telos-ta-tiganita-apo-tis-tavernes-na-kopsoyn-patates-kalamarakia-kai-kolokythakia-skeftontai-oi-estiatores-58574
17:17

Τέλος τα τηγανητά από τις ταβέρνες; Να κόψουν πατάτες, καλαμαράκια και κολοκυθάκια σκέφτονται οι εστιάτορες

17:17
Newsroom

Η κατακόρυφη αύξηση στην τιμή του ηλιέλαιου, φέρνει αντιμέτωπους τους ιδιοκτήτες εστιατορίων να βγάλουν από το μενού τους, τηγανητές πατάτες, καλαμαράκια και τηγανητά κολοκυθάκια.

Η ακάθεκτη αύξηση των τιμών στο ηλιέλαιο φέρνει τους εστιάτορες ένα βήμα πριν την απόφαση να καταργήσουν από το μενού τους δημοφιλή πιάτα. «Φτάσαμε να αγοράσουμε 32,5 ευρώ το δεκάλιτρο το ηλιέλαιο που το αγοράζαμε 14,5 ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά επιχειρηματίας της εστίασης στην ΕΡΤ από τη Χαλκιδική.

Advertisement

Τηγανητά: «Κραυγή» αγωνίας από εστιάτορες λόγω των τιμών στο ηλιέλαιο

Τα σουβλατζίδικα, δεδομένης της αύξησης της τιμής των σουβλακίων, σκέφτονται να αφαιρέσουν τις τηγανιτές πατάτες, προκειμένου να μην χρειαστεί να αυξήσουν και άλλο την τιμή.

Μετά τις τηγανιτές πατάτες είναι πιθανόν να λείπουν πια από τα μενού τα τηγανητά καλαμαράκια και τα τηγανητά κολοκυθάκια, καθώς το τηγάνισμα φαίνεται πως θα γίνει η πιο ακριβή διαδικασία σε μια κουζίνα. «Έχει γίνει απαγορευτικό το ηλιέλαιο. Ή πρέπει να πέσουν οι τιμές ή να βρούμε εναλλακτικές. Εμείς να ανεβάσουμε (σ.σ. τις τιμές) αλλά ο κόσμος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει», σχολιάζουν επιχειρηματίες.

Advertisement

Advertisement

Τεράστιο πρόβλημα οι τηγανιτές πατάτες: Ποια είναι η εναλλακτική λύση στα εστιατόρια

«Οι ιδιοκτήτες που έχουν στην κατοχή τους ταβέρνες, εστιατόρια ή ταχυφαγεία βρίσκουν πολύ δύσκολα ηλιέλαιο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σκέψεις είτε να μειώσουν τα τηγανητά φαγητά είτε να τα βγάλουν εκτός καταλόγου. Οι τηγανητές πατάτες είναι τεράστιο πρόβλημα και μία εναλλακτική είναι να τις αντικαταστήσουν με πατάτες φούρνου» τονίζει στο GRTimes.gr o πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Γιάννης Κουφίδης.

«Το κυριότερο πρόβλημα είναι να μην υπάρχουν στοκ που κρύβονται και να βγαίνουν όταν επιθυμούν. Αυτό οδηγεί σε τεχνητή αύξηση της τιμής» πρόσθεσε.

Μάλιστα, τόνισε πως «δεν μπορεί να ανοίξει μια κουζίνα με 10 και 20 λίτρα, τα τηγάνια είναι κύριο μέρος στην κουζίνα». «Οι άνθρωποι είναι παγωμένοι», κατέληξε, ενώ σήμερα όλο και περισσότερες αλυσίδες σουπερμάρκετ βάζουν πλαφόν και στα φυσικά τους καταστήματα για την πώληση ηλιελαίου και άλλων προϊόντων.

Advertisement