Enimerotiko.gr
Ελλάδα

Το Μετρό γεμίζει με πάνοπλους άνδρες – Σχέδιο της αστυνομίας για περιπολίες από τους «Μαύρους Πάνθηρες»

Σχέδιο της αστυνομίας: Η Αθήνα είναι μια χαοτική πόλη, μέσα στο χάος υπάρχουν οι επιτήδειοι εγκληματίες που προσπαθούν να επωφεληθούν. Τα σχέδια τις αστυνομίας είναι απλά και αποτελεσματικά να φτιάξουν 5 νέες ομάδες εξειδικευμένες για την καταπολέμηση του εγκλήματος.

Σχέδιο της αστυνομίας: «Μαύροι Πάνθηρες»

Οι «Μαύροι Πάνθηρες» της ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται να κάνουν περιπολίες στο Μετρό της Αθήνας.

Το νέο σχέδιο αστυνόμευσης γίνεται με βάσει έρευνες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ως «Μαύροι Πάνθηρες» αναφέρονται οι ένοπλοι αστυνομικοί που κάνουν περιπολίες σε τουριστικά μέρη.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, οι ομάδες των πάνοπλων μαυροντυμένων αστυνομικών, εξ ου και η επωνυμία «Μαύροι Πάνθηρες». Έκαναν πρόσφατα αισθητή την παρουσία τους σε τουριστικά σημεία της Αθήνας. Θα λειτουργούν αποτρεπτικά για τη διάπραξη έκνομων ενεργειών, έως και τρομοκρατικών επιθέσεων.

Σχέδιο της αστυνομίας: Η αντιτρομοκρατική ομάδα

Επίσης αστυνομικοί της Ασφάλειας θα βρίσκονται στα κέντρα ελέγχου καμερών του Μετρό με σκοπό την έγκυρη παρέμβαση για κάθε έγκλημα. Τα στελέχη της Ασφάλειας έχουνε σκοπό να αναπτύξουν δίκτυο πληροφοριών και θα χαρτογραφήσουν τις δράσεις εγκληματικών ομάδων που κινούνται σε σταθμούς ΜΜΜ.

Στο άμεσο μέλλον αναμένεται να αυξηθεί της αστυνομικής παρουσίας στην Αθήνα με πάνοπλους άνδρες και κλειστά φορτηγάκια να βρίσκονται σε τουριστικά μέρη και εμπορικούς δρόμους.

Σχέδιο της αστυνομίας: Ο οπλισμός τους

Αρχικά δημιουργήθηκαν τέσσερις ομάδες των πέντε αστυνομικών, εκ των οποίων οι δύο χρησιμοποιούνται το πρωί και οι υπόλοιπες το απόγευμα. Οι αστυνομικοί διαθέτουν βαρύ οπλισμό, αλεξίσφαιρα γιλέκα, δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, νυχτερινές διόπτρες, ενώ βρίσκονται διαρκώς εκτός οχήματος, με στόχο την αποτρεπτικά επιβλητική παρουσία τους και την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας σε όσους τους βλέπουν.

Σχέδιο της αστυνομίας: Μέρη δράσεων

Η κάθε ομάδα αλλάζει τόπους παρουσίας ανά 3 ώρες, δηλαδή τουλάχιστον 2 σημεία της πόλης ανά βάρδια ενώ σημεία «προτεραιότητας» θεωρούνται οι:

  • Πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου
  • Μουσείο Ακρόπολης
  • Λόφος Φιλοπάππου
  • Παναθηναϊκό Στάδιο
  • Στύλοι Ολυμπίου Διός
  • Πλατεία Συντάγματος
  • Μνημείο Αγνωστου Στρατιώτη
  • Ερμού-Καπνικαρέα
  • Πλατεία Μοναστηρακίου

Ο αριθμός των 25 αστυνομικών και των 4 ομάδων που απαρτίζουν τη συγκεκριμένη ειδική ομάδα αναμένεται να διπλασιαστεί τις επόμενες ημέρες, ενώ το σχέδιο θα συγκεκριμενοποιηθεί και θα αναπτυχθεί με τη συμμετοχή και άλλων αστυνομικών υπηρεσιών.

Το σχέδιο αστυνόμευσης ανά περιοχή, γειτονιά, δρόμο περιλαμβάνει αρχικά τον εντοπισμό κενών και τρωτών σημείων σε διάφορα σημεία της πόλης, τη χαρτογράφηση, το είδος και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της εγκληματικότητας που καταγράφεται προκειμένου να υπάρξουν στοχευμένες αστυνομικές ενέργειες αντιμετώπισης.

Διαβάστε Επίσης:

Πανακότα με γιαούρτι και μέλι: Δροσερή και ανάλαφρη λιχουδιά χωρίς τύψεις για την σιλουέτα σας

Καραμανλής: «Αποβράσματα όσοι μπαίνουν τζάμπα στο μετρό» – Η δήλωση που προκάλεσε αντιδράσεις

Γεμιστό ρολό πατάτας με ζαμπόν και τυριά, έτοιμο σε 30 λεπτά

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News