Enimerotiko.gr
Ελλάδα

Τα είπε όλα για τον Μάνο Δασκαλάκη λίγο πριν πεθάνει: Η ζωγραφιά της Τζωρτζίνας που «δίνει» τον δολοφόνο

Μάνος Δασκαλάκης ζωγραφιά

Μάνος Δασκαλάκης: Η πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας έχει συγκλονίσει τη χώρα, μετά και τα τελευταία αποτελέσματα από τις ιατροδικαστικές εκθέσεις για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Η άτυχη 9χρονη Τζωρτζίνα για το θάνατο της οποίας κατηγορείται η 33χρονη μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου φαίνεται πως «μιλούσε» μέσα από τις ζωγραφιές της. Σύμφωνα με το «Live Νews» η 9χρονη αποτύπωνε στο χαρτί για το τι συνέβαινε το σπίτι της οικογένειας.

Μάνος Δασκαλάκης: Όσα μαρτυρούν οι ζωγραφιές της Τζωρτζίνας

Μία από τις ζωγραφιές που ζήτησε η ανακρίτρια από την κλινική παιδοψυχολόγο, Δέσποινα Σαββόγλου να αναλύσει την είχε κάνει το μικρό κορίτσι έναν περίπου μήνα μετά τον θάνατο της Μαλένας. Συγκεκριμένα η ζωγραφιά απεικονίζει 4 φιγούρες. Στα αριστερά, όπως βλέπετε και παρακάτω στην εικόνα, βρίσκεται η Ρούλα και ο Μάνος ενώ στη δεξιά μεριά η Τζωρτζίνα και η Μαλένα. Η κεντρική και πιο έντονη φιγούρα, η μαύρη, που έχει ακουστεί ότι απεικονίζει την Πισπιρίγκου, τελικά είναι αυτή του πατέρα, η οποία μάλιστα κρατά το χέρι της 6,5 ετών τότε Τζωρτζίνα.

Η Τζωρτζίνα τοποθετεί την μητέρα σε μια απόσταση από την ίδια, αναζητώντας το στήριγμα του πατέρα. Τα χέρια της μητέρας είναι τόσο αχνά που δεν μπορεί να κρατήσει κανέναν. Το πρόσωπο της Μαλένας είναι μουτζουρωμένο και με αυτό τον τρόπο ίσως εκφράζει τα ερωτήματα για την νεκρή αδελφή της.

«Δεν θα μπορούσε να αποτυπώσει πιο καλά ένα παιδί την κραυγή βοήθειας για να δούμε τι συμβαίνει μέσα στο σπίτι της» είχε δηλώσει μεταξύ άλλων η παιδοψυχολόγος, Χριστίνα Μπογιατζή.

Για τη ζωγραφιά που υπάρχει στην πίσω όψη του χαρτιού, στην οποία ένας ενήλικας έγραψε: «Στην μαμά μου που πετάει, χρόνια πολλά. Σε ευχαριστώ για όλα και είσαι η καλύτερη μαμά του κόσμου».

ζωγραφιά

Η κλινική παιδοψυχολόγος γράφει στην έκθεσή της: «Όταν σε μια ζωγραφιά παιδιού υπάρχει φανερή παρέμβαση ενήλικα τίθενται ερωτήματα εάν αποτελεί αυθόρμητο σχέδιο. Η μητέρα είπε ότι το έγραψε η δασκάλα του παιδιού για τη γιορτή της μητέρας. Της ήταν πιο εύκολο να βάλει τον εαυτό της σε κεντρική θέση, λέγοντας ότι γιόρταζε. Επικεντρώθηκε σε μια γιορτή σε μια στιγμή μάλιστα που υπάρχει ο πρόσφατος θάνατος του παιδιού της. Η Τζωρτζίνα όμως όπως φαίνεται δεν γιόρταζε αλλά πενθούσε για τον χαμό της αδελφής της. Ζωγράφισε δυο φιγούρες μέσα σε δύο καρδιές και έναν μεγάλο κύκλο σαν μπαλκόνι να τις περικλείει. Μας επιτρέπει να υποθέσουμε ότι είναι μαζί στο μπαλκόνι γιατί ίσως και η ίδια να νοιώθει την απειλή του θανάτου. Ίσως φοβάται ότι μπορεί να της συμβεί το ίδιο».

Πάτρα: Τι δήλωσε ο Γρηγόρης Λέων

Σε 54 σελίδες η ειδική πραγματογνώμονας απεικονίζει τη Ρούλα Πισπιρίγκου τονίζοντας ότι εμφανίζει έντονες ιδέες μεγαλείου που συνδέεται με την δημοσιότητα- διασημότητα. «Πέφτει σε αντιφάσεις, διχοτομήσεις και οι πληροφορίες που δίνει δεν είναι αξιόπιστες» θα καταλήξει η κλινική ψυχολόγος.

Ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων μίλησε στην εκπομπή LIVE NEWS και στον Νίκο Ευαγγελάτο αναφορικά με τους θανάτους και των τριών παιδιών. Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο εκταφής κάποιου από τα τρία παιδιά προκειμένου να προστεθούν νέα στοιχεία, απάντησε πως είμαστε βέβαιοι για τα αίτια και τους μηχανισμούς των θανάτων. «Στην Τζωρτζίνα το μόνο που παραμένει ανοιχτό, το οποίο δεν αφορά το θέμα της ανθρωποκτονίας, ουσιαστικά είναι τα δύο προηγούμενα επεισόδια, τα οποία δυστυχώς είναι μια δύσκολη διαδικασία και ίσως να μην καταφέρουμε ποτέ να τα διαλευκάνουμε» συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News