζουμε παρείχε τις υπηρεσίες του ως επιστάτης σε κτήμα άλλου μέλους της οικογενείας Καρνέση στους Πεταλιούς, με τους οποίους Πεταλιούς οι δολοφονηθέντες και η Δέσποινα Καρνέση δεν είχαν οιαδήποτε σχέση.

Ουδέποτε η εταιρία ή η Μαρία Καρνέση είχαν παραχωρήσει στον δολοφόνο κάποιο σπίτι να διαμένει στη Γλυφάδα, πολλώ δε μάλλον όταν το σπίτι που αναφέρθηκε επί της οδού Τσιτσάνη αρ. 16 δεν ανήκει είτε στην αποθανούσα ή στην εταιρία για να είναι δυνατόν να του έχει πει η Μαρία Καρνέση να το εκκενώσει. Εξάλλου όπως καλώς γνωρίζουμε ουδεμία οικονομική ανάγκη είχε ο δολοφόνος αφού διέθετε τραπεζικούς λογαριασμούς με ιδιαίτερα μεγάλα χρηματικά διαθέσιμα. Συνεπώς το πώς και γιατί αποφάσισε ο δολοφόνος να προβεί στην εγκληματική αυτή πράξη δεν μας είναι γνωστά και διερευνώνται.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους εργαζόμενους μας τόσο στην ξηρά όσο και στα υπό διαχείριση της εταιρίας μας πλοία ότι η εταιρία μας, υπό την καθοδήγηση της κας Δέσποινας Καρνέση, θα επιβιώσει και μετά από αυτή την εφιαλτική τραγωδία και θα συνεχίσει την λειτουργία της, επιτυγχάνοντας και στο μέλλον τα ίδια λαμπρά αποτελέσματα με το παρελθόν.

Παρακαλούμε όλους να σεβαστούν τη μνήμη του Καπετάν Ηλία Κουκουλάρη, καθώς και των Μαρίας Καρνέση και Αντώνη Βλασσάκη που τελικά -κυριολεκτικά και όχι μόνο μεταφορικά έδωσαν τη ζωή τους για την εταιρία μας και τον ναυτιλιακό μας όμιλο. Να σεβαστούν όλοι επίσης τον πόνο της Δέσποινας που μέσα σε μία στιγμή έχασε τα πάντα από έναν ψυχρό και αμετανόητο δολοφόνο. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Καπτάν Ηλία, της Μαρίας και στην κυρία Δέσποινα και τους οικείους τους».

Γλυφάδα: «Ο Αιγύπτιος φέρεται να είχε λάβει αποζημίωση 60.000 ευρώ όταν αποχώρησε από τη ναυτιλιακή»

Ο Αιγύπτιος είχε 500.000 ευρώ σε ελληνική τράπεζα – Διακίνησε 1,5 εκατ. ευρώ από ελβετικό λογαριασμό

Την ίδια ώρα ερωτήματα γεννούν τα στοιχεία που προκύπτουν από την ανάλυση των τραπεζικών λογαριασμών του 76χρονου Αιγύπτιου, δράστη του τριπλού φονικού στη Γλυφάδα. Ο δράστης διέθετε κατά πληροφορίες μαζί με την αδερφή του λογαριασμό στη ελβετική City Bank με καταθέσεις αυτή τη στιγμή μόλις 1.500 ευρώ. Ωστόσο, μέσω του συγκεκριμένου λογαριασμού διακινήθηκαν τεράστια ποσά και συγκεκριμένα 1,5 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι στην ίδια τράπεζα υπήρχαν εταιρικοί λογαριασμοί των ναυτιλιακών επιχειρήσεων της οικογένειας Καρνέση.

Παράλληλα, ο 76χρονος διέθετε καταθέσεις 500.000 ευρώ σε ελληνική τράπεζα.

Μακελειό στη Γλυφάδα – Ανακοίνωση της εταιρείας: «Ο δολοφόνος είχε πολλά λεφτά στους λογαριασμούς του»