Advertisement
ΕΛΛΑΔΑ

«Τι έκανες ρε Μάνο;»: Ο 51χρονος που έσφαξε τη μάνα του και μαχαίρωσε τη δίδυμη αδερφή του με 5 μαχαίρια

20:41
Ελισάβετ Πασπαλιάρη

Κρήτη: Έσφαξε την μητέρα του και μαχαίρωσε τη δίδυμη αδερφή του με πέντε μαχαίρια

Μία σοκαριστική υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, αναβίωσε σήμερα, Τρίτη στην Κρήτη, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου.

Advertisement

Ειδικότερα τον Οκτώβριο του 2020 ένας 51χρονος, με ψυχιατρικό ιστορικό, είχε μαχαιρώσει αλλεπάλληλες φορές την υπερήλικη μητέρα του και είχε αποπειραθεί να σκοτώσει τη δίδυμη αδερφή του, την οποία είχε τραυματίσει σοβαρά. Είχε καταληφθεί από αμόκ και ήταν τέτοια η μανία του που χρησιμοποίησε πέντε μαχαίρια, δύο εκ των οποίων έσπασαν από τη βιαιότητα των χτυπημάτων.

Προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του

Στη συνέχεια, φέρεται να κατανάλωσε ψυχοφάρμακα και να προσπάθησε να δώσει τέλος στη ζωή του καθώς αυτοτραυματίστηκε με μαχαίρι. Τα ουρλιαχτά των δύο γυναικών άκουσαν γείτονες που ειδοποίησαν την Άμεση Δράση.

Advertisement

Ο κατηγορούμενος κατάφερε πολλαπλές μαχαιριές στην 85χρονη μητέρα του, η οποία μάταια προσπαθούσε να γλιτώσει από τη μανία του. Τη μαχαίρωσε σε όλο το σώμα, στο κεφάλι, το αριστερό μάτι, τον τράχηλο, τον θώρακα, την πλάτη και στους μηρούς.

Advertisement

Η πολλαπλότητα των χτυπημάτων ήταν τέτοια που κατέστη αδύνατη η ανάταξη της αιμορραγίας, παρά το γεγονός ότι διακομίστηκε εσπευσμένα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Βενιζελείου.

«Τι έκανες ρε Μάνο», φώναζε η αδερφή του 51χρονου μητροκτόνου

Ο 51χρονος ζούσε με τη μητέρα του στο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου της οικογενειακής πολυκατοικίας, με την ηλικιωμένη να τον φροντίζει παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε και η ίδια.

Εκείνο το μεσημέρι του Οκτωβρίου, οι κάτοικοι της περιοχής άκουσαν φασαρία, από το διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου, όπου διαμένει η αδερφή του δράστη, δεν ανησύχησαν. Οι φωνές όμως σε δευτερόλεπτα μετατράπηκαν σε ουρλιαχτά. Όταν η 51χρονη ακούστηκε να φωνάζει «τι έκανες ρε Μάνο, τι έκανες ρε μ..», όλοι κατάλαβαν ότι πρόκειται για κάτι σοβαρό και κάλεσαν την αστυνομία.

Advertisement

Οι αστυνομικοί βρήκαν τις δύο γυναίκες μέσα σε μια λίμνη αίματος. Διασώστες του ΕΚΑΒ κατέβασαν την 85χρονη Μαρία Γ. με τη βοήθεια ενός καροτσιού, την μετέφεραν στο φορείο και την έβαλαν στο ασθενοφόρο. Ήταν ακόμα ζωντανή παρά τις 20 μαχαιριές που είχε δεχτεί από τον ίδιο της τον γιό. Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο οι γιατροί στα ΤΕΠ έδωσαν μάχη για να την σταθεροποιήσουν προκειμένου να μπει στο χειρουργείο, ωστόσο, η άτυχη γυναίκα δεν τα κατάφερε.

TAGS:
Advertisement