i-aliki-voygioyklaki-se-koma-i-teleytaia-fotografia-sto-nosokomeio-kai-i-alitheia-poy-matheytike-27-chronia-meta-126553
22:28

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη σε κώμα; Η τελευταία φωτογραφία στο νοσοκομείο και η αλήθεια που μαθεύτηκε 27 χρόνια μετά

22:28
Φώτης Γαλανόπουλος

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη υπήρξε για πολλά χρόνια η απόλυτη Ελληνίδα σταρ, της οποίας κάθε κίνηση γινόταν είδηση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της εποχής.

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Ο προσωπικός φωτογράφος της είχε καταγράψει πολλές ιδιωτικές στιγμές της

Ο Κλεισθένης Δασκαλάκος υπήρξε για χρόνια ο προσωπικός φωτογράφος και έμπιστος φίλος της Αλίκης Βουγιουκλάκη και μάλιστα, έχει καταγράψει πολλές ιδιωτικές στιγμές της ζωής της.

Advertisement

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Advertisement

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kleisthenis Daskalakos (@studio_kleisthenis)

Advertisement

Ποιος ήταν ο θρυλικός φωτογράφος Κλεισθένης Δασκαλάκος

Ο εκπρόσωπός του μιλά για τη σχέση του με την Αλίκη και τις φήμες ότι την φωτογράφισε σε κώμα στο νοσοκομείο.

Η αλήθεια για τις φήμες ότι ο Κλεισθένης Δασκαλάκος φωτογράφισε σε κώμα την Αλίκη μέσα στο νοσοκομείο. Αυτή η εκδοχή καταρρίπτεται ενώ η μόνη φορά που φωτογράφισε ο Κλεισθένης την Αλίκη στο νοσοκομείο, ήταν μετά από δική της παράκληση μαζί με τον γιο της Γιάννη!

Advertisement

Ο εκπρόσωπος του τεράστιου αρχείου του Κλεισθένη Δασκαλάκη Νίκος Κακολύρης και ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων Νίκος Βασιλάκης μιλούν σήμερα στο okmag για τον Κλεισθένη, για τη συνεργασία του θρυλικού φωτογράφου με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, τη δυνατή φιλία τους αλλά και τις δύσκολες στιγμές της Αλίκης στο νοσοκομείο λίγο πριν φύγει από τη ζωή και εκείνος ήταν δίπλα της.

Η συνεργασία του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη που οδήγησε σε μια μεγάλη φιλία

Την Αλίκη τη φωτογραφίζει από τα πρώτα της βήματα. Η Αλίκη είχε μεγάλη διαίσθηση σε κάποια πράγματα που απαιτούσε να έχει ένας άνθρωπος για να ανέβει ψηλά. Ήταν φιλόδοξη, ταλαντούχα και εργασιομανής. Κατάλαβε ότι για να ανέβει θα πρέπει σίγουρα να έχει και πάρα πολύ καλές φωτογραφίες και έτσι επέλεξε τον καλύτερο. Και είναι η μόνη ηθοποιός που δεν υπέγραψε ότι θα παίρνει μόνο δικαιώματα από τις ταινίες στο σινεμά αλλά από όλα όσα συμμετείχε. Ήταν πολύ μπροστά και ήταν προσηλωμένη στο στόχο της που ήταν να ανέβει στην κορυφή.

Advertisement

Αν είχε μια ακατάλληλη φωτογραφία δεν θα τη δημοσίευσε για τα λεφτά

Η φιλία τους κτίστηκε με τον καιρό. Ο Κλεισθένης ήταν έμπιστος, δεν πρόδιδε. Και φωτογράφισε πολλά στιγμιότυπα από τα οποία θα κέρδιζε πολλά λεφτά. Αλλά ήταν έντιμος άνθρωπος. Δεν θα πρόδιδε κάτι. Αν είχε μια ακατάλληλη φωτογραφία δεν θα τη δημοσίευσε για τα λεφτά… Σιγά σιγά ήρθε πιο κοντά με την Αλίκη. Του είπε έλα σπίτι για να φωτογραφήσεις μια γιορτή η μια προσωπική στιγμή και έτσι έγιναν φίλοι. Επίσης η αντίληψή της ήταν τέτοια που έκανε για πρώτη φορά φωτογραφίες backstage από τις ταινίες και τις θεατρικές της παραστάσεις. Κάτι που δεν έκανε κανένας άλλος καλλιτέχνης εκείνη την εποχή

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη με τον φωτογράφο Κλεισθένη Δασκαλάκο στο σπίτι της στα γενέθλια του Γιάννη Παπαμιχαήλ

Ηταν πολύ καλοί φίλοι. Σε κάθε πάρτι του Γιάννη ήταν εκεί ο Κλεισθένης και ο γιος του Βαγγέλης έπαιζε με τον Γιάννη. Η γυναίκα του Κλεισθένη ήταν στο νυφικό τραπέζι της Αλίκης και του Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

1973 H Αλίκη Βουγιουκλάκη αγκαλιάζει τον γιο του Κλεισθένη, Βαγγέλη Δασκαλάκο. Δίπλα τους ο Γιάννης Παπαμιχαήλ που είχε τα γενέθλιά του!

