zeygari-agglon-30aridon-paraitithike-apo-doyleia-me-mistho-23-000e-kai-metakomise-monima-se-chorio-stin-kriti-46818
11:45

Ζευγάρι Άγγλων 30άρηδων παραιτήθηκε από δουλειά με μισθό 23.000€ και μετακόμισε μόνιμα σε χωριό στην Κρήτη

11:45
Νίκη Μουλά

Ένα ζευγάρι Άγγλων εγκατέλειψε τη ζωή του στο Σάσεξ και εγκαταστάθηκε μόνιμα σ’ ένα μικρό χωριό του Ρεθύμνου, στην Κρήτη, όπου έχει επιλέξει έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής.

Ειδικότερα, η 30χρονη Στεφ και ο 34χρονος Ματ Τροτ από το Σάσεξ της Αγγλίας, αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την δουλειά τους (έβγαζαν βόλτα σκυλιά) τον Αύγουστο του 2018 και μετακόμισαν στο μικρό χωριό Χουμέρι του Ρεθύμνου.

Advertisement

Ζευγάρι Άγγλων: Έκανε το όνειρο του πραγματικότητα 30 χρόνια νωρίτερα

Το ζευγάρι, μέχρι πρότινος ζούσε με τους γονείς της Στεφ, αλλά και σε ένα τροχόσπιτο, προκειμένου να αποταμιεύσει χρήματα για να αγοράσουν ένα σπίτι στην Αγγλία. Ωστόσο, αποφάσισαν να το κάνουν τελικά αυτό 30 χρόνια νωρίτερα και να μετακομίσουν σε ένα χωριό στην Κρήτη, όπου πάντα ονειρεύονταν να περάσουν όταν θα γερνούσαν.

-START

Ζευγάρι Άγγλων: Ζει εναλλακτικά με μόλις 5.000 λίρες τον χρόνο

Το ζευγάρι έδωσε τελικά 50.000 λίρες από τα 75.000 που είχε καταφέρει να συγκεντρώσει για να αγοράσει τελικά ένα σπίτι δύο υπνοδωματίων στο ήσυχο αυτό χωριό, που περιβάλλεται από ελαιόδεντρα και όπως λέει ήταν «η καλύτερη απόφαση» που έχουν πάρει ποτέ.

Advertisement

Ζευγάρι Άγγλων: Προσπαθεί να διατηρήσει ένα βιώσιμο τρόπο ζωής

Μάλιστα, πιστεύοντας στην προστασία του περιβάλλοντος, η Στεφ και ο Ματ, λένε πως προσπαθούν να διατηρήσουν έναν βιώσιμο τρόπο ζωής, χρησιμοποιώντας έναν ηλιακό φούρνο για μαγείρεμα, έχουν τον δικό τους κήπο λαχανικών, ένα σύστημα φιλτραρίσματος για το νερό, μια τουαλέτα κομποστοποίησης ενώ χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια  μόνο όταν είναι απαραίτητο.

Advertisement

Ο ηλιακός φούρνος όπου μαγειρεύουν τα καλοκαίρια
Ο ηλιακός φούρνος όπου μαγειρεύουν τα καλοκαίρια

Όσο ζούσαν με τους γονείς της Στεφ στην Αγγλία, χρησιμοποίησαν τις 75.000 λίρες που είχαν συγκεντρώσει για να αγοράσουν την ιδιοκτησία στην Κρήτη. Το ζευγάρι αγόρασε μάλιστα και ένα πέτρινο εγκαταλελειμμένο σπίτι, δίνοντας τις τελευταίες 25.000 λίρες που είχε στην άκρη, το οποίο επί του παρόντος ανακαινίζει και σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει ως Airbnb το επόμενο έτος.

Ζευγάρι Άγγλων: Το οδήγησε στην Κρήτη η αγάπη για την Ελλάδα

Όπως είπε η Στεφ: «Δεν μπορούσαμε να αντέξουμε τον τρόπο ζωής που θέλαμε στο Ηνωμένο Βασίλειο, η αγορά ακινήτου ήταν πολύ εκτός των ορίων μας. Ο στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε μια ζωή με λιγότερα έξοδα, χωρίς να χρειάζεται να δουλεύουμε πολύ – τώρα που δεν έχουμε υποθήκη, δεν πρέπει να δουλεύουμε τόσο πολύ όσο συνηθίζαμε στην Αγγλία. Λατρεύαμε τις δουλειές μας. Πολλοί άνθρωποι μας ρωτούσαν γιατί θέλαμε να φύγουμε, αφού κάναμε την καλύτερη δουλειά στον κόσμο».

