doykissa-nomikoy-amp-8211-dimitris-theodoridis-i-kathimerinotita-me-ta-paidia-toys-kai-i-karantina-98216
12:05

Δούκισσα Νομικού – Δημήτρης Θεοδωρίδης: Η καθημερινότητα, με τα παιδιά τους και η καραντίνα

12:05
Newsroom

Δούκισσα Νομικού – Δημήτρης Θεοδωρίδης: Η γνωστή παρουσιάστρια παραχώρησε συνέντευξη, όπου μίλησε για την καθημερινότητά της. Επίσης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο σύζυγό της, αλλά και στα παιδιά τους. Αναλυτικότερα:

Ερώτηση δημοσιογράφου: Πώς διαμορφώνεται η καθημερινότητά σου τώρα που είσαι μητέρα δύο παιδιών και εργάζεσαι;

Δούκισσα Νομικού: Όπως όλοι οι εργαζόμενοι μαμάδες, έτσι και εγώ ακροβατώ πάνω σε ένα τεντομένο σχοινί προσπαθώντας να τα προλάβω όλα. Η ημέρα μου ξεκινάει από το πρωί, μία ώρα πριν ξυπνήσουν τα παιδιά – για να προλάβω να κάνω λίγη γυμναστική – και τελειώνει κατά τις 22:00, όπου θα χαλαρώσουμε με τον Δημήτρη για να δούμε καμία ταινία. Στο ενδιάμεσο ασχολούμαι αποκλειστικά με τα παιδιά και τις ανάγκες τους, εκτός από τις ώρες που λείπω στη δουλειά. Για καλή μου τύχη προσαρμοστήκαμε όλοι στα νέα δεδομένα, χωρίς να έχει κανείς κανένα παράπονο – που ήταν και το ζητούμενό μου!

Advertisement

Ερώτηση δημοσιογράφου: Μοιάζεις ψύχραιμη, ήρεμη, ότι εύκολα βρίσκεις τις ισορροπίες σου…

Δ. Νομικού: Ήρεμη και ψύχραιμη είμαι σε όλα όσα αφορούν εμένα. Για τα παιδιά μου όμως θέλω το καλύτερο και θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να τους το προσφέρω. ΄Ήξερα πως εγώ θα βρω τις ισορροπίες μου, όμως δεν ήθελα να διαταραχθούν οι ισορροπίες στο σπίτι μας. Δεν είχα λείψει ούτε λεπτό από τα παιδιά μου και δεν ήξερα πώς θα νιώσουν την απουσία μου. Ευτυχώς έχω έναν πολύ καλό σύζυγο, υποστηρικτικό και εξαιρετικό μπαμπά και η μετάβαση ήταν πολύ ομαλή.

Advertisement

Ερώτηση δημοσιογράφου: Ως μαμά πώς είσαι; Cool, υπερπροστατευτική;

Δούκισσα Νομικού: Προσπαθώ να είμαι cool, γενναιόδωρη, γλυκιά, συμπονετική. Όμως, το πώς πραγματικά είμαι μόνο τα παιδιά μου θα μπορέσουν να το κρίνουν μετά από χρόνια. Κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να τους δώσω αγάπη και φροντίδα. Θέλω να δημιουργήσω δύο πλάσματα που θα αγαπούν τον εαυτό τους, θα έχουν αυτοπεποίθηση, θα είναι δυναμικοί χαρακτήρες, θα έχουν αξίες και αρχές. Είναι πολύ μεγάλη η ευθύνη ενός γονέα, και ο καθένας προσπαθεί να κάνει το καλύτερο βασιζόμενος στο ένστικτό του, δεν υπάρχουν άλλωστε οδηγίες χρήσεως για το πώς να γίνεις καλός γονιός. Και για να σου είμαι ειλικρινής, δεν πιστεύω ότι υπάρχει καλός ή κακός γονιός, υπάρχει συνειδητός γονιός, αυτός δηλαδή που έχει επίγνωση της ευθύνης του απέναντι στο παιδί του.

