skotose-ti-syzygo-toy-erasti-tis-mprosta-sta-paidia-ektos-fylakis-i-fonissa-toy-koropioy-me-apofasi-areioy-pagoy-116268
14:20

Σκότωσε τη σύζυγο του εραστή της μπροστά στα παιδιά: Εκτός φυλακής η φόνισσα του Κορωπίου με απόφαση Αρείου Πάγου

14:20
Νίκη Μουλά

Έγκλημα στο Κορωπί: Αποφυλακίζεται η γυναίκα που είχε σκοτώσει τη σύζυγο του άνδρα που είχε σχέση, το 2016, καθώς “έσπασε” η ποινή της ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία στο Εφετείο.

Advertisement

Ειδικότερα, ήταν Αύγουστος του 2016, στο Κορωπί, όταν η 26χρονη τότε Νικολέτα σκότωσε την 35χρονη σύζυγο του 41χρονου Γιάννη, του άνδρα που είχε σχέση και είχε αποκτήσει δύο παιδιά μαζί του -εκτός γάμου, ενώ ο άνδρας αυτός είχε άλλα δύο παιδιά με τη νόμιμη σύζυγό του.

Advertisement

Η κατηγορούμενη καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία και έκτοτε εκτίει την ποινή της, αλλά είχε καταθέσει αίτηση αναίρεσης της ποινής και τον περασμένο Μάρτιο, ο Άρειος Πάγος με απόφασή του έκανε δεκτή την αίτηση, δεχόμενος το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς της κατηγορούμενης.

Advertisement

Η 26χρονη επισκέφτηκε τη σύζυγο του άνδρα που είχε σχέση στο σπίτι της στο Κορωπί και μετά από ένα έντονο καυγά, έβγαλε ένα μαχαίρι και της κατάφερε πέντε χτυπήματα.

Advertisement

Η 35χρονη που δολοφονήθηκε μπροστά στα μάτια των δύο παιδιών που είχε αποκτήσει κατά τον γάμο της με τον 41χρονο άνδρα, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του Κορωπίου, όπου διαπιστώθηκε από τους γιατρούς ο θάνατος της.

Η 26χρονη γυναίκα οδηγήθηκε στις φυλακές, όπως και ο 41χρονος άνδρας, καθώς την επόμενη μέρα του φονικού, προσπάθησε να πάρει εκδίκηση για τη δολοφονία της γυναίκας του, πυροβολώντας με καραμπίνα τον 55χρονο πατέρα της 26χρονης, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει ελαφρά, ωστόσο, έχει αποφυλακιστεί και συνεχίζει τη ζωή του.

Advertisement

Στη δίκη, η αδελφή του θύματος είχε δώσει τη δική της εκδοχή για τα όσα βίωνε η αδερφή της από την 26χρονη, περιγράφοντας την κατηγορουμένη ως μια εμμονική γυναίκα που ζήλευε και είχε βάλει σκοπό, όχι μόνο να χωρίσει τον γαμπρό της, αλλά και «να εξαφανίσει» και την αδελφή της, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ξεκινώντας την κατάθεσή της, η μάρτυρας υπογράμμισε στο δικαστήριο: «Η αδελφή μου ήταν 35 ετών. Ήμασταν κάθε μέρα μαζί. Ήταν ένα πρόβατο. Πέρα από το σπίτι της και τα παιδιά της δεν ασχολιόταν με κανέναν άλλο. Δεν γνωρίζαμε την κατηγορούμενη, τα σπίτια μας είχαν απόσταση 15 χιλιόμετρα. Η κατηγορουμένη από το 2014 ενοχλούσε την αδελφή μου».

Η μάρτυρας υποστήριξε πως η κατηγορουμένη εισέβαλε στην αυλή του σπιτιού της αδελφής της, ενώ τα δυο της παιδιά έτρωγαν και εκείνη πότιζε στον κήπο. Όπως είπε, τα ανήλικα παιδιά ακούσανε την μητέρα τους να φωνάζει «φύγε από σπίτι μου».

«Τα παιδιά είδαν την αδελφή μου κάτω και από πάνω της την κατηγορουμένη να την μαχαιρώνει. Την παρακαλούσε να μην την σκοτώσει. Η κατηγορουμένη κρατούσε τόσο σφιχτά την αδελφή μου που ο πρώην γαμπρός μου την χαστούκισε για να φύγει. Τα παιδιά βρήκαν το μαχαίρι και το πέταξαν στο απέναντι οικόπεδο, εκεί το βρήκε και η αστυνομία και το κατέσχεσε», σημείωσε η αδελφή του θύματος, προσθέτοντας πως μαχαιριά στο γόνατο είχε δεχθεί και ένα από τα παιδιά του θύματος.

