kleidosan-ta-skylia-sto-aytokinito-en-meso-kaysona-pigan-gia-listeia-alla-emeinan-ekpliktoi-otan-gyrisan-59022
20:35

Κλείδωσαν τα σκυλιά στο αυτοκίνητο εν μέσω καύσωνα, πήγαν για λήστεια αλλά έμειναν έκπληκτοι όταν γύρισαν

20:35
Newsroom

Ένα ζευγάρι που βιντεοσκοπήθηκε να τσακώνετε με αστυνομικούς επειδή οι τελευταίοι έσπασαν το παράθυρο του αυτοκινήτου τους για να σώσουν τα σκυλιά στο αυτοκίνητο που έλιωναν από τη ζέστη, βιντεοσκοπήθηκαν επίσης από κάμερες ασφαλείας να κλέβουν φιλοδωρήματα από ένα παραθαλάσσιο καφέ την ίδια μέρα.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε από το MailOnline, το ζευγάρι φαίνεται να παίρνει τα μετρητά που προορίζονταν για το προσωπικό – αφού ζήτησαν επιστροφή χρημάτων για το φαγητό που είχαν φάει – από μια οικογενειακή επιχείρηση.

Advertisement

Σε ένα δεύτερο βίντεο που καταγράφηκε κοντά αργότερα την ίδια μέρα, το ζευγάρι βιντεοτοσκοπήθηκε από μάρτυρες που βρίσκονταν στο συμβάν την ώρα που επέστρεψαν στο αμάξι και βρήκαν την αστυνομία να σπάει τα παράθυρα του αυτοκινήτου τους, με σκοπό να σώσουν τα σκυλιά που βρίσκονταν μέσα σε κλουβιά τη δεύτερη θερμότερη μέρα του έτους.

Η RSPCA είπε στο MailOnline ότι η θερμοκρασία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου θα μπορούσε να φτάσει τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Advertisement

Το προσωπικό του Carats Café and Bar στο Southwick, κοντά στο Μπράιτον, μοιράστηκε τα πλάνα του ζευγαριού σε μια προσπάθεια να εντοπίσει τους δράστες που έκλεψε μετρητά από αυτούς.

Advertisement

Οι υπάλληλοι του καφέ χαρακτήρισαν την κλοπή, η οποία έλαβε χώρα λίγο πριν από το μεσημέρι του Σαββάτου, ως «άδικη και εντελώς απαράδεκτη» και είπαν ότι ο άντρας και η γυναίκα είχαν λάβει πλήρη επιστροφή χρημάτων μετά την παραγγελία δύο πρωινών επειδή παραπονέθηκαν ότι δεν ήταν ικανοποιητικά.

Μόλις η διοίκηση έλεγξε αργότερα το οπτικό υλικό από την κάμερα ασφαλείας συνειδητοποίησαν ότι το ζευγάρι φάνηκε να παίρνει νομίσματα από το βάζο και δεν είχε πληρώσει για τα ποτά που είχαν πάρει από το ψυγείο που ήταν δίπλα στον πάγκο.

Σε ξεχωριστό υλικό που γυρίστηκε από έναν θεατή λίγες ώρες αργότερα, οι αστυνομικοί έσπασαν το δρόμο τους στο μαύρο όχημα του ίδιου ζευγαριού στην προκυμαία του Μπράιτον μετά από ανησυχίες σχετικά με τα σκυλιά στο αυτοκίνητο που έπαθαν θερμοπληξία.

Advertisement

Η Sussex Police δεν απάντησε στο MailOnline όταν ρωτήθηκε αν το ζευγάρι θα αντιμετώπιζε κατηγορίες για κλοπή.

Πηγές ανέφεραν στο Mail Online ότι η οικογένεια – η μητέρα, ο πατέρας και δύο γιοι ηλικίας περίπου εννέα και έξι ετών – βρισκόταν στην αποβάθρα έχοντας σταθμεύσει έξω από τη Sealife λίγο πριν. Ο πατέρας διαπληκτίστηκε με την αστυνομία καθώς προσπάθησαν να τον προειδοποιούσουν προφορικά, όπως ισχυρίστηκε.