Advertisement

Ερώτηση δημοσιογράφου: Είχες στα σχέδιά σου να κάνεις οικογένεια;

Δ. Νομικού: Από πολύ μικρή ήθελα να αποκτήσω οικογένεια. Έχω το πρότυπο των γονιών μου, που είναι πολύ αγαπημένοι. Η μητέρα μου ήταν αφοσιωμένη σε εμάς και μας έκανε σε πολύ νεαρή ηλικία. Έχω έντονες, υπέροχες αναμνήσεις να παίζουμε μαζί, να γελάμε, να μας λέει ιστορίες, να μας φέρνει σάντουϊτς στο σχολείο, όταν το ξεχνούσαμε…

Μας τα έκανε όλα τόσο ήρεμα και απλά που πάντα μέσα μου ήθελα να πιστεύω πως κάποτε θα καταφέρω να γίνω μια καλή μανούλα όμως η μητέρα μου. Κι αν με ρωτάς αυτό που είχαν καταφέρει οι γονείς μου και προσπαθούμε να το υιοθετούμε στην καθημερινότητά μας ήταν πως πάντα ήταν πολύ ήρεμη, μας μιλούσαν γλυκά, με αγάπη, δεν θυμάμαι ποτέ να ύψωσαν τον τόνο της φωνής τους. Ήταν υποστηρικτικοί, με υπομονή, μας άκουγαν, μας είχαν εμπιστοσύνη, δεν μας έκριναν. Απλά πράγματα, που όμως δυστυχώς δεν είναι πάντα δεδομένα.

Advertisement

Ερώτηση δημοσιογράφου: Υπάρχει κάτι που έκανα οι γονείς σου και δεν θα το κάνεις στα παιδιά;

Δούκισσα Νομικού: Όχι. Είχαν πάντα δίκιο, σε όλα. Μπορεί μερικές φορές να μην το καταλάβαινα επιτόπου, το συνειδητοποιούσα όμως ετεροχρονισμένα.

Ερώτηση δημοσιογράφου: Δυσκολεύτηκες στη ζωή σου; Υπήρξες μαχήτρια;

Δ. Νομικού: Και ποιος δεν έχει δυσκολευτεί στη ζωή του; Ας μην μπερδευόμαστε από τη λουστραρισμένη εικόνα που παρουσιάζουμε στα social media ή στα περιοδικά και τις εκπομπές. Ναι, έχω δυσκολευτεί, έχω ζοριστεί, έχω πέσει, αλλά ποτέ δεν τα παράτησα. Δεν έκανα πίσω. Συνέχισα. Μου αρέσει να μάχομαι και να προσπαθώ.

Advertisement

Ερώτηση δημοσιογράφου: Η δυναμική παρουσία σου στα social media, η δημόσια έκθεσή σου πόσο πραγματικά επηρεάζει τη ζωή σου;

Δούκισσα Νομικού: Έχω μπει σε αυτό το παιχνίδι από πολύ μικρή, οπότε πλέον έχει γίνει τρόπος ζωής. Ξέρω πως από τη στιγμή που εκτίθεμαι δημοσίως, κρίνομαι και σχολιάζομαι από πολύ κόσμο. Σίγουρα δεν αρέσω σε όλους, αρέσω όμως σε πολλούς, οι οποίοι μου δίνουν απλόχερα την αγάπη τους. Το πιο σπουδαίο δώρο της δουλειάς μας είναι αυτό.

Ερώτηση δημοσιογράφου: Στη συνείδηση του κόσμου έχεις “περάσει” ως το καλό, ήρεμο κορίτσι, χωρίς αιχμές και ακρότητες.

Δ. Νομικού: Μας έτσι είμαι. Και με τους φίλους μου, με τις σχέσεις μου, με τους γονείς μου, με τα παιδιά μου, έτσι ακριβώς είμαι. Δεν μπορώ τις εντάσεις, τις κακίες και τις κατινιές.

Η τελευταία ερώτηση που απάντησε η Δούκισσα Νομικού: Πώς είναι η ζωή σας με τον Δημήτρη στην καραντίνα;

Δ. Νομικού:  Νιώθω πολύ τυχερή που αυτή την περίοδο δεν την περνάω μόνη μου. Έχω βρει τον άνθρωπό μου. Λέω Δόξα τω Θεώ, που έχω τον Δημήτρη και το περνάμε όλο αυτό μαζί, είναι το στήριγμά μου, ρίχνει φως στη σκιά μου. Είμαστε ο ένας για τον άλλον, στα ωραία και τα δύσκολα. Όλα αυτά τα lockdowns είναι crashtest των σχέσεων. Λένε πως αν ένα ζευγάρι βγει αλώβητο μετά από τις τόσες καραντίνες τότε δεν θα χωρίσει ποτέ. Μακάρι!