ematha-oti-pethane-apo-to-radiofono-odigoysa-ekeini-tin-ora-kathilonei-o-spyros-papadopoylos-125415
23:14

«Έμαθα ότι πέθανε από το ραδιόφωνο, οδηγούσα εκείνη την ώρα»: Καθηλώνει ο Σπύρος Παπαδόπουλος

23:14
Φώτης Γαλανόπουλος

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη προχώρησε ο ηθοποιός, Σπύρος Παπαδόπουλος, στην εκπομπή του Τάσος Τρύφωνος «Τετ α τετ». Μεταξύ άλλων μίλησε και για τον αγαπημένο Βλάσση Μπονάτσο και πως πληροφορήθηκε τον θάνατό του.

Σπύρος Παπαδόπουλος για Βλάσση Μπονάτσο: «Ήταν ο ίδιος κάτι σαν ρόλος»

«Έμαθα πολύ δύσκολα τον θάνατο του, οδηγούσα και κόρναραν από πίσω».

Advertisement

«Όσοι ξέραμε τον Βλάσση και τον ξέραμε καλά, ξέρουμε έναν άλλον Βλάσση. Από τα πιο ευαίσθητα και τρυφερά πλάσματα που έχεις δει και έχεις συναντήσει στη ζωή σου. Το έκρυβε με την προσωπικότητα του και το έκανε όλο αυτό για να κρύβει ακριβώς αυτό. Ήταν πάρα πολύ ευαίσθητο παιδί και πάρα πολύ τρυφερός άνθρωπος».

«Πάω για ένα πρωινό γύρισμα, δεν θυμάμαι που, είμαι σε ένα αυτοκίνητο και οδηγώ πάνω στη γέφυρα της Χαλκίδας. Ακούω για τον θάνατο του Βλάσση στο ραδιόφωνο του Flash. Παρκάρω, κόρναραν από πίσω και έκαναν διάφορα, αρχίζω να παίρνω τηλέφωνο και μου τα είπαν. Το έμαθα πολύ άσχημα δηλαδή. Ήμασταν πολύ κοντά, κάναμε και οι δυο μας παρέα πέρα από την τετράδα».

Advertisement

«Καλλιτεχνικά δεν μπορώ να πω αν εκτιμούσα κάτι πάνω του γιατί δεν το είχα δει ποτέ έτσι. Ήταν, τώρα ίσως ακουστεί λίγο χοντρό αυτό που λέω, σαν να ήταν ο ίδιος μέσα και έξω ένα έργο τέχνης. Δεν τον έκρινα ποτέ τον Βλάσση για το πώς έπαιζε, τι έκανε και αν τραγουδούσε υπέροχα. Ήταν ο ίδιος κάτι σαν ρόλος. Σαν ένας υπέροχος ρόλος».

Advertisement

Δείτε τη συνέντευξη του Σπύρου Παπαδόπουλου

Ποιος ήταν ο Βλάσσης Μπονάτσος

Πριν περίπου 20 χρόνια έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Βλάσσης Μπονάτσος, βυθίζοντας στην θλίψη το πανελλήνιο.

Ο Βλάσσης Μπονάτσος ήταν Έλληνας τραγουδιστής, ηθοποιός και παρουσιαστής. Γεννήθηκε στις 30 Νοεμβρίου του 1951 στην Αθήνα. Ο πατέρας του δικαστικός και η μητέρα του καθηγήτρια πιάνου.

Advertisement

Κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 1960, όντας έφηβος, δημιούργησε το συγκρότημα loubok. Στη συνέχεια υπήρξε μέλος του μουσικού συγκροτήματος Πελόμα Μποκιού από το 1969 έως το 1972. Το όνομα του συγκροτήματος προέρχεται από τα αρχικά των ονομάτων των μελών του: Νίκος Δαπέρης, Νίκος Λογοθέτης, Τάκης Μαρινάκης, Βλάσσης Μπονάτσος, Γιάννης Κιουρκτσόγλου.

Το συγκρότημα γνώρισε μεγάλη επιτυχία με το τραγούδι «Γαρύφαλλε, Γαρύφαλλε», το οποίο έγραψε ο Γιάννης Κιουρκτσόγλου και το οποίο ηχογραφήθηκε στην πρώτη του εκτέλεση από τους Πελόμα Μποκιού με τη φωνή του Νίκου Δαπέρη. Το ίδιο τραγούδι ηχογράφησε, 25 χρόνια αργότερα, ο Βλάσσης Μπονάτσος όταν συνεργάστηκε με τους Goin’ Through.