Μιλώντας στο MailOnline, η υπεύθυνη του καφέ Zoe Kibble είπε: «Ήρθαν στο εργαστήριο και παρήγγειλαν δύο πρωινά και ενώ το μέλος του προσωπικού απομακρύνθηκε, απλώς άνοιξαν το ψυγείο δίπλα στον πάγκο και εξυπηρέτησαν τον εαυτό τους».

Advertisement

Ένα ζευγάρι έκλεψε από το βάζο με τα φιλοδωρήματα σε ένα καφέ στο Southwick, κοντά στο Μπράιτον, πριν διαμαρτυρηθεί για φαγητό και έλαβε πλήρη επιστροφή χρημάτων. Λίγες ώρες αργότερα, η αστυνομία έσπασε στο αυτοκίνητο του ζευγαριού για να σώσει τα δύο σκυλιά τους που βρέθηκαν να βυθίζονται μέσα

Η γυναίκα φαίνεται να βγάζει κέρματα από το βάζο, ενώ το προσωπικό είναι απασχολημένο στο Carats Café and Bar στο Southwick, κοντά στο Μπράιτον

Οι ιδιοκτήτες ενός οχήματος διαπληκτίστηκαν με τους αστυνομικούς αφού αναγκάστηκαν να εισέλθουν στο αυτοκίνητο για να σώσουν ένα beagle και ένα άλλο σκυλί που είχαν μείνει χωρίς επίβλεψη, ενώ οι θερμοκρασίες έφτασαν τους 25 βαθμούς Κελσίου σε μια καυτή μέρα στην προκυμαία του Μπράιτον

Ήταν σε αυτό το σημείο που το βίντεο δείχνει ότι η γυναίκα κλέβει αρκετά νομίσματα μεγάλης αξίας από το βάζο που βρίσκεται στο πάγκο.

Η κα Kibble συνέχισε: «Κάθισαν, για το πρωινό τους και έφαγαν σχεδόν τα πριν διαμαρτυρηθούν στην υπεύθυνη που εργαζόταν εκείνη τη στιγμή. Είπαν ότι υπήρχαν κάποιες τρίχες στο πιάτο ένα και παραπονέθηκαν και για το άλλο.

«Δεν έχουμε πολλά παράπονα, οπότε προσφέραμε μια πλήρη επιστροφή χρημάτων. Ο μάνατζερ παρατήρησε ότι υπήρχαν ποτά στο τραπέζι που δεν ήταν στην ίδια παραγγελία, αλλά εκείνη την στιγμή υπέθεσε ότι είχαν πληρωθεί ξεχωριστά.»

Το προσωπικό επέστρεψε για να ελέγξει τις κάμερες ασφαλείας για να δει αν τα ποτά είχαν αγοραστεί, αλλά σε καμία στιγμή στις κάμερες ασφαλείας δεν μπορούσαν να δει ότι πλήρωσαν για αυτά.

Η κ. Kibble, η οποία έχει εργαστεί στο Carats για τρία χρόνια, εκτιμά συνολικά ότι το ζευγάρι κόστισε στο καφέ 117 €, με το κόστος των δύο πρωινού, των ποτών και των φιλοδωρημάτων που έκλεψαν.

Περιγράφοντας την απογοήτευση της ομάδας, πρόσθεσε: «Προσλαμβάνουμε νεαρά άτομα και θα έχει αντίκτυπο στην αυτοπεποίθησή τους.

«Δούλεψαν σκληρά για τα φιλοδωρήματα τους για ένα πραγματικά πολυάσχολο, καυτό Σαββατοκύριακο, οπότε το να τους λένε ότι το φαγητό τους δεν είναι αρκετά καλό και ότι τα φιλοδωρήματά τους έχουν κλαπεί απλώς επηρεάζει αρνητικά το κίνητρό τους για δουλειά».

Η κ. Kibble λέει ότι το δυσάρεστο περιστατικό είναι σπάνιο στο δημοφιλές παραθαλάσσιο εστιατόριο και πιστεύεται ότι το ζευγάρι ήταν από την περιοχή.