Ακόμη, η μάρτυρας κατέθεσε πως η αδελφή της, πριν το έγκλημα στο Κορωπί, είχε δεχθεί και άλλες επιθέσεις από την κατηγορουμένη, με πλέον χαρακτηριστική αυτή που είχε λάβει χώρα τον Οκτώβριο του 2015, όταν η 35χρονη είχε πάει στο μαγαζί του άντρα της και εκεί ήταν και η 26χρονη.

«Της επιτέθηκε τότε, την χτύπησε και της είχε βγάλει μια τούφα από τα μαλλιά της, είχε μώλωπες στο πρόσωπό της. Η κατηγορουμένη έπαιρνε συνέχεια τηλέφωνα την αδελφή μου και την απειλούσε. Της έλεγε ότι θα πάει στο σχολείο των παιδιών της και ότι θα τους ανακοινώσει πως είναι η ερωμένη του πατέρα τους. Τους είχε απειλήσει τηλεφωνικά ότι θα τους κάψει. Η αδελφή μου φοβόταν και ήταν πάντα με παρέα. Η μόνη ημέρα που δεν είχα πάει στο σπίτι της ήταν η ημέρα της δολοφονίας της. Αρχές του Σεπτεμβρίου του 2015 η κατηγορουμένη πήρε τηλέφωνο την αδελφή μου και της είπε: “γεννάω το παιδί του άντρα σου”», τόνισε η αδελφή του θύματος.

Μάλιστα, η μάρτυρας αναφέρθηκε και σε ένα τυχαίο, όπως είπε, συμβάν. Η ίδια, η αδελφή της και τα ανίψια της είχαν εντοπίσει τον γαμπρό της στο σπίτι της κατηγορουμένης «να τρώει, να πίνει και να γλεντάει…» και η αδελφή της ζήτησε το λόγο τότε από τον άντρα της και τότε η 26χρονη της επιτέθηκε λεκτικά βρίζοντας την.

Ακόμη, η αδελφή του θύματος είπε για την κατηγορουμένη «ερχόνταν με ταξί έξω από το σπίτι της αδελφής μου ή με άλλα αυτοκίνητα. Τηλεφωνούσε είτε στον πρώην γαμπρό μου είτε στην αδελφή μου και όταν δεν το σήκωναν τηλεφωνούσε στο πατρικό μας. Μια ημέρα η αδελφή μου είχε δεθχεί 80 κλήσεις από την κατηγορουμένη. Δεν σήκωνε πια το τηλέφωνο. Ξέραμε ποιος ήταν. Της έλεγε να απομακρυνθεί από τον άνδρα της, γιατί “είναι δικός της” και της ζητούσε εκείνος να μην βλέπει τα παιδιά του. Είχε προσπαθήσει η αδελφή μου να κάνει δυο φορές ασφαλιστικά μέτρα. Τη μια δεν μπόρεσε γιατί είχαν αποχή οι δικηγόροι, την άλλη δεν πρόλαβε…».

Πρόεδρος: Ποιος ήταν ο λόγος για αυτή τη συμπεριφορά της κατηγορουμένης; Τι πιστεύετε;

Μάρτυρας: Πιστεύω ότι ήθελε να χωρίσει την αδελφή μου από τον άνδρα της αλλά και να μην βλέπει ο πρώην γαμπρός μου ούτε τα παιδιά του… Είχε απειλήσει και τον ίδιο, τον είχε κάψει με βενζίνη, του είχε πετάξει λάδια… Ο πρώην γαμπρός μου έλεγε πως η κατηγορουμένη είχε εμμονή με την αδελφή μου. Ήθελε και εκείνη να έχει την ζωή της.

«Φοβόταν για ζωή της, δεν άφηνε τα παιδιά της να κυκλοφορήσουν. Έκανε τα πάντα για να προστατέψει τα παιδιά της», συμπλήρωσε.

Όσο για τον πρώην γαμπρό της, η μάρτυρας κατέθεσε πως είχε πει στην αδελφή της πως η σχέση του με την κατηγορουμένη ήταν επιπόλαια και πως τα παιδιά της δεν ήταν δικά του. «Ο πρώην γαμπρός μου είχε πει για την κατηγορουμένη ότι είναι επικίνδυνη για την αδελφή μου, τα παιδιά τους αλλά και για εκείνον. Γνωρίζω πάντως από λεγόμενα οικείων του πρώην γαμπρού μου ότι ακόμη διατηρεί σχέσεις με την κατηγορουμένη», ανέφερε η αδελφή του θύματος.

