Enimerotiko.gr
Ελλάδα

Πάτρα: Βγήκαν τα πρώτα στοιχεία από τις τοξικολογικές της Τζωρτζίνας – Μεγάλος προβληματισμός στους επιστήμονες

Πάτρα: Βγήκαν τα πρώτα στοιχεία από τις τοξικολογικές της Τζωρτζίνας - Μεγάλος προβληματισμός στους επιστήμονες

Πάτρα: Οι αστυνομικές και ιατροδικαστικές Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες προκειμένου να διαλευκανθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους τα τρία κοριτσάκια.

Σύμφωνα με τη RealNews, καθοριστικές για τις έρευνες είναι οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας που κατέληξε μετά από καρδιακή ανακοπή, την οποία υπέστη από αδιευκρίνιστα αίτια.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν να παίρνουν καταθέσεις από πρόσωπα που χαρακτηρίζονται «κλειδιά» με τα πρώτα στοιχεία από τις τοξικολογικές εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας που πέθανε τον περασμένο Ιανουάριο, να έχουν μπει στο μικροσκόπιο.

Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται το ιατρικό ιστορικό και των τριών κοριτσιών από την Πάτρα, που έφυγαν από τη ζωή μέσα σε διάστημα μικρότερο από τρία χρόνια, ενώ την ίδια στιγμή η ΕΛ.ΑΣ έχει ξεκινήσει να λαμβάνει καταθέσεις από τους γιατρούς που είχαν εξετάσει τα τρία αδέρφια.

Ήδη, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από τις τοξικολογικές εξετάσεις έχουν προκύψει τα πρώτα ευρήματα, τα οποία προκαλούν προβληματισμό στους επιστήμονες.

Πάτρα: Στο μικροσκόπιο των επιστημόνων οι ουσίες που λάμβανε η Τζωρτζίνα

Μεταξύ άλλων, στο μικροσκόπιο των επιστημόνων βρίσκονται και οι ουσίες που το κορίτσι ελάμβανε στον οργανισμό του λόγω των θεραπειών που δεχόταν. Οι επιστήμονες αναμένεται να εκτιμήσουν αν οι ποσότητες αυτές είναι σε επίπεδα που δικαιολογούνται ή αν υπάρχουν ενδείξεις υπερβολικής δόσης.

Πηγές επισημαίνουν στην εφημερίδα RealNews πως ο τρόπος χορήγησης της θεραπείας της Τζωρτζίνας αποτελεί βασικό ζητούμενο των ερευνών.

Οι επιστήμονες θα εστιάσουν και στον εντοπισμό οποιονδήποτε άλλων «ξένων» ουσιών, πιθανόν τοξικών, στον οργανισμό της 9χρονης.

Παράλληλα, θα αναζητηθεί οποιοδήποτε κοινό στοιχείο με τις αντίστοιχες εξετάσεις και για τις ιατροδικαστικές εκθέσεις που είχαν γίνει για τις αδερφές της Τζωρτζίνας, την 3,5 ετών Μαλένα και την 6 μηνών Ίριδα.

Δείγματα στο εξωτερικό;

Οι ειδικοί, όπως όλα δείχνουν, δεν βιάζονται -παρά την πίεση που ασκείται λόγω της δημοσιότητας- και εξετάζουν προσεκτικά κάθε εύρημα. Επιπλέον, φαίνεται πως αποκλείουν, τουλάχιστον για την ώρα, τη διενέργεια των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων από εργαστήριο του εξωτερικού.

«Δεν υπάρχει κάτι που δεν μπορούμε να βρούμε εδώ στα εργαστήριά μας» διαβεβαιώνει αρμόδιος παράγοντας στη RealNews, απαντώντας σε ερώτηση αν κρίνεται σκόπιμο να σταλούν δείγματα για ανάλυση και εκτός Ελλάδας.

«Στην ιατροδικαστική υπηρεσία γίνεται εξαιρετική δουλειά. Δεν πρέπει να πιεστούν οι επιστήμονες. Θα βάλουν την υπογραφή τους στα πορίσματα και πρέπει να είναι σε θέση, όταν αργότερα κληθούν στο δικαστήριο, να τεκμηριώσουν το καθετί. Πιστεύω ότι θα δοθούν απαντήσεις. Σύντομα θα βγει ένα πόρισμα που θα απαντά σε όλα τα ερωτήματα. Θα συνεκτιμηθούν τα πάντα, αυτό είναι το μόνο σίγουρο», συνεχίζει η ίδια πηγή στην εφημερίδα, ξεκαθαρίζοντας σε ό,τι αφορά στη Τζωρτζίνα, ότι η καρδιά της δεν είχε πρόβλημα.

«Είναι ξεκάθαρο ότι το παιδί δεν αντιμετώπιζε καρδιολογικό πρόβλημα. Το βεβαιώνουν οι πλέον αρμόδιοι γιατροί των νοσοκομείων που την εξέτασαν. Ακριβώς επειδή δεν μπορούσαν να λύσουν τον γρίφο, τοποθέτησαν προληπτικά απινιδωτή στο παιδί. Η 9χρονη είχε υποστεί δύο ανακοπές, την πρώτη στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας, που την κατέστησε ανάπηρη, ενώ η δεύτερη ανακοπή την οδήγησε στον θάνατο», σημειώνεται.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News