Πριν από την εφανισή τους σήμερα, είχαν ήδη κοινοποιηθεί σε βίντεο σχετικά με την αστυνομία που εισέβαλε στο αυτοκίνητο του ζεύγους για να σώσει τα δύο σκυλιά που ήταν κλεισμένα κατά την διάρκεια του καύσωνα με τον άνδρα και τη γυναίκα να διαμαρτύρονται μόνο για τη ζημιά.

σκυλιά στο αυτοκίνητο

Εικόνα: οι ιδιοκτήτες επέστρεψαν στο αυτοκίνητο και ρώτησαν τους αστυνομικούς γιατί έσπασαν το πίσω παράθυρο του οχήματός τους

Η αστυνομία διασώζει τα σκυλιά στο αυτοκίνητο που σχεδόν έβραζε στο καυτό καύσωνα καθώς οι θερμοκρασίες αυξήθηκαν στους 25 βαθμούς Κελσίου στο Μπράιτον – πρωτού επιστρέψουν οι ιδιοκτήτες και παραπονεθούν για το ότι έσπασαν το παράθυρό τους.

Αυτή είναι η στιγμή που η αστυνομία αναγκάστηκε να σπάσει το παράθυρο ενός αυτοκινήτου που βρίσκονταν στο δρόμο για να σώσει δύο σκυλιά που είχαν μείνει μόνα κατά τη διάρκεια καύσωνα και μόλις έφτασε η ιδιοκτήτης άρχισε να του παραπονιέται για τη ζημιά που προκάλεσαν στο αμάξι της.

Οι αξιωματικοί δήλωσαν ότι το beagle και ένας άλλος σκύλος ανακουφίστηκαν αμέσως όταν είχαν καθαρό αέρα και νερό μετά τη διάσωση στην παραλία του Μπράιτον, όπου οι θερμοκρασίες έφτασαν τους 25 βαθμούς το Σάββατο.

Το βίντεο δείχνει έναν αστυνομικό να χρησιμοποιεί το μπαστούνι του για να σπάσει το πίσω παράθυρο του μαύρου οχήματος καθώς οι ιδιοκτήτες έφτασαν εσπευσμένα και φαίνονται στο πίσω μέρος τους σκηνικού με τρόμο.

έσπασε το παράθυρο για να βγάλει τα κλειδωμένα σκυλιά στο αυτοκίνητο

Εικόνα: οι ιδιοκτήτες επέστρεψαν στο αυτοκίνητο και ρώτησαν τους αστυνομικούς γιατί έσπασαν το πίσω παράθυρο του οχήματός τους

διασώζει τα σκυλιά στο αυτοκίνητο

Αυτή είναι η στιγμή που οι αστυνομικοί έσπασαν το παράθυρο για να σώσουν ένα beagle και ένα άλλο σκυλί που είχαν μείνει μόνα τους, κλεισμένα στο εσωτερικό του οχήματος

αστυνομικός σώζει σκυλιά στο αυτοκίνητο

Ένας αξιωματικός προσπάθησε να χρησιμοποιήσει το μπαστούνι του πριν καταφύγει σε μια  σιδερογροθιά για να σπάσει το παράθυρο για να αφήσει τον καθαρό αέρα να εισέλθει στο όχημα

Στο βίντεο η γυναίκα ακούγεται να λέει «σπάσατε το παράθυρό μου» καθώς έσβησε ο συναγερμός του αυτοκινήτου .

Ένας άλλος αξιωματικός ακούγεται να απαντά στη γυναίκα και να της λέει: «Είναι μια καυτή μέρα. Δεν πρέπει να αφήνεις το σκυλί στο αυτοκίνητο με αυτόν τον καύσωνα.»

Ένα πλήθος λουόμενων συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν τη δραματική διάσωση που ξεδιπλώθηκε μπροστά στα μάτια τους στην παραλία του Μπράιτον.

Ένας μάρτυρας είπε στο MailOnline: «Η αστυνομία κλήθηκε από έναν λουόμενο που παρατήρησε τον σκύλο στο αυτοκίνητο.

