sygklonizei-o-giorgos-kyparissis-perigrafei-ton-efialti-poy-viose-sta-cheria-ton-apagogeon-62342
22:49

Συγκλονίζει ο Γιώργος Κυπαρίσσης: Περιγράφει τον εφιάλτη που βίωσε στα χέρια των απαγωγέων

22:49
Newsroom

Ο Γιώργος Κυπαρίσσης είναι ο επιχειρηματίας που πριν από λίγο καιρό αφέθηκε ελεύθερος μετά τη 2μηνη απαγωγή του από επίδοξους εγκληματίες.

Οι αστυνομικοί γνώριζαν ποιοι ήταν οι τρεις απαγωγείς του Γιώργου Κυπαρίσση, τουλάχιστον 10 ημέρες πριν από την απελευθέρωση του επιχειρηματία, γι’ αυτό και τους συνέλαβαν αμέσως. Ο εφιάλτης στα χέρια των απαγωγέων και τα όσα πέρασε.

Advertisement

Εκείνο που τους «πρόδωσε» ήταν μια συσκευή εντοπισμού που είχαν τοποθετήσει στο αυτοκίνητό του εξ αρχής, για να παρακολουθούν τις κινήσεις του.

Πλέον, όλες οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί στο να βρεθούν τα δύο κρησφύγετα, μερίδα από τα λύτρα που δόθηκαν και στον εντοπισμό τριών ακόμη, ατόμων που συμμετείχαν στην απαγωγή του επιχειρηματία.

Advertisement

Απαγωγή Γιώργου Κυπαρίσση: Ο εφιάλτης που έζησε

Τα όσα πέρασε στα χέρια των απαγωγέων του, περιγράφει ο επιχειρηματίας.

Advertisement

«Με πέταξαν στο πάτωμα. Ήμουν δεμένος στα χέρια και τα πόδια, στα μάτια μου είχα ταινία και φορούσα κουκούλα. Κάποια στιγμή κάποιος με σήκωσε, μου έσκισε τα ρούχα και με άφησε μόνο με το εσώρουχο.

Μου είπε «Από εσένα θέλω 2 εκατομμύρια». Του είπα ότι δεν υπάρχουν αυτά τα λεφτά και τότε με χτύπησε με μια μπουνιά στο πρόσωπο και το στόμα. Σε αυτή τη κατάσταση έμεινα μια – δυο μέρες. Ύστερα με μετέφεραν αλλού, σε απόσταση πάνω από μία ώρα. Ίσως και δύο. Θυμάμαι, μάλιστα, το αμάξι στη διαδρομή να κάνει μια στιγμιαία στάση, σαν διόδια» ανέφερε ο Γιώργος Κυπαρίσσης.

Ο Γιώργος Κυπαρίσσης, κρατούσε στο μυαλό του ήχους, βήματα, λεπτομέρειες από τον χώρο που τον κρατούσαν, κάθε τι που θα μπορούσε να «προδώσει» τα ίχνη των απαγωγέων.

Advertisement

«Στο δωμάτιο που με κρατούσαν, είχε ένα διπλό κρεβάτι, μια τηλεόραση και μια λάμπα για φως. Δεν είχε παράθυρα. Ήμουν πάντα μόνος. Όταν ήθελα κάτι, χτυπούσα την πόρτα και το ζητούσα. Όταν ήθελα να πάω τουαλέτα, φορούσα τη κουκούλα και με πήγαιναν.

Πρέπει να είχαν και κάμερα που με παρακολουθούσαν. Όταν ήθελαν να μιλήσουν μεταξύ τους, έβαζαν δυνατά την τηλεόραση για να μην ακούω. Δεν με είχαν νηστικό. Είμαι σίγουρος ότι μαγείρευαν αυτοί και μια φορά μου έδωσαν και σουβλάκια που είχαν βγάλει το περιτύλιγμα για να μην φαίνεται το μαγαζί» πρόσθεσε το θύμα της απαγωγής.

Τα λύτρα που ζήτησαν

Οι απαγωγείς, είχαν ζητήσει από τους συγγενείς του επιχειρηματία, όταν θα συγκέντρωναν τα λύτρα, να τους ενημερώσουν με δήλωσή τους, μέσω του mega.

«Κάποια στιγμή, σταματήσαμε για κανα δεκαπενθήμερο τις επικοινωνίες, επειδή τσατιστήκαμε που δεν μάζευε χρήματα ο αδελφός του και μάλιστα θυμάμαι τους είχαμε πει ότι μόλις μαζέψουν το ποσό να βγουν στον Ευαγγελάτο να το πουν και εμείς θα επικοινωνούσαμε μαζί τους.

Advertisement

Ύστερα από αυτό, τις επόμενες ημέρες, συνεχίσαμε τις επικοινωνίες και τελικά συμφωνήσαμε να μας δώσουν 800.000 ευρώ για να αφήσουμε τον Κυπαρίσση» σημείωσε ο 34χρονος κατηγορούμενος.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν και το σενάριο, ο πραγματικός «εγκέφαλος» της υπόθεσης, να παραμένει ασύλληπτος, έχοντας το μεγαλύτερο μερίδιο από τα λύτρα στην κατοχή του, περίπου 500.000 ευρώ.

«Δεν γνωρίζω, δεν έχω κανέναν υπόψιν μου. Δεν είχα ποτέ διαφορές με κανέναν, ήμουν εντάξει στις υποχρεώσεις μου» ανέφερε ο Γιώργος Κυπαρίσσης, μιλώντας ζωντανά στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

«Οι άνθρωποι ήθελαν λεφτά, ήταν της περιοχής» σημείωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι πλέον δεν θέλει να τα θυμάται και επικεντρωθεί στα επαγγελματικά του. «Προφανώς έβλεπε τη δουλειά μας και πίστευε ότι θα κερδίσει πολλά χρήματα» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι δεν γνωρίζει αν ο εγκέφαλος της υπόθεσης είναι στη φυλακή ή όχι.

«Η ζωή είναι πιο σημαντική από τα λεφτά πιστεύω» κατέληξε ο κ. Κυπαρίσσης για τις 500.000 ευρώ που δεν βρέθηκαν στα χέρια των απαγωγέων του.

Δείτε το βίντεο