Advertisement
ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ

Παλιά αμάξια τέλος: Έρχεται επιδότηση καινούργιου αυτοκινήτου, τα λεφτά που δικαιούστε

16:28
Newsroom

Καινούργιο αυτοκίνητο: Ανοίγει τον Απρίλιο ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων και δίκυκλων, με υψηλότερη επιδότηση στα 8.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος που ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας περιλαμβάνει και κοινωνικά κριτήρια για ΑμεΑ, τρίτεκνους και για νέους έως 29 ετών.

Advertisement

Σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε: «Ξεκινάει τον Απρίλιο το «Κινούμαι Ηλεκτρικά» προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ. Η επιδότηση αυξάνεται στα 8.000 ευρώ και θεσπίζονται κοινωνικά κριτήρια για ΑμεΑ, τρίτεκνους και για πρώτη φορά για νέους έως 29 ετών. Με σχέδιο δίνουμε κίνητρα για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης».

Καινούργιο Αυτοκίνητο: Τι ισχύει για την επιδότηση

Για τα φυσικά πρόσωπα, το ποσοστό επιδότησης για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου αυξάνεται από 20% σε 30% και το μέγιστο ποσό σε 8.000 ευρώ από 6.000 ευρώ που ίσχυε στον προηγούμενο κύκλο.

Advertisement

Η απόσυρση του παλιού οχήματος επιβραβεύεται με 1.000 ευρώ, ενώ η αγορά του έξυπνου οικιακού φορτιστή με 500 ευρώ.

Advertisement

Ειδική μέριμνα λαμβάνεται για τα Άτομα με Αναπηρία, που δικαιούνται επιπλέον 1.000 ευρώ, για τις οικογένειες που έχουν τουλάχιστον τρία εξαρτώμενα τέκνα, οι οποίες θα δικαιούνται 1.000 ευρώ ανά εξαρτώμενο τέκνο, έναντι των συνολικά 1.000 ευρώ που προβλεπόταν στο παρελθόν, αλλά και για τους νέους έως 29 ετών οι οποίοι θα λαμβάνουν επιπλέον 1.000 ευρώ.

Ηλεκτρικά δίκυκλα και τρίκυκλα: Τι ισχύει για τα φυσικά πρόσωπα και τα ποσοστά επιδότησης

Advertisement

Καινούργιο αυτοκίνητο: Τι ισχύει για το ποσοστό επιδότησης στις εταιρείες;

TAGS:
Advertisement