«Η αστυνομία επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον ιδιοκτήτη του οχήματος, αλλά δεν τα κατάφεραν. Αυτό συμβαίνει όταν προσπάθησαν να βρουν έντονη είσοδο για να σταματήσουν τον κίνδυνο για τα κουτάβια από τον καύσωνα.

«Πρώτα ο αστυνομικός προσπάθησε να χρησιμοποιήσει το μπαστούνι του, αλλά αυτό απέτυχε. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε μια σιδερογροθιά τέσσερις φορές και το παράθυρο έσπασε.

σκυλιά στο αυτοκίνητο στον καύσωνα

Ο αξιωματικός έσπασε το παράθυρο που είχε αφήσει ελαφρώς ανοιχτό, αλλά το αυτοκίνητο δεν είχε σκιά και τα δύο σκυλιά ήταν μέσα

Οι αστυνομικοί είπαν ότι τα σκυλιά φαινόταν ανακουφισμένα μόλις πήραν καθαρό αέρα και νερό μετά τη δραματική διάσωση μπροστά στα μάτια των περαστικών.

Ο αξιωματικός έσπασε το παράθυρο που είχε μείνει ελαφρώς ανοιχτό, αλλά το αυτοκίνητο δεν είχε σκιά και τα δύο σκυλιά ήταν μέσα και σχεδόν ασφυκτιούσαν.

Τι πρέπει να κάνετε αν δείτε ένα σκυλιά στο αυτοκίνητο όταν ο καιρός είναι ζεστός;

  • Το RSPCA λέει ότι πρέπει να δοκιμάσετε και να διαπιστώσετε εάν ο σκύλος εμφανίζει σημάδια θερμοπληξίας όπως βαρύ λαχάνιασμα ή σάλια.
  • Άλλα σημεία θερμοπληξίας περιλαμβάνουν λήθαργο και έμετο.
  • Εάν ο σκύλος δείχνει σημάδια θερμοπληξίας, οι φιλοζωικές οργανώσεις λένε ότι καλέστε αμέσως το 100.
  • Εάν η αστυνομία δεν είναι διαθέσιμη και η κατάσταση γίνει κρίσιμη, πρέπει να είστε προσεκτικοί προτού λάβετε την απόφαση να σπάσετε το παράθυρο, καθώς αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί εγκληματική βλάβη και ίσως χρειαστεί να υπερασπιστείτε τις πράξεις σας στο δικαστήριο.
  • Φροντίστε να πείτε στην αστυνομία τι σκοπεύετε να κάνετε και γιατί.
  • Τραβήξτε φωτογραφίες ή βίντεο του σκύλου και τα ονόματα και τον αριθμό μαρτύρων που βρίσκονται στο συμβάν.
  • Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε το μπαστούνι για να αφαιρέσει το παράθυρο. Νομίζω ότι ο οδηγός είχε κάποια μεμβράνη απόχρωσης στο παράθυρο, έτσι έσπασε, αλλά έμεινε στο ίδιο μέρος.

«Ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες έδωσε τότε στον αξιωματικό λίγο νερό για τα σκυλιά (που δεν έφυγαν ποτέ από το αυτοκίνητο).

«Ο ιδιοκτήτης επέστρεψε σαφώς αναστατωμένος για το σπασμένο παράθυρο του και επειδή υπήρχε κόσμος».

Ένας άλλος μάρτυρας είπε ότι οι ιδιοκτήτες φάνηκαν να έχουν άγνοια για τους κινδύνους που ενέχουν τα ζώα που είναι μόνα τους στο αυτοκίνητο μέσα στον καύσωνα.

Ο μάρτυρας, ο οποίος είπε ότι τα σκυλιά «κοιτούσαν επίμονα» είπε στην “the sun” : «Στο σημείο που είχαν σταθμεύσει δεν υπάρχει καμία σκιά.

Στην αρχή ήταν «Τι κάνεις, γιατί έσπασες το παράθυρο του αυτοκινήτου μου; Έφυγα μόνο για 10 λεπτά ».

