Advertisement
ΕΛΛΑΔΑ

Xίλια Mπράβo: Ο 17χρονος Κωνσταντίνος από δημόσιο Λύκειο έγινε δεκτός στο Χάρβαρντ!

12:34
Newsroom

Ο 17χρονος Κωνσταντίνος, μαθητής της Γ’ Λυκείου από την Ναύπακτο έγινε δεκτός στο κορυφαίο αμερικανικό πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το 1ο ΓΕΛ.

«Η τόσο μεγάλη επιτυχία του μαθητή μας αποτελεί διάκριση για το σχολείο μας και φωτεινό παράδειγμα για τις επερχόμενες γενεές των μαθητών μας. Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων, συγχαίρουμε τον μαθητή και του ευχόμαστε καλή πρόοδο και κάθε επιτυχία στους στόχους του» αναφέρει η ανακοίνωση του Σχολείου.

Advertisement

17χρονος Κωνσταντίνος: Από τον Προγραμματισμό στην ρομποτική και το Χάρβαρντ

Ο 17χρονος Κωνσταντίνος Μαλιάρης είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας Ρομποτικής FGC Team Greece. Πρόσφατα η ομάδα διακρίθηκε στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής FIRST GLOBAL CHALLENGE 2021 κατακτώντας τρία μετάλλια, ένα χρυσό, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο.

Advertisement

Συγκεκριμένα, η ελληνική ομάδα κατάφερε να φέρει το χρυσό μετάλλιο στον τομέα της Υγείας στην κατηγορία FIRST Global Challenge Award, το αργυρό μετάλλιο για το project «Πανάκεια» και το χάλκινο μετάλλιο για την κατάκτηση της 3ης θέσης στην γενική κατάταξη της Ολυμπιάδας.

Advertisement

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός Κωνσταντίνος το 2017 ξεκίνησε να παρακολουθεί τα εξωσχολικά μαθήματα του Αργύρη Δρίβα στο 3ου Γυμνασίου Ναυπάκτου, τα οποία στη συνέχεια μετατράπηκαν στη e-Class του Ωρίωνα.

Οι βραβεύσεις του 17χρονου Κωνσταντίνου

Το 2020 προκρίθηκε στους κορυφαίους 10 και συμμετείχε στην Ηλεκτρονική Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής όπου διακρίθηκε με Εύφημο μνεία στο ομαδικό μέρος αναφέρει το agriniotimes.gr.

Το 2021 κατέκτησε την 4η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό και διεκδίκησε τη θέση μου στην Εθνική Ομάδα, εκπροσωπώντας την Ελλάδα στην 14η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής όπου διακρίθηκε με Χάλκινο μετάλλιο.

Advertisement

Όταν ήταν μαθητής της Α’ Γυμνασίου ξεκίνησε να μαθαίνει προγραμματισμό. Αρχικά με Java και C# ανέπτυξε 6 εφαρμογές τις οποίες δημοσίευσε στο Google Play Store. Αργότερα επικεντρώθηκε στον διαγωνιστικό προγραμματισμό και στη μελέτη αλγορίθμων και δομών δεδομένων.

Το ενδιαφέρον του για την πληροφορική, τον παρέπεμψε να ασχοληθεί και με την ρομποτική. Τον Μάρτιο του 2020 συμμετείχε μαζί με 3 φοιτητές του Μετσόβιου Πολυτεχνείου στο Hack the Lab Hackathon στο Ίδρυμα Ευγενίδου. Τον Σεπτέμβριο του 2021, έγινε δεκτός για εκπαίδευση 2 εβδομάδων στο CERN, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για Πυρηνική Έρευνα, στη Γενεύη της Ελβετίας.

Advertisement
TAGS:
Advertisement