Advertisement
ΕΛΛΑΔΑ

Το άφησε χωρίς νερό μέσα στο καύσωνα, το βρήκαν νεκρό: Νέο τραγικό περιστατικό με απαράδεκτο 26χρονο ιδιοκτήτη αλόγου

18:06
Δανάη Σολανάκη

Ένας 26χρονος στα Χανιά άφησε δεμένο σε χωράφι το άλογό του, χωρίς νερό και φαγητό, εν μέσω καύσωνα με αποτέλεσμα το ζώο να πεθάνει.

Σύμφωνα με καταγγελία που έκαναν γείτονες στην Πανελλήνια Ομοσπονδία για το Περιβάλλον, τα Ζώα και το Κυνήγι, το άλογο ήταν αρκετές μέρες δεμένο με σκοινί σε χωράφι μέσα στον καύσωνα, χωρίς καμία σκιά και χωρίς κανείς να πάει να του βάλει νερό.

Advertisement

Οι γείτονες προχώρησαν στην καταγγελία αφού το άλογο είχε πεθάνει και υπήρχε έντονη δυσοσμία.
Οι αστυνομικοί πήγαν στο σημείο, εντόπισαν το νεκρό άλογο και λίγη ώρα αργότερα συνελήφθη ο 26χρονος ιδιοκτήτης, ο οποίος παραδέχτηκε πως λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν είχε επισκεφθεί το ζώο τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, έχει ήδη ειδοποιηθεί η κτηνιατρική υπηρεσία προκειμένου να κάνει νεκροψία στο άλογο, που εκτιμάται ότι είναι περίπου πέντε χρονών.
Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρουν φιλοζωικές οργανώσεις, αν οι γείτονες είχαν ειδοποιήσει νωρίτερα, το ζώο μπορεί και να είχε σωθεί.

Advertisement

Επί του παρόντος, ο 26χρονος κρατείται και είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων, ενώ αναμένεται να του επιβληθεί και πρόστιμο πολλών χιλιάδων ευρώ. Αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Advertisement
TAGS:
Advertisement