«Ο τύπος πίστευε προφανώς ότι είχε απόλυτο δίκαιο. Δεν φαινόταν να έχει πολύ ενσυναίσθηση.»

Η RSPCA λέει ότι, παρά την ευρέως διαδεδομένη άποψή ότι είναι εντάξει εάν τα παράθυρα είναι λίγο ανοιχτά ή το αυτοκίνητο βρίσκεται σε σκιά, τα σκυλιά δεν πρέπει ποτέ να μένουν μόνα τους σε οχήματα όταν ο καιρός είναι ζεστός.

Οι φιλοζωικές οργανώσεις λένε ότι ένα αυτοκίνητο μπορεί να γίνει τόσο ζεστό όσο ένας φούρνος πολύ γρήγορα, ακόμα και όταν δεν κάνει τόση ζέστη.

Όταν είναι 22 βαθμοί έξω, ένα αυτοκίνητο μπορεί να φτάσει ένα στους 47 βαθμούς μέσα σε μόλις μια ώρα και ένας σκύλος υπό αυτές τις συνθήκες είναι ευαίσθητος σε θερμοπληξία.

Ξεκινώντας την εκστρατεία Dogs Die In Hot Cars, ο ειδικός της RSPCA για την προστασία των σκύλων, Δρ Samantha Gaines, δήλωσε: «Γνωρίζουμε ότι οι οικογένειες αγαπούν τα κατοικίδια ζώα τους και θέλουμε να τα κρατήσουμε κοντά, αλλά, μερικές φορές, μπορεί να είναι ασφαλέστερο να αφήσετε τους τετράποδους φίλους σας στο σπίτι.

«Τα σκυλιά στο αυτοκίνητο μπορεί να υποφέρουν από θερμοπληξία κατά τη διάρκεια καυτού καιρού και αυτό μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, και ακόμη και να αποβεί μοιραίο.

«Ζητούμε από τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων να δώσουν προτεραιότητα στα σκυλιά τους αυτό το καλοκαίρι. Όταν βγαίνετε έξω και σκεφτείτε αν το κατοικίδιο ζώο σας μπορεί να είναι πιο ευτυχισμένο στο δροσερό σπίτι, περπατήστε το μόνο κατά τις πιο δροσερές ώρες της ημέρας και μην αφήσετε ποτέ το σκυλί σας σε ένα αυτοκίνητο χωρίς επίβλεψη κατά τη διάρκεια μιας ζεστής μέρας.»

Ένας εκπρόσωπος της Αστυνομίας του Σάσεξ είπε: «Μας κάλεσαν για να αναφέρουν ότι δύο κλειδωμένα σκυλιά στο αυτοκίνητο μέσα στον καύσωνα της ζεστης ημέρας το Σάββατο στο Madeira Drive, Μπράιτον.

«Οι αστυνομικοί παρευρέθηκαν και προσπάθησαν να πάρουν έναν αριθμό επικοινωνίας για τους ιδιοκτήτες του αυτοκινήτου, αλλά δεν μπόρεσαν.

«Οι αξιωματικοί δεν είχαν άλλη επιλογή από το να σπάσουν το πλαϊνό παράθυρο για να αποκτήσουν πρόσβαση και ένας ευγενικός αυτόπτης μάρτυρας που βρίσκονταν στο συμβάν  έδωσε ένα μπουκάλι νερό για τα σκυλιά.

«Στους ιδιοκτήτες δόθηκαν συμβουλές για να επιστρέφουν γρήγορα στο αυτοκίνητο.

«Τα σκυλιά, που βελτιώθηκαν πολύ μετά από καθαρό αέρα και νερό, έμειναν μαζί με τους ιδιοκτήτες.

«Οι ιδιοκτήτες σκύλων δεν πρέπει ποτέ να αφήνουν ένα σκυλί μόνο σε ένα αυτοκίνητο σε μια ζεστή μέρα. Αν δείτε ένα σκυλί να κινδυνεύει σε ένα καυτό αυτοκίνητο, καλέστε το 100.»