tyligmenos-me-tin-elliniki-simaia-dakryse-kai-o-theos-stin-kideia-toy-20chronoy-giorgoy-thrinei-oli-i-ellada-165948
14:40

Τυλιγμένος με την Ελληνική σημαία: Δάκρυσε και ο Θεός στην κηδεία του 20χρονου Γιώργου, θρηνεί όλη η Ελλάδα

14:40
Δανάη Σολανάκη

Ο 20χρονος Εύελπις, Γιώργος Χατζηιωνάς, ο οποίος κατέρρευσε κατά την διάρκεια άσκησης, κηδεύτηκε με στρατιωτικές τιμές στη Λευκωσία.

Στη νεκρώσιμο ακολουθία παρέστη ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο υπουργός Άμυνας Μιχάλης Γιωργάλλας και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Δ. Ζερβάκης.

Advertisement

Στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές και το φέρετρο σκεπασμένο με την ελληνική και τη κυπριακή σημαία οδηγήθηκε στο κοιμητήριο στη τελευταία κατοικία του άτυχου Εύελπι.

Η οικογένεια του δεν επιθυμούσε την παρουσία ΜΜΕ και κράτησε διακριτική στάση, αποφεύγοντας την όποια δηλωση.

Advertisement

20χρονος

Advertisement

Η τραγωδία που έζησε ο 20χρονος στη Ρεντίνα

Η τραγωδία συνέβη στην Ρεντίνα στις 30 Ιουνίου με τον νεαρό Εύελπι να χάνει τη ζωή του στο πλαίσιο της θερινής εκπαίδευσης της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου (ΚΕΑΠ)

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, ο 20χρονος Εύελπις έχασε τις αισθήσεις του κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητας. Του παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες από τον ιατρό της Μονάδας και διεκομίσθη άμεσα συνοδεία ιατρικού προσωπικού στο Κ.Υ Νέας Μαδύτου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με το ΓΕΣ, τα αίτια του συμβάντος διερευνώνται αρμοδίως. Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια πορείας 7 χιλιομέτρων, με τις ίδιες πηγές να λένε ότι ο άτυχος 20χρονος είχε υποβληθεί σε όλες τις προβλεπόμενες υγειονομικές εξετάσεις.

Advertisement

«Βρίσκομαι στην αιωνιότητα»

Την ίδια ώρα, ο αποχαιρετισμός ενός φίλου του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλεί ρίγη συγκίνησης.

«Μάνα, πατέρα, αδέλφια, φίλοι, συγγενείς,

δεν επρόλαβα να σας αποχαιρετίσω… το μήνυμα μου αυτό δεν σας το στέλνω εγώ, διότι εγκατέλειψα τον πρόσκαιρο κενόδοξο κόσμο… σας το στέλνει ένας παλιός φίλος μου, συγκατασκηνωτής στο Φιλάνι σε διπλανό κρεβάτι, το ψαλτούιν ο Νικόλας, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα αποδώσει αυτά που θα σας έλεγα, αν ήμουν ακόμη εν ζωή…

Εβρίσκομαι στην αιωνιότητα, στο πραγματικό φως, την έλλαμψη του Χριστού μας.

Advertisement

Κοιμήθηκα μόνος σαν κάλπαζα ο γοργοπόδαρος στο δάσος… πιστός στο καθήκον μου, παρὰ δύναμιν τολμητής, παρὰ γνώμην κινδυνευτὴς καὶ ἐν τοῖς δεινοῖς ΕΥΕΛΠΙΣ!

Ο Κύριος μου και ο Θεός μου που με όλη την καρδιά και τη διάνοια μου αγάπησα αποφάσισε να με πάρει κοντά του.

Μην με κλαίτε! Κλάματα κι οδυρμοί δεν μου πρέπουν. Είμαι καλά! Αλήθεια, είμαι καλά! Αναπαύομαι νηφάλιος κοντά στον Κύριό μου, στην Παναγιά μου, γνωρίζω Αγίους, ήρωες κι αγωνιστές που ήταν τα πρότυπά μου, ακούω ψαλμωδίες αγγελικές, τέρπομαι, αγάλλομαι! Μου λείπετε ήδη, αλλά θα ανταμώσουμε ξανά στη βασιλεία των ουρανών! Σας το υπόσχομαι!

Μέχρι τότε, υποσχεθείτε μου ότι θα με μνημονεύετε, ότι θα αγαπάτε, θα κάμνετε ελεημοσύνες. Υποσχεθείτε μου ότι θα μου την απελευθερώσετε τη Λύση μας, την Κερύνεια, τον Απόστολο Ανδρέα, το Καρπάσι. Δεν επρόκαμα να αγωνιστώ για τούντον τόπο, όμως θα προσεύχομαι αδιάπαυστα υψηλόθεν! Υποσχεθείτε μου προπάντων ότι δεν θα χάσετε την πίστη σας, διότι οι καιροί εδυσκολέψαν και θα δυχεραίνουν έτι περισσότερο τον αγώνα σας» αναφέρει μεταξύ άλλων στην μακροσκελή του ανάρτηση.