Enimerotiko.gr
Ελλάδα

«Ρώτησα το όνομά της και με προσέβαλε» Ο 19χρονος φαντάρος που δολοφόνησε μια άγνωστη επειδή τον απέρριψε

Το έγκλημα πάθους ενός στρατιώτη, ο οποίος δολοφόνησε μία άγνωστη γυναίκα, στην Κόρινθο, επειδή εκείνος την πλησίασε και εκείνη τον απέρριψε, είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο πριν από 15 χρόνια.

Ήθελα μόνο να την πλησιάσω. Τη ρώτησα πώς τη λένε, αλλά εκείνη με πρόσβαλε. ‘Φύγε από δω βλάκα’, μου απάντησε ενοχλημένη και μου έδωσε χαστούκι. Ξαφνικά μου γύρισε το μυαλό. Ξέρετε πώς είναι στον στρατό με την κλεισούρα. Άρχισα να τη χτυπάω. Όταν κατάλαβα ότι είναι νεκρή, έφυγα. Δεν ήθελα να την σκοτώσω, έκανα βλακεία και θα πληρώσω”.

Έγκλημα πάθους: Νόμιζε ότι τον είχε προσέξει, αλλά η προσοχή της υπήρχε μόνο στη φαντασία του

Έναν χρόνο πριν, ο οπλίτης που είπε τα παραπάνω λόγια μπροστά στο Στρατοδικείο του Ρουφ, καθόταν στο μπαρ του καφέ ‘Ρετρό’ στην Κόρινθο. Ο 19χρονος νεοσύλλεκτος ήταν εξοδούχος, είχε βγει απ’ το στρατόπεδο μαζί με έναν επίσης νεοσύλλεκτο στρατιώτη. Σε ένα από τα τραπέζια του μαγαζιού, μία 22χρονη υπάλληλος ξενοδοχείου πίνει τον καφέ της, μαζί με την αδελφή της και μια κοινή φίλη τους. Ο στρατιώτης την έχει προσέξει και την κοιτάζει συνεχώς. Για κάποιον λόγο θα πιστέψει ότι κι εκείνη τον κοιτάει, αλλά από ό,τι θα αποδειχτεί στη συνέχεια, η προσοχή της υπήρχε μόνο στη φαντασία του.

Η κοπέλα θα σηκωθεί για να πάει στην τουαλέτα και ο 19χρονος θα την ακολουθήσει. Από εκεί και πέρα ό,τι είναι γνωστό είναι μόνο ό,τι είπε ο 19χρονος απ’ τη Δράμα κατά την αναπαράσταση του εγκλήματος.

Έγκλημα πάθους: Ισχυρίστηκε ότι τον απέρριψε με απαξιωτικά λόγια

Ο ίδιος θα υποστηρίξει ότι προσπάθησε να πλησιάσει την 22χρονη να της μιλήσει και ότι εκείνη τον απέρριψε με τα απαξιωτικά λόγια που διαβάσαμε προηγουμένως. Θα βγει εκτός εαυτού και θα τη χτυπήσει με δύναμη στο πρόσωπο, θα την πετάξει στο πάτωμα της τουαλέτας και θα της κλωτσήσει το κεφάλι με μανία. Μέσα σε λίγα λεπτά η κοπέλα θα είναι νεκρή.

Θα βγει απ’ την τουαλέτα και θα πάει σχεδόν τρέχοντας στη μπάρα. Θα πει στον φίλο του να φύγουν, θα πληρώσουν και θα μπουν σε ένα ταξί. Ο μπάρμαν θα καταλάβει ότι ο πελάτης του είναι ταραγμένος, θα τον δει που θα φύγει βιαστικά, αλλά το τι ακριβώς έχει κάνει θα το μάθει λίγο αργότερα. Θα το μάθει όταν η αδελφή της κοπέλας, βλέποντας ότι η 22χρονη αργεί, θα μπει στην τουαλέτα και θα τη βρει πεσμένη στο πάτωμα, μέσα στα αίματα. Οι φωνές της που καλούν για βοήθεια ξεσηκώνουν το μαγαζί. Η κοπέλα θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο, αλλά είναι πολύ αργά.

Έγκλημα πάθους: Εκείνη την ώρα το μαγαζί έσφυζε από ζωή και οι μάρτυρες ήταν πολλοί

Η είδηση της δολοφονίας θα σοκάρει την πόλη. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Κορίνθου θα φτάσουν στο μπαρ και θα αρχίσουν να παίρνουν καταθέσεις. Οι μάρτυρες είναι πολλοί, όταν έγινε το έγκλημα η ώρα ήταν 10 το βράδυ και το μαγαζί έσφυζε από ζωή. Όλα δείχνουν ότι τη δολοφονία την έχει κάνει εκείνος ο στρατιώτης που έφυγε βιαστικά.

Έγκλημα πάθους: Ο 19χρονος εντοπίστηκε εύκολα και συνελήφθη λίγες ώρες μετά τη δολοφονία

Η Στρατονομία θα ειδοποιηθεί και θα αρχίσει να ερευνά το τοπικό στρατόπεδο. Οι πρώτοι που θα κληθούν για εξέταση θα είναι όσοι είχαν έξοδο το προηγούμενο βράδυ. Ο 19χρονος θα εντοπιστεί εύκολα, και θα συλληφθεί τα ξημερώματα της ίδια βραδιάς που δολοφόνησε την κοπέλα.

Κατά τη διάρκεια της αναπαράστασης και επί πέντε ώρες θα περιγράφει λεπτομερώς πώς δολοφόνησε το θύμα του. Μέσα κι έξω από το καφέ θα υπάρχουν δεκάδες αστυνομικοί και στρατονόμοι για να κρατούν μακριά τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί με άγριες διαθέσεις. Αμέσως μετά οδηγήθηκε στις φυλακές Αυλώνα όπου και θα προφυλακιστεί.

Έγκλημα πάθους: Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη

Τον Οκτώβριο του 2006 ο 20χρονος πια Δραμινός θα παρουσιαστεί στο Στρατοδικείο Αθηνών στο Ρουφ όπου με τέσσερις προς μία ψήφους θα κριθεί ένοχος και θα καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη. Λίγο πριν, άμα τη εμφανίσει του δολοφόνου, οι συγγενείς της κοπέλας θα προσπαθήσουν να του επιτεθούν.

Έγκλημα πάθους: Δεν είχε στο πλευρό του κανέναν, ούτε τους γονείς του

Το 2009 η δίκη του θα γίνει σε δεύτερο βαθμό. Ο ένοχος με δάκρυα στα μάτια δεν θα καταφέρει να αλλάξει τη γνώμη των δικαστών, τα ισόβια θα παραμείνουν ως έχουν. Δίπλα του αυτήν τη φορά δεν είχε κανέναν, ούτε καν τους γονείς του, μόνο ο δικηγόρος ήταν παρών. Θα οδηγηθεί πίσω στις φυλακές για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News