Βλάσσης Μπονάτσος: Η καριέρα, οι τηλεοπτικές εκπομπές και οι «Απαράδεκτοι»

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980 (1981-1982) πρωταγωνίστησε στη θεατρική παράσταση «Εβίτα», με πρωταγωνίστρια την Αλίκη Βουγιουκλάκη, παίζοντας τον ρόλο του Τσε Γκεβάρα. Επίσης, έπαιξε μαζί της και την περίοδο 1983-1984 στην παράσταση «Βίκτωρ Βικτώρια». Είχαν σχέση σχεδόν έξι χρόνια, από τον Απρίλιο του 1982 μέχρι τον Δεκέμβριο του 1987, σύμφωνα με τα περιοδικά της εποχής.

Παρουσίασε πολλά τηλεπαιχνίδια και τηλεοπτικές εκπομπές, όπως «Με το κλειδί στο χέρι», «Κόντρες», «Βλας Μπακ», «Άλλα Κόλπα», «Με φόρα» και «Πάμε για άλλα», όπου ήταν γνωστός για τις φάρσες που έκανε και τις ατάκες του όπως το «φύγε ‘σύ έλα ‘σύ», «φοβερό», «τρομερό», «πάρα πολύ ωραίο», «καλά με συγχωρείς» και τη βραχνή χροιά της φωνής του. Ήταν πρωταγωνιστής της επιτυχημένης σειράς Οι Απαράδεκτοι (1991 – 1993) μαζί με τους Γιάννη Μπέζο, Δήμητρα Παπαδοπούλου (η οποία έγραψε το σενάριο) και Σπύρο Παπαδόπουλο. Συμπρωταγωνιστούσαν ο Βασίλης Χαλακατεβάκης και η Ρένια Λουιζίδου.

Advertisement

Ως σόλο τραγουδιστής έχει κυκλοφορήσει αρκετά τραγούδια

Ως σόλο τραγουδιστής έχει κυκλοφορήσει τραγούδια όπως «Μεταμορφώσεις», «Εμένα», «Μια Γυναίκα», «Γυναίκες» (soundtrack της σειράς «Στον Αστερισμό Της Γραβάτας»), «Η Ζωή Είναι Μια Τρύπα», «Βιάσου», «Λολίτα το Νυμφίδιο», «Ένας Άντρας Κλαίει Για σένα», «Πες I Love You», «Αγαπάω» και άλλα.

Έχει κάνει ντουέτα με την Αλέξια στο «Είσαι Παιδί Μου Πειρασμός», τον Κώστα Τουρνά στο «Έλα Ήλιε Μου» και τον Γιώργο Μαρίνο στο «Ροκ». Επίσης έχει κάνει διασκευές τραγουδιών όπως «Το Χειροκρότημα», «Ο Γουίλι, ο μαύρος θερμαστής», «Αν Σ’αρνηθώ Αγάπη Μου», «Λαός και Κολωνάκι» και «There Is No One Like Me» (soundtrack της σειράς Οι Στάβλοι της Εριέτας Ζαΐμη, τίτλος πρωτότυπου «Non Esiste L’Amore» του Αντριάνο Τσελεντάνο).

Ο ξαφνικός θάνατος του Βλάσση Μπονάτσου και η απέραντη θλίψη

«Έγιναν όλα μπροστά μου. Τρεις το βράδυ, για κάποιο λόγο είχα ξυπνήσει, η μάνα μου ήταν κρυωμένη και ο μπαμπάς μου έφτιαχνε χαμομήλι και σφύριζε. Για κάποιο λόγο, εκεί που με πείραζε και μου τραγουδούσε, κάτι με πιάνει και φεύγω και πάω στο δωμάτιο της μαμάς μου και της λέω ”μαμά, ο μπαμπάς δεν είναι καλά, θα πεθάνει”. Δεν είχε συμβεί κάτι. Αφού φέρνει το χαμομήλι και είμαστε στο κρεβάτι, αρχίζει να μην μπορεί να αναπνεύσει και φωνάζει ”Μάρθα, Μάρθα”. Δεν ανέπνεε, κουτούλαγε από τοίχο σε τοίχο, λιποθύμησε έξω από το δωμάτιό μου… Εγώ προσπαθούσα να του δώσω το φιλί της ζωής, ό,τι μπορούσα. Ήμουν επτά χρονών…» η αφήγηση της κόρης του Μπονάτσου, Ζένιας, για τις τελευταίες στιγμές του πατέρα της είναι συγκλονιστικές.

Η επίσημη αιτία θανάτου ήταν η «αποφρακτική οιδηματώδης λαρυγγίτιδα». Ο Μπονάτσος έπασχε από ένα σπάνιο αυτοάνοσο νόσημα και οι γιατροί απέδωσαν σε αυτό την κατάρρευση του οργανισμού του.

Συγκλονίζει η κόρη του Βλάσση Μπονάτσου, Ζένια για τις τελευταίες στιγμές του