amp-8220-pagosan-amp-8221-oi-loyomenoi-mprosta-sto-theama-gynaika-katerreyse-amp-038-pethane-stin-paralia-perimenan-1-ora-to-asthenoforo-164129
21:37

“Πάγωσαν” οι λουόμενοι μπροστά στο θέαμα: Γυναίκα κατέρρευσε & πέθανε στην παραλία, περίμεναν 1 ώρα το ασθενοφόρο

21:37
Δανάη Σολανάκη

Ακόμη μία γυναίκα νεκρή λόγω καθυστέρησης ασθενοφόρου, συμπληρώνοντας την 6η απώλεια συνανθρώπου μας μέσα σε ένα μήνα ενώ περιμένει το ΕΚΑΒ.

Το περιστατικό αφορά μια γυναίκα περίπου 45 – 50 ετών από τη Τσεχία, η οποία παραθέριζε στη Θάσο. Σύμφωνα με το kavalanews, η γυναίκα κατέρρευσε μόλις βγήκε από τη θάλασσα.

Advertisement

Μάλιστα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, τουρίστες καταγγέλλουν το περιστατικό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ Ρουμάνοι τουρίστες γράφουν στο Forum Thassos ότι οι Αρχές πρέπει να φροντίσουν για αξιοπρεπείς ιατρικές συνθήκες στα μέρη που θεωρούνται τουριστικοί προορισμοί.

Αναλυτικά η έκκληση για την άτυχη γυναίκα που πέθανε ενώ περίμενε ασθενοφόρο

«Μόλις ενημερώθηκα μέσω προσωπικού μηνύματος ότι πέθανε άτομο από την Τσεχία στην παραλία της περιοχής του Αστρίς.

Advertisement

Καλώ και πάλι τις τοπικές και εθνικές αρχές στην Ελλάδα, όπως θα κάνουν και το 2021, να εξασφαλίσουν αξιοπρεπείς ιατρικές υπηρεσίες στα νησιά γεμάτα τουρίστες. Είναι εξωπραγματικό πώς το μοναδικό ασθενοφόρο στο νησί έρχεται μετά από 30 χλμ και 51 λεπτά μόνο και μόνο για να βρει τον θάνατο.

Advertisement

Εάν τα επανειλημμένα αιτήματά μου μέχρι τώρα δεν έχουν λάβει ακόμη επίσημη απάντηση, ίσως τώρα, που είναι αργά, κάτι γίνεται και μπορούμε να αποφύγουμε τέτοιες τραγωδίες μεταξύ ντόπιων και τουριστών.

Δεν γνωρίζω ακριβώς τα αίτια θανάτου, αλλά μάλλον αν υπήρχε άλλο ασθενοφόρο στον Ποτό ή στην Κινύρα, η 45-50χρονη γυναίκα θα ζούσε τώρα

Σας εκλιπαρώ:

Advertisement

– να προσέχετε τους εαυτούς σας και τους γύρω σας.

– πάρτε ασφάλιση υγείας.».

Σχόλια τουριστών για το συμβάν

“Γεια σας, ήμουν ένας από τους ανθρώπους που προσπάθησαν να αναστήσουν αυτήν την κυρία από την Τσεχία, βγήκε από το νερό στα πόδια της και κατέρρευσε αμέσως. Αρκετοί Ρουμάνοι και 2 κυρίες δεν γνωρίζουν ακριβώς την εθνικότητα τους, προσπάθησα τουλάχιστον 40 λεπτά τα μέτρα ανάνηψης αλλά χωρίς επιτυχία.

Να είστε όλοι προσεκτικοί γιατί η ζωή είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ.”

Το ασθενοφόρο ήρθε μετά το 51 λεπτά. Είχε παλμό για 40 λεπτά.

Γιατί υπάρχει μόνο ένα ασθενοφόρο στο νησί, που έρχεται μόνο για να μάθει τον θάνατο;

4 Ρουμάνοι προσπάθησαν για 30 λεπτά να την αναστήσουν.

Υπάρχει μόνο ένα ασθενοφόρο. Ήρθε μόνο για να παρατηρήσει τον θάνατο, να τον επιβεβαιώσει. Δεν έκανε τίποτα γιατί ήταν πολύ αργά.”

Advertisement

“Όλοι οι Ρουμάνοι, φυσικά! Συγχαίρω όσους έσπευσαν να βοηθήσουν αυτό το άτομο. Δεν πετάω μίσος αλλά σε αυτό το κεφάλαιο οι Έλληνες είναι πολύ χαλαροί.

Θυμάμαι πέρυσι, με τη φωτιά στην Παναγιά, ήταν το αστέρι τους στο κεφάλαιο κατά των πυρκαγιών.

Τι να πούμε για το κεφάλαιο της υγείας, είναι μηδέν!

“Οι περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες στην Ελλάδα είναι ελαττωματικές, ειδικά στα νησιά. Είναι έτη φωτός πίσω μας.

Ας θυμηθούμε μόνο τους Ρουμάνους πυροσβέστες σε δράση στην Ελλάδα. Είχα μπελάδες και πουθενά να πάω, οπότε περιποιήθηκα τον εαυτό μου, ευτυχώς βγήκε φθηνά.

Ο ήλιος μπορεί να σε βλάψει, και από το τίποτα να πάθεις καρδιακή ανακοπή κλπ… ΔΕΝ υπάρχουν ασθενοφόρα και γιατροί.

Αν υπάρχουν, είναι πολλά χιλιόμετρα μακριά, ώσπου να φτάσω κρακ, όπως αυτή η γυναίκα, που στην ηλικία της σίγουρα θα μπορούσε να είχε σωθεί, γιατί δεν ήταν 80.”

ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας για τη νεκρή γυναίκα: “Έχασε τη ζωή της περιμένοντας ασθενοφόρο στη Θάσο”

“Δεν άργησαν να αποκαλυφθούν οι καταστροφικές πολιτικές στον χώρο της υγείας από τη ΝΔ και στην περιοχή μας. Τουρίστρια άφησε την τελευταία της πνοή σε παραλία της Θάσου, αφού για πενήντα ένα (51) λεπτά καθυστέρησε το μοναδικό ασθενοφόρο που υπάρχει πλέον στο νησί.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ίδρυσε το ΕΚΑΒ της Θάσου και το στελέχωσε έτσι ώστε μέχρι το 2019 λειτουργούσε με δύο ασθενοφόρα στις βάρδιες καθημερινά.

Η ΝΔ διέλυσε τις υποδομές που αφήσαμε και οι ελλείψεις και η εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης αναδεικνύονται πια με τραγικό τρόπο.

Αυτοί που υποκρίνονται ότι κόπτονται για την «ανάπτυξη» και τον τουρισμό, την βαριά βιομηχανία της χώρας και της περιοχής μας, φρόντισαν επί τέσσερα χρόνια να βάζουν εμπόδια με αποτέλεσμα σήμερα να δυσφημίζεται το νησί μας ως ανασφαλής προορισμός.

Η λογική του «πάμε κι όπου βγει», που κυριάρχησε στις εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου και του Ιουνίου, είναι ανάγκη να μην εγκαθιδρυθεί ως κυρίαρχη στην καθημερινότητά μας.

Εμείς πάντως είμαστε απέναντι, γιατί αυτή η λογική του παραλόγου είναι απέναντι στις ανάγκες του ελληνικού λαού.”

γυναίκα