Advertisement
ΕΛΛΑΔΑ

Συμμετοχή της Ελλάδας σε πολυεθνική άσκηση δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων στο Ισραήλ

11:04
Newsroom

Πολυεθνική άσκηση δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων με την επωνυμία «HD ANNUAL-21» διεξήχθη στη στρατιωτική βάση Ελιακίμ του Ισραήλ, από τις 5 έως τις 8 Ιουλίου.

Στην άσκηση συμμετείχαν δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων από την Ελλάδα, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Ιορδανία, την Ιταλία, το Ισραήλ και το Μαρόκο.

Advertisement

Η ελληνική αποστολή αποτελείτο από 12 στελέχη της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου.

Η εν λόγω άσκηση αφορούσε προκεχωρημένη εκπαίδευση στα ακόλουθα αντικείμενα:

Advertisement

– Βολές ατομικού οπλισμού σε εγγύς αποστάσεις.

Advertisement

– Βολές ελευθέρων σκοπευτών.

– Μάχη σε κατοικημένη περιοχή.

– Εκκαθάριση υπογείων διαδρόμων.

Advertisement

Σκοπός της«HD ANNUAL-21» είναι η αναβάθμιση του επιπέδου συνεργασίας και συναντίληψης των συμμετεχουσών δυνάμεων.

Μονάδες που μπορεί να είναι επανδρωμένες με σχετικά μικρό αριθμό στελεχών αλλά είναι εκπαιδευμένες σε υψηλά ΝΑΤΟικά πρότυπα οι οποίες περιλαμβάνονται στις κορυφαίες Μονάδες μέσα στους κόλπους της Συμμαχίας.

Τα τελευταία χρόνια οι Μονάδες έχουν προμηθευτεί νέο οπλισμό όμως παραμένουν οι ανάγκες κυρίως για σύγχρονα μέσα επικοινωνίας τα οποία θα ανεβάσουν ακόμη περισσότερο το επίπεδο επιχειρησιακών τους δυνατοτήτων.

Επιπλέον, η αξιοποίηση του συνόλου του στόλου των ελικοπτέρων NH-90 τα οποία έχει αποκτήσει η Αεροπορία Στρατού θεωρείται απαραίτητη για τις Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του «New Post».

Advertisement

14 τέτοια ελικόπτερα αποκτήθηκαν ωστόσο ελάχιστα αξιοποιούνται αφού τα περισσότερα παραμένουν στην πίστα χωρίς υποστήριξη. Τα NH-90 περιλαμβάνονται στα καλύτερα παγκοσμίως ελικόπτερα για την υποστήριξη Ειδικών Επιχειρήσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

TAGS:
Advertisement