Enimerotiko.gr

«Ποιος νομίζεις ότι είσαι»: Το κείμενο “γροθιά” για κάθε κάθε γονιό που εγκαταλείπει το παιδί του

Tags:
χωρισμένη μητέρα

Χωρισμένη μητέρα, με εγκαταλελειμμένο παιδί: Μία μητέρα προχώρησε σε ανάρτηση στο προσωπικό blog, που διατηρεί η ίδια. Η ανάρτησή της σχετίζεται, με το σύζυγό της, ο οποίος εγκατέλειψε το παιδί τος, ενώ οι δυο τους χώρισαν. Μάλιστα, στην ανάρτησή της αναφέρεται πως τα παιδιά της δεν είχαν σωστή αντιμετώπιση από τον πατέρα της. Αναλυτικότερα:

Χωρισμένη μητέρα, με εγκαταλελειμμένο παιδί: «Αξίζει αυτά τα δάκρυα;»

«Έτσι απλά από το ”άγχος” του να υποστηρίξει τα παιδιά του, έφυγε. Και όσο γράφω αυτό το ποστ, έχω τη μικρή μου κόρη, δίπλα μου να κλαίει , να προσπαθεί να κοιμηθεί, και να με ρωτάει γιατί δεν θα γυρίσει πίσω να είναι μαζί μας. Και πολύ ήσυχα ρωτάω τον εαυτό μου, ”Aξίζει αυτά τα δάκρυα;”.

Με όσο κουράγιο είχα απάντησα: ”Θέλω να βρώ αυτόν τον άντρα και να τον δείρω. Όσο και να πιέζω για να πάρω την επιμέλεια, υπάρχουν άνθρωποι σαν και αυτόν που με κάνουν να σκέφτομαι σοβαρά να κάνω φόνο. Θα πώ μόνο αυτό… “ είναι γελοίος”. Όχι μόνο δεν είναι άντρας αλλά δεν αξίζει ούτε καν να ονομάζεται πατρική φιγούρα”.

Δεν μπορώ να καταλάβω πως ένα αγοράκι (δεν αξίζει καν να λέγεται άντρας) μπορεί τόσο απλά να εξαφανιστεί από τις ζωές των παιδιών του. Δεν μπορώ να σκεφτώ κανένα άλλο είδος ανθρώπινης πράξης που θα μπορούσε να το δικαιολογήσει. Αυτό που με εξοργίζει πιο πολύ είναι ότι βρέθηκα στη θέση του. Είμαι γνώστης του να έχεις τόσες πολλές επιλογές που θα μπορούσαν να σε κρατήσουν μακρυά από τα παιδιά σου και εσύ να επιλέγεις να φύγεις.

Χωρισμένη μητέρα, με εγκαταλελειμμένο παιδί: «Εξαιτίας της δικής σας συμπεριφοράς τα νεαρά κορίτσια έχουν διαστρεβλωμένη άποψη για τα αγόρια»

Δεν με νοιάζει αν… Δεν υπάρχουν καλές δουλειές εκεί που βρίσκεσαι. Σε περιμένει μια καλή προαγωγή σε μια άλλη πόλη. Είναι η καλύτερη κίνηση για το μέλλον σου. Είναι ο έρωτας της ζωής σου. Έχεις κατάθλιψη, νιώθεις μοναξιά και χρειάζεσαι τη μαμάκα σου. Φοβάσαι να είσαι μόνος σου σαν γονιός.

Γιώργος Αλκαίος: Μετά από 11 χρόνια σιωπής, εξηγεί γιατί εγκατέλειψε ξαφνικά μια καριέρα γεμάτη φήμη και δόξα

Μπορείτε να κατασκευάσετε οποιονδήποτε λόγο σας αρέσει, αλλά το γεγονός παραμένει. Αν φύγετε απο τα παιδιά σας είστε η ντροπή του γένους και αξίζετε κάτι παραπάνω από ένα σχοινί και ένα δέντρο. Ειλικρινά ο όρος ”αδιάφορο” δεν είναι μια ισχυρή αναφορά και η φυλακή δεν είναι μια αρκετά επαρκής τιμωρία. Ένας απών πατέρας κακοποιεί τα παιδιά του ,έχει καταχραστεί την εμπιστοσύνη τους και έχει κλέψει την αθωότητα τους, γιατί αποφάσισε ότι η δική του καλοπέραση ήταν πιο σημαντική από τις θυσίες και τις υποχρεώσεις του απέναντι στα παιδιά του.

Εξαιτίας της δικής σας συμπεριφοράς τα νεαρά κορίτσια έχουν διαστρεβλωμένη άποψη για τα αγόρια και κατά συνέπεια και για τους άντρες αργότερα. Με πρότυπο εσάς και τον ηλίθιο χαρακτήρα σας, υπάρχει μια νέα γενιά από γυναίκες που ψάχνουν την αγάπη με λανθασμένους τρόπους.

Τώρα πρέπει να προετοιμάσω την κόρη μου για να προσέχει έναν από τους γιούς που αφήσατε πίσω , γιατί πολύ απλά δεν είστε εκεί για να τους μάθετε να φέρονται. Και όλο αυτό γιατί επιλέξατε να μην είστε εκεί και δημιουργήσατε μια άβυσσο συναισθημάτων στο παιδί σας, δείχνοντας του ουσιαστικά ότι αυτό φταίει για την απουσία σας.

Εξαιτίας της δικής σας ανευθυνότητας έχω να παλέψω παραπάνω χρόνο με τα παιδιά μου. Κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαμάχης δίνουν την επιμέλεια στη μητέρα και εγώ υποβαθμίζομαι απλά σε «μια επίσκεψη».

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News