me-eidopoiisan-pos-trakare-o-gampros-moy-to-moro-itan-molis-2-minon-tragikes-ores-gia-tin-mairi-razi-221618
16:39

«Με ειδοποίησαν πως τράκαρε ο γαμπρός μου. Το μωρό ήταν μόλις 2 μηνών»: Τραγικές ώρες για την Μαίρη Ραζή

16:39
Φώτης Γαλανόπουλος

Η Μαίρη Ραζή μίλησε για το έργο “Σκοτσέζικο ντους” της Χρύσας Σπηλιώτη, ενώ αναφέρθηκε και στις καταγγελίες που έχουν ακουστεί στον χώρο του θεάτρου και το εγγονάκι της. Είναι μια αναγνωρισμένη ηθοποιός και ένας αισιόδοξος άνθρωπος, που βλέπει τη ζωή με χιούμορ και αισιοδοξία. Επιπλέον, η Μαίρη Ραζή ίδρυσε την Εταιρεία Θεάτρου Πρόβα.

Μαίρη Ραζή: «Με ειδοποίησαν πως τράκαρε ο γαμπρός μου. Το μωρό ήταν μόλις δυο μηνών»

Μέσα στα 27 χρόνια της καριέρας της και της δραστηριότητάς της, η Μαίρη Ραζή παρουσίασε συνολικά 45 έργα και συμμετείχε σε τέσσερα διεθνή φεστιβάλ θεάτρου. Είναι περήφανη ιδρύτρια και δάσκαλος στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης “Πρόβα” από το 2001. Από τις 2 Δεκεμβρίου, παρουσιάζει στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου μια κωμωδία της Χρύσας Σπηλιώτη, μιας γνωστής δημιουργού που έχασε τη ζωή της στη συνταρακτική τραγωδία στο Μάτι. Και δεν είναι άλλο από το έργο “Σκοτσέζικο ντους”, που αναβαίνει με τη σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσόγκα. Και είναι κύριο θέμα συζήτησης στην συνέντευξη που παραχώρησε η Σπυριδούλα Τριάντου στην Απογευματινή. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, αποκαλύπτει περισσότερες λεπτομέρειες για το έργο και άλλα ενδιαφέροντα θέματα.

Advertisement

«Κάναμε 65 πρόβες, ήταν δύσκολο εγχείρημα. Τη Χρύσα την αγαπούν πολλοί και έρχονται για να δουν το έργο που ανεβάσαμε ως φόρο τιμής στη μνήμη της», λέει χαρακτηριστικά,η Μαίρη Ραζή.

Advertisement

Η χρονιά που πέρασε θα της μείνει αξέχαστη, γιατί πρώτη φορά γεύτηκε το συναρπαστικό συναίσθημα του να είσαι γιαγιά.

Advertisement

Η κόρη της και επίσης ηθοποιός, Κοραλία Τσόγκα, έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι. «Ήταν θείο δώρο για μένα ο Περσέας, πάντα επιθυμούσα αγοράκι, μου αρέσει η γαλήνη που αισθάνεσαι όταν έχεις ένα μωρό», εξηγεί, η Μαίρη Ραζή, ενώ θυμάται και την πιο δυσάρεστη στιγμή της περασμένης χρονιάς.

«Με ειδοποίησαν πως τράκαρε ο γαμπρός μου με το μηχανάκι… Ήταν η χειρότερη στιγμή του χρόνου. Έχει κάνει επτά χειρουργεία από τότε. Το μωρό ήταν μόλις δυο μηνών», αποκαλύπτει, η Μαίρη Ραζή.

Advertisement

Η ίδια, μαθημένη στην πολλή δουλειά, έχει περάσει και δύσκολες στιγμές. Τόσα χρόνια όμως δεν αφήνει να την επηρεάσουν: «Δεν το επιτρέπω να με πικραίνουν, δεν αφήνω χώρο για να με πικράνει κανείς. Έχω δημιουργήσει σύστημα ασφαλείας γύρω από τον εαυτό μου. Όταν πάει να με πικράνει κάποιος, το επιστρατεύω και τον διώχνω, πετάω στον Καιάδα την αρνητική ενέργεια. Είμαι αισιόδοξη από τη φύση μου. Από κάθε δυσκολία επιχειρώ να εξάγω κάτι θετικό», επισημαίνει.

Τις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου πώς τις αντιμετώπισε;

«Δεν ήταν κάτι ευχάριστο, αλλά ίσως έπρεπε να γίνει. Τις είδα με μεγάλη σκέψη και σοβαρότητα… Καλώς έγιναν καταγγελίες, καθώς έτσι αλλάζουν και συμπεριφορές. Αν κάποιος που έχει εξουσία είναι κακόβουλος και προβαίνει σε άσχημες ενέργειες, φρενάρεται», τονίζει.

Advertisement

Η Μαίρη Ραζή πιστεύει πως τους εμπλεκόμενους «θα είναι πολύ δύσκολο να τους δεχτούν οι ηθοποιοί – ο κόσμος θα τους δεχτεί πιο εύκολα, γιατί ο κόσμος ξεχνάει. Γιατί πέρα από τις προσωπικές αδυναμίες τους και τα πάθη τους, δεν χάνουν την καλλιτεχνική τους αξία», υποστηρίζει. Και; Εκείνη θα συνεργαζόταν, για παράδειγμα, με τον Πέτρο Φιλιππίδη στο μέλλον εφόσον αθωωνόταν; «Όχι, όχι», μας λέει κατηγορηματικά.

«Θα δυσκολευόμουν πάρα πολύ, γιατί εμείς έχουμε ένα κοινό ιδιαίτερο, και το δικό μας κοινό θα μας τιμωρούσε. Αυτό το κοινό δεν θα ερχόταν – θα τιμωρούσε και εμένα για την επιλογή μου», είπε χαρακτηριστικά, η Μαίρη Ραζή.

Η Μαίρη Ραζή για το θέατρο, την Κωνσταντινούπολη και το σύζυγό της