Τι λέει ο πατέρας της κατηγορούμενης για το έγκλημα στο Κορωπί

Από την πλευρά του, ο πατέρας της κατηγορουμένης, καταθέτοντας στο δικαστήριο, υποστήριξε ότι το θύμα ενοχλούσε την κόρη του και ότι της είχε επιτεθεί. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «έπεσε από τα σύννεφα» όταν πληροφορήθηκε τη σχέση της κόρη του με τον σύζυγο της 35χρονης.

Χαρακτηριστικά, ο πατέρας της κατηγορουμένης ανέφερε, μεταξύ άλλων, «το πρόβλημα ξεκίνησε από τότε που η κόρη μου έμπλεξε με τον σύζυγο του θύματος. Ήταν η πρώτη της σχέση. Έμαθα για τη σχέση τους όταν η κόρη μου, ήταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη και είδα την κοιλιά της. Δεν μου άρεσε αυτή η σχέση ήρθε και χώθηκε στο σπίτι μας και δεν ήταν ό,τι το καλύτερο. Έτοιμαζόντουσαν για γάμο γύρω στο τέλος του 14. Εκείνος ήρθε στο σπίτι μας και έμεινε σε εμάς».

Αναφερόμενος στο έγκλημα στο Κορωπί και στις διαμάχες των δυο γυναικών, κατέθεσε «είχε έρθει η θανούσα στο σπίτι μας. Εγώ είχα φύγει και όταν γύρισα είδα παγωμάρα. Μου είπαν ότι είχε έρθει η θανούσα και έκανε φασαρία. Πήρα το αυτοκίνητο μου και πήγα στο σπίτι της. Είπα στον πατέρα της ότι ήρθε η κόρη σου και μας έκανε φασαρία και ότι αυτό δεν ήταν σωστό, γιατί εγώ δεν έχω δώσει δικαίωμα στην γειτονιά… Τους είχε βρίσει όλους. Δεν περίμενα να έρθουν έτσι τα πράγματα. Ήξερα ότι είχαν τσακωθεί, είχαμε πάει και στο αστυνομικό τμήμα. Η κόρη μου τι να κερδίσει κάνοντας φασαρίες; Δεν το πιστεύω ότι η κόρη μου έκανε επεισόδια. Εφόσον εκείνος είχε και τη μια και την άλλη μέσα είναι λογικό ότι θα γίνονταν φασαρίες».

Πρόεδρος: Τι έλειπε στην κόρη σας και τα έκανε αυτά τα πράγματα;

Μάρτυρας: Εγώ ήξερα ότι εκείνη ενοχλούσε την κόρη μου, της είχε βγάλει τα μαλλιά.

Μάλιστα, ο πατέρας της κατηγορουμένης κατέληξε για το έγκλημα στο Κορωπί ότι «η κόρη μου φοβήθηκε για το παιδάκι της που βρισκόταν στο αυτοκινητό της. Μας έλεγε ότι φοβόνταν μήπως η θανούσα κάνει κακό στα παιδιά της. Η κόρη μου κατέβηκε από το αυτοκίνητο γιατί φοβόταν ότι κινδυνεύει το παιδί της που βρίσκονταν στο αμάξι…Πιστεύω πως άρχισαν να μαλλιοτραβιούνται και μετά μπήκαν μέσα στην αυλή του σπιτιού της θανούσας. Η κόρη μου, κατεβαίνοντας από το αυτοκίνητο της, πήρε για φόβητρο το μαχαίρι. Βγήκε εκτός εαυτού. Πρέπει να κυνηγήθηκαν και μέσα στον πανικό της έκανε αυτή την πράξη (…) Όταν βγαίνεις εκτός εαυτού, δεν καταλαβαίνεις τι κάνεις (…) Σήμερα ο πρώην σύζυγος της θανούσας έρχεται και βλέπει τα παιδιά. Εγώ κάνω υπομονή γι’ αυτά τα παιδάκια (…) Σήμερα είναι μαζί σαν ζευγάρι με την κόρη μου, πηγαίνει στη φυλακή και την βλέπει. Έφερε όμως σε ρήξη τις δυο κοπέλες και τώρα αγαπάει την κόρη μου».