Advertisement
ΕΛΛΑΔΑ

«Θαυματουργά τα μονοκλωνικά αντισώματα, δεν ξέρω αν θα ζούσα» λέει καρκινοπαθής με κορονοϊό

07:30
Νίκη Μουλά

Τα μονοκλωνικά αντισώματα είναι θαυματουργά, σύμφωνα με μια ασθενή που αρρώστησε από κορονοϊό και κατάφερε να τα λάβει για να γιατρευτεί.

Όπως υπογράμμισε για τα μονοκλωνικά αντισώματα, που εδώ και λίγα 24ωρα χορηγούνται σε ασθενείς που έχουν νοσήσει με Covid-19, λειτουργούν «σαν αντίδοτο γιατί είναι εντυπωσιακός ο χρόνος με τον οποίο ενεργούν. Είναι ταχύτατη η ανάρρωση του ασθενούς».

Advertisement

 

Μιλώντας στο MEGA, περιέγραψε την εμπειρία που έζησε πριν από μερικές μέρες στο νοσοκομείο «Σωτηρία», επισημαίνοντας «εγώ δεν ξέρω καν αν θα σας μιλούσα αυτήν την στιγμή, αν δεν είχα πάρει τα αντισώματα. Δεν ξέρω αν θα ζούσα».

Advertisement

 

Advertisement

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, δεν πίστευαν οι γιατροί στο «Σωτηρία», που της βρήκαν λιγότερα λευκά αιμοσφαίρια από όσα είχε όταν τελείωσε τη χημειοθεραπεία της πριν από ένα χρόνο.

 

«Εγώ όταν τελείωσα τη χημειοθεραπεία είχα 1.800 λευκά. Την Τετάρτη το απόγευμα (σ.σ. με κορονοϊό) είχα 1.700. Είχα χειρότερα λευκά από ό,τι όταν τελείωσα τη χημειοθεραπεία», εξομολογήθηκε η γυναίκα.

Advertisement

 

Τα μονοκλωνικά αντισώματα είναι ελάχιστα σε όλη την Ελλάδα

 

Οι γιατροί που προέβλεψαν την κακή εξέλιξη της νόσου, πήραν την απόφαση να χορηγήσουν στην ασθενή ένα από τα μόλις 2.000 μονοκλωνικά φάρμακα που υπάρχουν στην Ελλάδα.

 

Advertisement

«Ήταν σε υγρή μορφή ενδοφλέβια. Η χορήγηση κράτησε μισή ώρα. Κατά τη χορήγηση δεν είχα κάποια δυσφορία. Τίποτα απολύτως. Αυτό όμως που ήταν αξιοθαύμαστο είναι ότι μέσα στη μία ώρα από τη χορήγηση του φαρμάκου αισθάνθηκα ότι ήμουν τελείως απύρετη», σημείωσε η ίδια.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μονοκλωνικά σκευάσματα προορίζονται για λίγους ασθενείς, καθώς διατίθενται σε μικρές ποσότητες.

 

«Είχα τις προδιαγραφές, τις προϋποθέσεις (σ.σ. ως καρκινοπαθής). Μου έδωσαν και υπέγραψα ενημερωτικά φυλλάδια για το θέμα των μονοκλωνικών αντισωμάτων και μου τα χορήγησαν», κατέληξε η ίδια.

 

TAGS:
Advertisement