Enimerotiko.gr
Ελλάδα

Τζένη Καρέζη: Το επίμονο φλερτ του Αλέν Ντελόν στα πιο ωραία μάτια του σινεμά και η ζήλια της συντρόφου του

Τζένη Καρέζη: Η επίσκεψη του Αλέν Ντελόν στη χώρα μας το 1960 και η συνάντησή του, με τη Τζένη και η ανταλλαγή φιλοφρονήσεων γέννησε ένα φλερτ. Ο Αλέν Ντελόν φαίνεται να θαύμασε τα μάτια της Τζένης. Τα ωραιότερα μάτια του ελληνικού κινηματογράφου και όχι μόνο.

Τζένη Καρέζη – Αληθινή ιστορία: Το ενδιαφέρον του Αλέν Ντελόν

Τόπος του εγκλήματος ήταν το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, όπου ο Αλέν Ντελόν, συνοδευόμενος από τη Ρόμι Σνάνιντερ και τον σκηνοθέτη Λουκίνο Βισκόντι, παρακολούθησε την παράσταση της τραγωδίας “Εκάβη” με πρωταγωνίστρια την Κατίνα Παξινού. Καθισμένοι στα διαζώματα του θεάτρου παρακολουθούσαν ως θεατές την παράσταση και η Τζένη Καρέζη με τον Λυκούργο Καλλέργη.

Σε κάποια στιγμή οι δύο Έλληνες ηθοποιοί κατευθύνθηκαν προς την πλευρά των Ευρωπαίων συναδέλφων τους. Ανταλλάσσουν χαιρετισμούς και κάθονται δίπλα τους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης ο Ντελόν έριχνε το βλέμμα του προς την πλευρά της Καρέζη, η οποία ανταπέδιδε με ένα ευγενικό χαμόγελο κάνοντας έξαλλη τη Σνάιντερ.

Αργότερα, σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου προς τον Ντελόν, αν του αρέσει ως γυναίκα η Τζένη Καρέζη, εκείνος απάντησε: “Είναι από τις γυναίκες που θα μπορούσα να αγαπήσω μέσα σε μια στιγμή. Έχει δύο μάτια καταπληκτικά!”. Όμως το – πραγματικό ή υποτιθέμενο – φλερτ φαίνεται πως συνεχίστηκε και στην τραπεζαρία πρώτης θέσης στη “Νεράιδα”, το πλοίο επιστροφής των εγχώριων και ξένων σταρ στην περιοχή της πρωτεύουσας.

Τζένη Καρέζη – Αληθινή ιστορία: Ο Αλέν Ντελόν δεν σταμάτησε να φλερτάρει την Ελληνίδα ηθοποιό

Ο Αλέν Ντελόν προτίμησε να αναθέσει στον Βισκόντι τη μνηστή του κι αυτός να κάνει παρέα στην Τζένη. Η Καρέζη δεν άργησε, φυσικά, να αντιληφθεί το άγριο φλερτ του Αλέν, αλλά λόγοι ευγενείας δεν της επέτρεπαν να τον αντικρούσει ή να δείξει τη δυσαρέσκειά της – αν υπήρχε. Αρκέστηκε λοιπόν να χαμογελά στα κοπλιμέντα του ή να γελά, όταν αυτός της ψιθύριζε στ’ αυτί κανένα αστείο.

Εν τω μεταξύ, στην άλλη άκρη του τραπεζιού, η Ρόμι παρουσίασε θλιβερή όψη έτσι κατσουφιασμένη, καθώς ήτανε. Δεν έφαγε πολύ, δε μιλούσε, δε γελούσε και αρνήθηκε να υπογράψει ένα αυτόγραφο σε μια… εκ παραθύρου προερχόμενη θαυμάστρια”. Το φλερτ συνεχίστηκε και στη γέφυρα του πλοίου, όπου ο Ντελόν “έκανε χίλια δυο αστεία για να φαίνεται ευχάριστος ρίχνοντας πού και πού… κατατοπιστικά βλέμματα προς το μέρος της Σνάιντερ, που αντιδρούσε με τον δικό της τρόπο”.

Μάλιστα, σε κάποια στιγμή ο Λουκίνο Βισκόντι φέρεται να προσπάθησε να… συνετίσει τον Ντελόν εισπράττοντας τη δυσαρέσκεια του Γάλλου ηθοποιού. Όσον αφορά τη γνώμη της Καρέζη για τον συνάδελφό της που την φλέρταρε επίμονα; “Είναι πολύ καλό παιδί και πολύ γοητευτικός. Τον γνώριζα κι απ’ την Ρώμη…” φέρεται να δήλωσε η Ελληνίδα σταρ αποκαλύπτοντας το ενδεχόμενο συνεργασίας της με τον Βισκόντι σε κάποια μελλοντική ταινία.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News