Enimerotiko.gr
Εργασιακά

Ο Μασούτης μοιράζει το 30% των καθαρών κερδών στους υπαλλήλους του στα σούπερ μάρκετ ως ένδειξη ευγνωμοσύνης

Εν τω μέσω της πανδημίας του COVID-19 όταν οι περισσότεροι εργοδότες βρίσκουν τον ιό ως αφορμή να μειώσουν τις αποδοχές των εργαζομένων τους ή να μην τους πληρώσουν καν ο κ. Γιάννης Μασούτης βλέποντας τα κέρδη του να εκτοξεύονται όπως και σε όλα τα super markets προχώρησε σε μια κίνηση ανθρωπιάς και ευγνωμοσύνης προς τους εργαζομένους του που συγκινεί. Ο Μασούτης, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση σε μια χώρα που η εργοδοσία των περισσοτέρων κλάδων θεωρεί τέτοιες ευκαιρίες ως “βούτυρο στο ψωμί της”  εκμεταλευόμενη  την “ομηρία” των εργαζομένων της.

Η προσωπική παρέμβαση του κ. Γιάννη Μασούτη

Την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων της στα καταστήματα της αλυσίδας των σούπερ μάρκετ Μασούτης ανακοίνωσε με προσωπική του παρέμβαση ο ιδιοκτήτης της ομώνυμης αλυσίδας super market, κ. Γιάννης Μασούτης, θέλοντας να εκφράσει έμπρακτα την ευγνωμοσύνη της εταιρείας προς τους εργαζομένους της, τη δύσκολη αυτή περίοδο.

Το bonus -έκπληξη

Με επιστολή του στους 8.000 εργαζομένους, ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι το Δεκέμβριο, θα τους δώσει bonus το 30% των ετήσιων καθαρών κερδών της επιχείρησης.

Η επιπρόσθετη αυτή παροχή αφορά σε στους εργαζομένους της 1ης γραμμής των καταστημάτων όπως ταμίες, πωλητές, αποθηκάριους και άλλες ειδικότητες, που υποστηρίζουν την ομαλή λειτουργία, σε αυτή την δοκιμασία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της εταιρείας

«Αγαπητές/οι συνεργάτες,

Η πανδημία του κορωνοϊού που αντιμετωπίζουμε, μας φέρνει όλους αντιμέτωπους με μια μεγάλη ευθύνη: να τα καταφέρουμε, συλλογικά αλλά και ατομικά. Να αντιμετωπίσουμε τις τεράστιες προκλήσεις, να προστατεύσουμε την υγεία, τη δική μας και των ανθρώπων μας, να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί για να διασφαλιστεί η εύρυθμη κοινωνική λειτουργία και συνοχή. Εμείς, στα super markets κληθήκαμε να βάλουμε πλάτη και να σηκώσουμε ένα τεράστιο βάρος αυτής της πρωτοφανούς δοκιμασίας.

Σ’ αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες όμως, αποδείξαμε ότι ενωμένοι μπορούμε να επιτύχουμε πολλά περισσότερα.

Μαζί, καταφέραμε να ανταποκριθούμε στην απίστευτη πίεση που δέχθηκε και δέχεται καθημερινά, η λειτουργία των καταστημάτων μας και γι’ αυτό, θέλω να σας ευχαριστήσω προσωπικά την καθεμία και τον καθένα από εσάς. Ως έμπρακτη αναγνώριση της ουσιαστικής συμβολής σας, θα ήθελα να σας ανακοινώσω ότι το 30% των ετήσιων καθαρών κερδών της εταιρείας μας θα διατεθεί τον Δεκέμβριο ως επιπρόσθετη παροχή, στους εργαζόμενους της 1ης γραμμής των καταστημάτων: ταμίες, πωλητές, αποθηκάριους και άλλες ειδικότητες που υποστηρίζουν την ομαλή λειτουργία, σε αυτή την δοκιμασία.

Πρόκειται για μια απόφαση που απορρέει από την πίστη πως η δύναμή μας, είναι οι άνθρωποί μας και επιβραβεύει όλους εσάς τους ανθρώπους μας, που είστε καθημερινά στις «επάλξεις», πράττετε το καθήκον σας με σθένος και υπομονή διατηρώντας τα καταστήματά μας ανοικτά και γεμάτα, καλύπτοντας με ασφάλεια τις αυξημένες ανάγκες των πελατών μας, μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης έντασης.

Ήμασταν οι πρώτοι που αναδείξαμε τα ζητήματα που αφορούν στην ασφαλή και ομαλή λειτουργία των super markets με ειδικά μέτρα ουσιαστικής στήριξης των εργαζομένων και έμπρακτης αναγνώρισης της προσφοράς σας.

Χαίρομαι που ανοίξαμε τον δρόμο για τον κλάδο. Και συνεχίζουμε. Είναι ένας αγώνας αντοχής, ένας πρωτοφανής «μαραθώνιος» στον οποίο πρέπει όλοι να συμμετέχουμε και να τερματίσουμε μαζί, νικητές. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε! Σας ευχαριστώ από καρδιάς και σας εύχομαι καλή δύναμη. Εκ μέρους όλης της οικογένειας Μασούτη,

Ιωάννης Μασούτης»

Σημειώνεται ότι στα μέσα Μαρτίου, η επιχείρηση είχε προαναγγείλει με ανακοίνωσή της την έκτακτη οικονομική ενίσχυση προς τους εργαζομένους της.

Όπως δήλωνε τότε,

«Το να παραμείνουν τα σούπερ μάρκετ ανοικτά είναι θεμελιώδους σημασίας για το κοινωνικό σύνολο, για να διατηρηθεί μια κάποια – στοιχειώδης- ομαλότητα και να μην προκληθεί μεγαλύτερος πανικός. Έχει σημασία να γίνει κατανοητό ότι, σε αυτές τις συνθήκες, το να γεμίσει ένα ράφι δεν είναι απλώς μια δουλειά. Είναι κοινωνική προσφορά. Αναγνωρίζω την υπερπροσπάθεια που όλες και όλοι καταβάλετε υπό πολύ δύσκολες συνθήκες. Γι’ αυτό και θα υπάρξει έκτακτη οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων».

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News