Advertisement
ΕΛΛΑΔΑ

Ξεσπά ο Δήμαρχος Μυκόνου: «Μαζικές ακυρώσεις, ζημιά δεκάδων εκατομμυρίων ενώ ζούσαμε μια χρυσή περίοδο»

11:09
Νίκη Μουλά

Ο Δήμαρχος Μυκόνου ζήτησε την αναθεώρηση των πρόσθετων μέτρων που επιβλήθηκαν στη νησί, καθώς έχουν προκαλέσει ζημιά δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

 

Advertisement

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ, ο Κωνσταντίνος Κούκας επεσήμανε ότι οι τοπικές αρχές έκαναν ό,τι τους ζητήθηκε και σημείωσε ό,τι το ποσοστό εμβολιασμού στο νησί είναι στο 85%.

 

Advertisement

Ο Δήμαρχος Μυκόνου κάνει λόγο για ζημιά εκατομμυρίων ευρώ στο νησί

 

Advertisement

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Κωνσταντίνος Κούκας «έχει γίνει ζημιά δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, για να μην πω παραπάνω, οι ακυρώσεις είναι μαζικές, γιατί δυστυχώς έγινε κακή επικοινωνία. Θεωρήθηκε ότι επρόκειτο για lockdown, ενώ δεν είναι. Δεν έκλεισε το νησί, είναι πρόσθετα περιοριστικά μέτρα».

 

Αναφερόμενος στην απόφαση της κυβέρνησης, τόνισε «είναι μία άδικη και άστοχη απόφαση, ιδίως όταν εμείς αυτό που μας ζήτησαν το έχουμε κάνει, δηλαδή τους εμβολιασμούς» και πρόσθεσε ότι ο δήμος έχει ξοδέψει πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Μυκόνου και για τη διενέργεια τεστ στο λιμάνι.

Advertisement

 

«Ναι υπάρχουν αρκετά κρούσματα, αλλά συνυπολογίζονται στον μόνιμο πληθυσμό των 10.000 ατόμων και όχι στους 200.000 που είναι στη Μύκονο αυτή τη στιγμή και αυτό είναι αδικία», υπογράμμισε ο δήμαρχος και συμπλήρωσε ότι “η απόφαση για τα έκτακτα μέτρα ελήφθη εν αγνοία της τοπικής διοίκησης και συμπλήρωσε πως σε χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αποφασίστηκαν τα μέτρα που προτείνει ο δήμος να ληφθούν, όπως η υποχρεωτική χρήση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους στη Χώρα της Μυκόνου και όπου αλλού υπάρχει συγχρωτισμός και η ανανέωση του Green Pass των επισκεπτών του νησιού κάθε 72 ώρες, ενώ οι επιχειρηματίες δήλωσαν πως σε κάθε εργαζόμενο που θα εμβολιάζεται θα δίνουν μπόνους 150 ευρώ.

 

Μεγάλο πρόβλημα τα πάρτι στα σπίτια, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Μυκόνου

 

Advertisement

Σχετικά με τον τουρισμό, ο Κωνσταντίνος Κούκας είπε «πληρώνουμε ένα λάθος που δεν είναι δικό μας. Η Μύκονος έχει αγγίξει το 90% της αντίστοιχης περιόδου του 2019. Ζούσαμε μια χρυσή περίοδο», ενώ όσον αφορά ένα μεγάλο θέμα που δεν αντιμετωπίστηκε, ήταν τα περιβόητα πάρτι στα σπίτια. «Όταν κλείνουν τα μαγαζιά, ο κόσμος μεταφέρεται στα σπίτια, αλλά ακόμη δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο για να τα σταματήσει η αστυνομία».

 

Ο δήμαρχος δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι πολλά κρούσματα είναι σε εμβολιασμένους. «Στον δήμο έχω κλείσει δύο τμήματα στην οικονομική υπηρεσία, από τους 4 οι 3 είναι εμβολιασμένοι και με τις 2 δόσεις εδώ και 1,5 μήνα», κατέληξε.

TAGS:
Advertisement