glyka-nera-osa-katethete-epi-2-5-ores-sti-gada-i-psychologos-tis-karolain-74887
16:30

Γλυκά Νερά: Όσα κατέθετε επί 2,5 ώρες στη ΓΑΔΑ η «ψυχολόγος» της Καρολάιν

16:30
Newsroom

Γλυκά Νερά: Εισαγγελική έρευνα γίνεται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας για την ψυχολόγο της Καρολάιν που βρήκε φρικτό θάνατο στο σπίτι της πριν από 1 μήνα.

Γλυκά Νερά: Στη ΓΑΔΑ η ψυχολόγος της Καρολάιν

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης και με βάση τη δικογραφία που έστειλαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας οι αστυνομικές αρχές, ερευνάται εάν έχει τελεστεί από την πλευρά της ψυχολόγου το αδίκημα της απάτης κατ΄εξακολούθηση και της παραβίασης επαγγελματικής εχεμύθειας.

Advertisement

Γλυκά Νερά: Όλα όσα είπε η ψυχολόγος της Καρολάιν στη ΓΑΔΑ.

Την ίδια ώρα οι γρίφοι στην υπόθεση των Γλυκών Νερών δεν φαίνεται να έχουν τελειωμό. Οι έρευνες των αστυνομικών δεν έχουν αποφέρει το παραμικρό στοιχείο για την ταυτότητα των δραστών. Το σίριαλ με την Ελένη Μυλωνοπούλου που αναφέρονταν στις συνεντεύξεις που έδωσε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ως ψυχολόγος της Καρολάιν βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Μάλιστα, οι ανατροπές να διαδέχονται η μία την άλλη.

Advertisement

Σήμερα το πρωί η κα Ελένη Μυλωνοπούλου βρέθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών. Αυτό, διότι κλήθηκε να καταθέσει στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που έχουν διατάξει οι δικαστικές αρχές, μετά τις καταγγελίες του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων ότι η κ. Μυλωνοπούλου δεν κατέχει πτυχίο ΑΕΙ στο τομέα της Ψυχολογίας. Την έρευνα ανέλαβε το τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Advertisement

Γλυκά Νερά: Όσα κατέθεσε η ψυχολόγος της Καρολάιν- Τι δήλωσε η δικηγόρος της

Η κα Μυλωνοπούλου ανέφερε ότι δεν δήλωσε ποτέ ότι είναι ψυχολόγος. Επιλέον, δήλωσε ότι η επαγγελματική της ιδιότητα παρερμηνεύτηκε κατά λάθος από τους δημοσιογράφους. Κατέθεσε στους αξιωματικούς της υπηρεσίας που έχουν αναλάβει την προανάκριση ότι στην κατοχή της έχει ένα Κέντρο Θεραπευτικής Ύπνωσης – Ψυχοθεραπευτικών και Συμβουλευτικών Προσεγγίσεων. Μάλιστα, έδωσε και αντίγραφο της άδεια από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο. Σε αυτή αναγράφεται ο κωδικός δραστηριότητας του παραπάνω κέντρου. Επίσης, στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να προσκομίσει και τίτλους σπουδών της.

Η κα Μυλωνοπούλου η οποία πήγε αυτοβούλως με ταξί, το οποίο όμως συνόδευε όχημα της ΕΛ.ΑΣ, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών παρέμεινε στο γραφείο των αστυνομικών που την εξέτασαν για περίπου δυόμιση ώρες. Στο μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας έφτασε λίγο μετά τις έντεκα σήμερα το πρωί. Εκτός από τις ερωτήσεις των αστυνομικών για την επαγγελματικής ιδιότητα, φαίνεται να αναφέρθηκε και στο ζευγάρι το οποίο γνώρισε κατά τη διάρκεια συνεδριών τον περασμένο Ιανουάριο. Μετά τη δολοφονία της Κάρολαϊν ήρθε και πάλι σε επαφή με τον 32χρονο πιλότο. Στον τελευταίο εξέφρασε τα συλλυπητήρια της.

Μιλώντας στο newsit.gr η δικηγόρος της, Σταματία Μάρκου, δεν αναφέρθηκε στην προκαταρκτική εξέταση. Όμως, δήλωσε τα εξής: “Με δική μου πρωτοβουλία πήγαμε σήμερα το πρωί στον αρμόδιο εισαγγελέα. Επίσης, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών ζητήσαμε την προστασία των αρχών για την κα Μυλωνοπουλου”.

Advertisement

Όσα ανέφερε αρχικά στην ανακοίνωσή της, η Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής

Μετά τον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων και η Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι η κα Ελένη Μυλωνοπούλου δεν είναι μέλος της.

«Η Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής, (hac.com.gr),ως ο αντιπροσωπευτικός επαγγελματικός-επιστημονικός φορέας των Συμβούλων Ψυχικής Υγείας στην Ελλάδα, από το 1994, με αφορμή την επικαιρότητα και τις διαστάσεις που έχει λάβει η υπόθεση, που αφορά στα γεγονότα στα “Γλυκά Νερά” , παρεμβαίνει ως ακολούθως:

Γλυκά Νερά: Πώς καταλήγει η ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής

Καταδικάζει την κατάφορη παραβίαση του Κώδικα Ηθικής και Δεοντολογίας, που αφορά στο θέμα της άρσης του επαγγελματικού απορρήτου. Το απόρρητο αίρεται μερικώς μόνο όταν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του ατόμου ή τρίτου” αναφέρει στην ανακοίνωση της η Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής και προσθέτει: “ Δηλώνει ότι, κατ’ επανάληψη και με επιμονή, έχει επισημάνει σε κάθε αρμόδιο φορέα, ότι είναι επιτακτική η ανάγκη της θεσμοθέτησης του επαγγέλματος του Συμβούλου Ψυχικής Υγείας ώστε να διασφαλίζονται τα κριτήρια για την έναρξη του επαγγέλματος, με στόχο την προστασία του κοινωνικού συνόλου και των παρεχόμενων, προς αυτό, υπηρεσιών.

Ενημερώνει ότι η κα Μυλωνοπούλου δεν ήταν και δεν είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και, ως εκ τούτου, δεν μπορεί να αυτοαποκαλείται Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας.

Advertisement