Ο Κλεισθένης στο πλευρό της Αλίκης στο νοσοκομείο λίγο πριν φύγει από τη ζωή

Η Αλίκη είχε μια συγκλονιστική σχέση με τον Κλεισθένη και πήγαινε και τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο για να τη βλέπει. Τότε ήταν που φωτογράφισε την Αλίκη στο νοσοκομείο μαζί με τον Γιάννη. Το ήθελε η Αλίκη. Ο ίδιος πάντως αυτές τις φωτογραφίες δεν τις πούλησε και δε τις έδωσε. Τώρα αν διέρρευσαν από κάπου δεν το γνωρίζω. O Κλεισθένης εμφάνιζε τις φωτογραφίες και μετά τις έδινε στην Αλίκη. Άρα δεν ξέρουμε τι μπορεί να έγινε. Ο Κλεισθένης κρατούσε τους άγραφους νόμους…

“Αν υπήρχε θα τη βρίσκαμε”

Αυτή η φήμη που υπάρχει ότι ο Κλεισθένης φωτογράφισε νεκρή την Αλίκη; Tι έχει συμβεί παραγματικά;

Είναι φήμη και είμαι κάθετος. Φωτογράφισε την Αλίκη όσο ήταν σε κώμα, πριν πεθάνει κάποιος από το οικογενειακό περιβάλλον της Αλίκης. Και μάλιστα είναι μια σοκαριστική φωτογραφία αλλά δεν είναι επαγγελματία φωτογράφου. Είναι μια εραστιχνική φωτογραφία που έχει διοχετευτεί. Ο Κλεισθένης δεν θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο και η Αλίκη αποκλείεται να του είπε «φωτογράφισέ με σε κώμα πριν πεθάνω. Επίσης δεν υπήρξε ποτέ στο αρχείο του, που το έχουμε όλο. Αν υπήρχε θα τη βρίσκαμε.

Ποιος ήταν ο θρυλικός φωτογράφος Κλεισθένης Δασκαλάκος

Ο Κλεισθένης πέρασε δύσκολα στην κατοχή ως έφηβος και στο τέλος της δεκαετίας του 40 ξεκίνησε να εργάζεται ως υπάλληλος στον Μεγαλοοικονόμου. Ερωτεύτηκε τη φωτογραφία και πολύ πολύ γρήγορα ξεχώρισε. Στις αρχές της δεκαετίας του ΄50 έφυγε από κει και με άλλους 4 συνεργάτες του δημιούργησε το θρυλικό φωτογραφικό πρακτορείο. Είχε 50 άτομα προσωπικό σε ένα τεράστιο κτίριο στην οδό Κολοκοτρώνη. Έκαναν τα πάντα. Πολιτικό αλλά και καλλιτεχνικό φωτορεπορτάζ. Τον εμπιστεύονταν όλοι. Ο τέως βασιλιάς, ο Ωνάσης, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής που έγινε και φίλος του και όλοι οι καλλιτέχνες!

Όταν γνώρισε την Αλίκη, ο Κλεισθένης είχε ήδη κάνει όνομα στο χώρο. Οι περισσότεροι από τους μεταπολεμικούς ηθοποιούς πήγαιναν όλοι στον Κλεισθένη. Και αυτό συνεχίστηκε και τις επόμενες δεκαετίες.

Η συνεργασία και η φιλία με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή

Όταν ο Κλεισθένης έγινε όνομα ήταν στα πράγματα ο Γεώργιος Παπανδρέου και ο Κωνσταντίνος Καραμανλης. Με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή απέκτησαν μια ιδιαίτερη σχέση και έγινε ο προσωπικός του φωτογράφος. Πήγαινε μαζί του παντού. Ακόμα και στο εξωτερικό. Αυτό διακόπηκε στην 7ετία της χούντας αλλά μετά συνεχίστηκε η συνεργασία τους. Εκτός από το πολιτικό φωτορεπορτάζ ο Κλεισθένης ήταν γερός και στο καλλιτεχνικό. Οπότε όλοι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές πήγαιναν σε αυτόν. Έτσι σιγά σιγά έγινε ο αυτοκράτορας και στο καλλιτεχνικό ρεπορτάζ. Έκανε και πορτραίτα.

H επαγγελματική ταυτότητα του Κλεισθένη Δασκαλάκου το 1956

Πηγή :okmag.gr