Συντάξεις Μαΐου: Νωρίτερα οι πληρωμές των δικαιούχων - Enimerotiko.gr
Enimerotiko.gr
Συντάξεις

Συντάξεις Μαΐου: Νωρίτερα οι πληρωμές των δικαιούχων

Η αποπληρωμή των συντάξεων του Μαΐου αναμένεται να γίνει νωρίτερα από το προβλεπόμενο. Οι συνταξιούχοι θα λάβουν τις συντάξεις τους περίπου μία εβδομάδα νωρίτερα του αναμενόμενου. Έτσι, θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν Πάσχα αξιοπρεπώς, καλύπτοντας τις ανάγκες τους για τις Άγιες μέρες.

Οι συντάξεις θα πληρωθούν στις 23 Απριλίου. Δηλαδή, τη Μεγάλη Τρίτη για τους συνταξιούχους του ΕΦΚΑ (π. ΟΓΑ, π. ΟΑΕΕ). Αντίθετα, οι πληρωμές των συνταξιούχων του ΕΦΚΑ για τα υπόλοιπα ταμεία θα πραγματοποιηθούν στις 24 Απριλίου.

Μάλιστα, το υπουργείο εργασίας πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση, ώστε οι συνταξιούχοι να περάσουν αξιοπρεπώς τις Άγιες ημέρες του Πάσχα.

Για όσους αναρωτιούνται για τις ημερομηνίες που έλαβαν οι δικαιούχοι τις συντάξεις τους τον προηγούμενο μήνα, η καταβολή τους πραγματοποιήθηκε ως εξής:

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019: Πληρωμή ασφαλισμένων ΕΦΚΑ (ΟΑΕΕ, ΟΓΑ).
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019: Πληρωμή ασφαλισμένων Δημοσίου, ΚΕΑΝ, ΝΑΤ και ΙΚΑ, καθώς και των συντάξεων των Σωμάτων Ασφαλείας, του Πυροσβεστικού Σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων.
Τρίτη 2 Απριλίου 2019: Πληρωμή ασφαλισμένων ΕΤΕΑΕΠ (επικουρικές συντάξεις).

Συνταξιούχοι έχουν σχηματίσει «ουρά» στην προσπάθειά τους να εξυπηρετηθούν για τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα.

Το σκεπτικό της πρωτοβουλίας του υπουργείου Εργασίας για τις συντάξεις του Μαΐου:

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, το υπουργείο Εργασίας έλαβε την απόφαση να πραγματοποιηθεί η αποπληρωμή των συντάξεων μία εβδομάδα νωρίτερα. Στόχος αυτού του σχεδίου είναι οι συνταξιούχοι να μπορέσουν να περάσουν το Πάσχα κοντά στα αγαπημένα τους πρόσωπα, έχοντας τη δυνατότητα να καλύψουν τις ανάγκες τους. Επίσης, ακόμη ένας σκοπός του συγκεκριμένου μέτρου είναι η κάλυψη των εξόδων, που ενδεχομένως να συναντήσουν οι συνταξιούχοι και η αποπληρωμή αυτών να μην τους δώσει το δικαίωμα να περάσουν το Πάσχα όπως πραγματικά επιθυμούν.

Στο υπουργείο Εργασίας φρόντισαν να προνοήσουν και να πάρουν τα μέτρα τους προς υπεράσπιση των εκατομμυρίων Ελλήνων συνταξιούχων. Μάλιστα, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του υπουργείου Εργασίας ήχησε θετικά στα αυτιά των συνταξιούχων όλης της χώρας, οι οποίοι έδειξαν την ευχαρίστησή τους και πλέον περιμένουν με ιδιαίτερη ανυπομονησία τις ημέρες του Πάσχα.


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα