Σύνταγμα – Δύο αγρότισσες που μιλούν ΟΛΟΙ σήμερα
Μόλις έγινε γνωστή η ιστορία με τις 2 αγρότισσες που έχει συζητηθεί έντονα στο Σύνταγμα δύο γυναίκες ξεχώρισαν μέσα στο πλήθος των αγροτών που έχουν συγκεντρωθεί για το μεγάλο συλλαλητήριο.
Οι δύο αυτές αγρότισσες έφτασαν στην Αθήνα με το τρακτέρ τους είπαν ότι ήρθαν από το μπλόκο του Μπράλου και ότι καλλιεργούν βαμβάκι σιτηρά και τριφύλλια.

Τόνισαν ότι είναι αποφασισμένες να μείνουν μαζί με τους άλλους αγρότες όλο το βράδυ στην καρδιά της πρωτεύουσας να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο και να ενώσουν τη φωνή τους με τους συναδέλφους τους από όλη την Ελλάδα.
Είπαν επίσης ότι μετά την κινητοποίηση θα ξεκινήσουν για τον δρόμο της επιστροφής το Σάββατο το μεσημέρι ενώ πρόσθεσαν ότι το τρακτέρ τους είναι μέρος της συλλογικής παρουσίας και διεκδίκησης στο Σύνταγμα.
Στο ίδιο πλαίσιο των κινητοποιήσεων οι αγρότες και κτηνοτρόφοι από διάφορες περιοχές της χώρας έχουν φτάσει στο Σύνταγμα με δεκάδες τρακτέρ έχουν παραταχθεί μπροστά από τη Βουλή και στέλνουν ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση για ικανοποίηση των αιτημάτων τους.
Τα αιτήματα που παραμένουν στο προσκήνιο είναι το υψηλό κόστος παραγωγής, οι εγγυημένες τιμές στα προϊόντα, η αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ
και η καταβολή αποζημιώσεων στο 100%, ζητήματα που έχουν τεθεί και σε συναντήσεις με αρμόδιες αρχές χωρίς μέχρι τώρα ικανοποιητική εξέλιξη.