Advertisement

Ζευγάρι Άγγλων: Είχε κοινή αγάπη γι’ αυτό το μέρος

Και συνέχισε λέγοντας: «Θα μπορούσαμε να την κάνουμε για πολλά χρόνια. Ζούσαμε στο σπίτι των γονιών μου, νοικιάσαμε μάλιστα, κάποια στιγμή και ένα τροχόσπιτο ώστε να αποταμιεύσουμε περισσότερα χρήματα, αλλά δεν μπορούσαμε να βγάλουμε τόσα πολλά.

Ονειρευόμασταν να μετακομίσουμε στην Ελλάδα όταν θα βγαίναμε στην σύνταξη, αλλά τελικά αποφασίσαμε να το κάνουμε νωρίτερα. Η οικογένειά μου πήγαινε στην Ελλάδα κάθε χρόνο για διακοπές έτσι έχω ευχάριστες αναμνήσεις και ο Ματ είχε επισκεφθεί την χώρα όταν ήταν 18 ετών, επομένως είχαμε μια κοινή αγάπη γι’ αυτό το μέρος».

Ζευγάρι Άγγλων: Επιστρέφει στην Αγγλία για 6 εβδομάδες

Το ζευγάρι των millenials εργάζεται μόνο κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, με την Στεφ σε ένα ξενοδοχείο με μειωμένο ωράριο και ο Ματ, ως βοηθός νοσηλευτή, επιστρέφει στην Αγγλία για μία περίοδο έξι εβδομάδων.

Advertisement

Ζευγάρι Άγγλων: Ζει με 5.000 λίρες ετησίως λόγω του εναλλακτικού τρόπου ζωής

Και παρόλο που οι μισθοί τους στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν περίπου 20.000 λίρες ετησίως, το ζευγάρι ισχυρίζεται ότι ο εναλλακτικός τρόπος ζωής τους επιτρέπει να ζουν με λιγότερες από 5.000 λίρες.

Το ζευγάρι αγόρασε και μία εγκαταλελειμένη πέτρινη κατοικία την οποία ανακαινίζει για να την νοικιάζει μέσω Airbnb.

Ζευγάρι Άγγλων: Καταναλώνει όσο το δυνατόν λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια

Η Στεφ πρόσθεσε: «Προσπαθούμε να είμαστε φιλικοί προς το περιβάλλον και να επιστρέψουν στην φύση όσο το δυνατόν περισσότερα, αλλά ο στόχος μας είναι να είμαστε φιλικοί προς το περιβάλλον όσο μπορούμε. Έχουμε κόψει τα χημικά και έχω αρχίσει να φτιάχνω τα δικά μου προϊόντα ομορφιάς. Προσπαθούμε επίσης, να μειώσουμε την χρήση του πλαστικού και έχουμε επαναχρησιμοποιούμενα αντικείμενα για τα πάντα. Τον χειμώνα μαγειρεύουμε στην σόμπα και το καλοκαίρι χρησιμοποιούμε τους ηλεκτρικούς μας φούρνους για να καταναλώνουμε όσο τον δυνατόν λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια».

Ζευγάρι Άγγλων: Δεν σκοπεύει να επιστρέψει σύντομα στο Ηνωμένο Βασίλειο

Και τέλος τονίζει: «Κάποιοι μπορεί να πιστεύουν πως είμαστε τεμπέληδες, αλλά ο στόχος μας είναι να δώσουμε πίσω. Μαζεύουμε χρήματα για να στειρώσουμε τις αδέσποτες γάτες, φυτεύουμε οπωροφόρα δέντρα για να μπορεί να έρθει ο καθένας από το χωριό και να πάρει φρούτα. Καθαρίζουμε τις παραλίες». Το ζευγάρι λέει ότι η μετακόμιση στην Κρήτη ήταν «η καλύτερη απόφαση που θα μπορούσαν να πάρουν » και πως δεν σκοπεύουν να επιστρέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο σύντομα.