Advertisement
ΕΛΛΑΔΑ

Ράκος η γνωστή οικογένεια του 25χρονου Αλέξανδρου Βελαλόπουλου που παραδόθηκε για δολοφονία του Άλκη

12:11
Newsroom

Αλέξανδρος Βελαλόπουλος: Έντεκα άτομα έχουν συλληφθεί για τη δολοφονική επίθεση εις βάρος του άτυχου 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύσκολες ώρες φαίνεται να περνάει η οικογένεια του 25χρονου Αλέξανδρου Βελαλόπουλου, οι οποίοι και του ζήτησαν να παραδοθεί στις αστυνομικές αρχές. Ο νεαρός προέρχεται από γνωστή οικογένεια της Τήνου και είχε φύγει από το νησί πριν από αρκετά χρόνια, για να φοιτήσει σε σχολή μαγειρικής στην Αθήνα.

Advertisement

Οι σπουδές του Αλέξανδρου Βελαλόπουλου στη μαγειρική και η ανάμειξη με οργανωμένους οπαδούς

Η μητέρα του, Βαλεντίνα Γαβριελάτου, ήταν πρόεδρος του Κέντρου Υγείας του νησιού και αναπληρώτρια συντονίστρια της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στις Κυκλάδες, ενώ ο πατέρας του εργαζόταν στο παρελθόν στην Παναγία της Τήνου.

Ο 25χρονος σε πολύ νεαρή ηλικία φέρεται να έμπλεξε με τους οργανωμένους οπαδούς και αναγκάστηκε να φύγει για τη Θεσσαλονίκη.

Advertisement

Όταν η αστυνομία έφτασε στο νησί, στο πλαίσιο των ερευνών για τους συμμετέχοντες στη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, οι γονείς περίμεναν να επικοινωνήσει μαζί τους ο γιος τους, στον οποίο είπαν να παραδοθεί, πράγμα που στη συνέχεια έκανε. Υπενθυμίζουμε πως ο 25χρονος παρουσία δικηγόρου παραδόθηκε στις Αρχές το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης.

Advertisement

Αλέξανδρος Βελαλόπουλος: Αρνείται τις κατηγορίες για την νύχτα της επίθεσης

Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο ποιο ρόλο είχε ο 25χρονος στη δολοφονική επίθεση εναντίον του Άλκη Καμπανού και των φίλων του.

Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ενώπιον των Αρχών: «Θέλησα να παραδοθώ στις αρχές μόνος μου και αυτό νομίζω ότι πρέπει να εκτιμηθεί. Ήμουν στο περιστατικό και πήγα στο σημείο με τους άλλους συλληφθέντες, αλλά δεν συμμετείχα στην ανθρωποκτονία».

Advertisement

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τον 25χρονο

Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σε συνέχεια των προηγούμενων ανακοινώσεών μας, για υπόθεση που αφορά στην ανθρωποκτονία 19χρονου ημεδαπού, που έλαβε χώρα την 01-02-2022, στην περιοχή Χαριλάου, ανακοινώνεται ότι μεσημβρινές ώρες σήμερα εμφανίσθηκε αυτοβούλως στις ανακριτικές αρχές και συνελήφθη, δυνάμει του ήδη εκδοθέντος εντάλματος, 25χρονος ημεδαπός».

TAGS:
Advertisement