axiomatikos-toy-anthropoktonion-edose-sti-tzortzina-ketamini-poy-tha-mporoyse-na-skotosei-elefanta-56540
08:40

Αξιωματικός του Ανθρωποκτονιών: «Έδωσε στη Τζωρτζίνα κεταμίνη που θα μπορούσε να σκοτώσει ελέφαντα»

08:40
Χριστίνα Προφαντή

Ρούλα Πισπιρίγκου: Στην 18η τακτική ανακρίτρια, για ένα από τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα, θα έρθει σήμερα, Πέμπτη, η 33χρονη μητέρα των τριών κοριτσιών στη Πάτρα.

Advertisement

Ήδη, η Ρούλα Πισπιρίγκου, έπειτα από δίωξη που της ασκήθηκε, χθες, Τετάρτη, κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, καθώς της είχε χορηγηθεί μεγάλη ποσότητα κεταμίνης.

Advertisement

Εξάλλου, η έρευνα των αρχών συνεχίζεται, ώστε να πέσει άπλετο φως και στις συνθήκες θανάτου και των άλλων κοριτσιών, της Μαλένας ηλικίας 3,5 ετών και της Ίριδας, η οποία “έφυγε” μόλις έξι μηνών.

Advertisement

Τα «ηνία» της εισαγγελικής έρευνας ανέλαβε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και η Ρούλα Πισπιρίγκου εντοπίστηκε χθες, Τετάρτη, από τους αστυνομικούς στην Πάτρα και το απόγευμα της ίδιας ημέρας προσήχθη στη ΓΑΔΑ.

Advertisement

Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορείται η Ρούλα Πισπιρίγκου

Λίγο αργότερα, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών της Αθήνας Αντ. Ελευθεριάνος προχωρούσε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της 33χρονης για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ζήτησε από την ανακρίτρια την έκδοση εντάλματος σε βάρος της 33χρονης μητέρας.

Μπορεί η υπόθεση θανάτου της Τζωρτζίνας, η οποία “έφυγε” από τη ζωή στις 29 Ιανουαρίου του 2022, να έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης, με κατηγορούμενη την ίδια της τη μητέρα, αλλά οι έρευνες για το θάνατο των άλλων κοριτσιών συνεχίζονται.

Advertisement

Υπενθυμίζεται ότι η Μαλένα ηλικίας 3,5 ετών πέθανε τον Απρίλιο του 2019 και η έξι μηνών Ίριδα τον Μάρτιο του 2021.

Στο μεταξύ, σοκάρει η αποκάλυψη αξιωματικού του τμήματος Ανθρωποκτονιών για την ποσότητα κεταμίνης που βρέθηκε στον οργανισμό της μικρής Τζωρτζίνας από τη μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Ο θάνατος της μικρής Τζωρτζίνας ήταν ακαριαίος, σύμφωνα με εκτιμήσεις των Αρχών. Η αποκάλυψη πως η ουσία αυτή, που χρησιμοποιείται στην κτηνιατρική κυρίως, ήταν τόσο μεγάλη που «θα μπορούσε να σκοτώσει και ελέφαντα», έγινε από αξιωματικό του τμήματος Ανθρωποκτονιών, λίγη ώρα μετά τη μεταφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου από την Πάτρα στην Αθήνα και την άσκηση ποινικής δίωξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση, γιατί «ήθελε να είναι σίγουρη ότι θα τα κατάφερνε».

Σύμφωνα με το OPEN, οι Αρχές εκτιμούν ότι η 9χρονη Τζωρτζίνα άφησε την τελευταία της πνοή 10 με 15 λεπτά, αφού της χορηγήθηκε η ουσία, καθώς τόσο μεγάλη ποσότητα κεταμίνης μπορεί να προκαλέσει θάνατο μέσα σε λίγα λεπτά ή σε κάποιες περιπτώσεις και ακαριαίο.

Η υπόθεση σε βάρος της 33χρονης μητέρας θεωρείται «δεμένη» από τις δικαστικές αρχές, που πλέον θα ερευνήσουν υπό άλλο πρίσμα και την πιθανότητα η Ρούλα Πισπιρίγκου να εμπλέκεται στους θανάτους και των άλλων δυο παιδιών της.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου θεωρήθηκε ύποπτη για το θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας, γιατί από τις καταθέσεις για την υπόθεση, προέκυψε πως το επίμαχο μισάωρο που χορηγήθηκε η κεταμίνη στο παιδί, στο δωμάτιο όπου νοσηλευόταν στο Παίδων, δεν μπήκε κανείς άλλος, ούτε γιατρός, ούτε νοσηλευτικό προσωπικό, ούτε συγγενής, εκτός από τη μητέρα.

Υπάρχουν υποψίες πως είχε προσπαθήσει κι άλλες φορές να σκοτώσει τη Τζωρτζίνα με τον ίδιο τρόπο και μάλιστα, πληροφορίες από την έρευνα κάνουν λόγο για τουλάχιστον 9 φορές.