nonika-galinea-oi-treis-omorfes-kores-kai-i-kalloni-eggoni-poy-pire-to-onoma-tis-kai-den-tin-eipe-pote-giagia-156691
11:14

Νόνικα Γαληνέα: Οι τρεις όμορφες κόρες και η καλλονή εγγονή που πήρε το όνομά της και δεν την είπε ποτέ γιαγιά

11:14
Ελισάβετ Πασπαλιάρη

Απέραντη θλίψη σε όλη την Ελλάδα σκόρπισε η είδηση του θανάτου της Νόνικα Γαληνέα.

Η σπουδαία κυρία του θεάτρου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά της αλλά και σύσσωμο τον καλλιτεχνικό κόσμο.

Advertisement

Η ηθοποιός παντρεύτηκε τον νευρολόγο Νίκο Μουτούση με τον οποίο απέκτησαν τρεις κόρες. Ο λόγος για την Αλεξία, την Αριέττα και την Αμαλία οι οποίες ακολούθησαν τον δικό της δρόμο και μάλιστα η ίδια είχε πει σε συνέντευξη της πως εκείνες έχουν περισσότερο ταλέντο από το δικό της.

Η Νόνικα Γαληνέα είχε και μία εγγονή, τη Νόνικα Τσαπέλα κόρη της Αλέξιας Μουτούση η οποία είχε πει πως απέφευγε να αποκαλεί γιαγιά τη σπουδαία ηθοποιό. Μάλιστα η ίδια έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί χαρίζοντας στη σπουδαία ηθοποιό και το πρώτο της δισέγγονο.

Advertisement

Η 30χρονη σήμερα Νόνικα Τσαπέλα ασχολήθηκε με το modeling ενώ πρόσφατα ολοκλήρωσε και τις θεατρικές σπουδές της στο Παρίσι.

Advertisement

Γιαγιά και εγγονή είχαν ποζάρει αρκετές φορές στο φωτογραφικό φακό με την σπουδαία ηθοποιό να καμαρώνει για την εγγονή της.

Advertisement

Advertisement

Σε συνέντευξη της το 2014 η Νόνικα Τσαπέλα είχε αποκαλύψει πως απέφευγε να αποκαλεί γιαγιά την αρχόντισσα του ελληνικού θεάτρου, καθώς όπως τόνισε οι δυο τους τα έλεγαν όλα μεταξύ τους, σαν δυο καλές φίλες…

«Δεν μπορούσα να την αποκαλώ γιαγιά, είναι πολύ σημαντικό για μένα που την έχω. Τη θυμάμαι μια ζωή να προσπαθεί να μου μαθαίνει να περπατάω και να κινούμαι σωστά. Να ντύνομαι σωστά και τα μαλλιά μου να είναι επιμελημένα. Η γιαγιά μου πάντα ήθελε να ξέρει και να μαθαίνει τα πάντα, ειδικά για τους έρωτές μου», δήλωνε η εγγονή της ηθοποιού.

Η μεγάλη Κυρία του θεάτρου ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας με τον ψυχίατρο στα μέσα της δεκαετίας του ’50, στην Κηφισιά. Ένας παραμυθένιος γάμος με την ηθοποιό απαστράπτουσα στο κεντημένο με πέρλες νυφικό της, συνδυασμένο με ένα εκπληκτικό οικογενειακό δαντελένιο πέπλο.

Όπως αναφέρει η Νόνικα Γαληνέα στην αυτοβιογραφία της, μετά τις μαθητικές σπουδές σε Φλωρεντία και Ζυρίχη, αποφάσισε να μετακομίσει στο Λονδίνο όπου έπειτα από παρότρυνση του καλού της φίλου Ανδρέα Βουτσινά σπούδασε στη Δραματική Σχολή “Webber Douglas School of Singing and Dramatic Art”.

Στην επιστροφή της στην Ελλάδα γνωρίζει τον νεαρό Έλληνα γιατρό, ο οποίος είναι ένας από τους γοητευτικότερους άνδρες της Αθήνας και σύντομα η γνωριμία θα εξελιχθεί σε γάμο.

Το ζευγάρι μετακομίζει στο Παρίσι λόγω μετεκπαίδευσής του στην Ιατρική, όπου και θα αποκτήσει τις δίδυμες κόρες της, Αλεξία και τη γνωστή και ταλαντούχα ηθοποιό Αριέττα Μουτούση.

Έπειτα από πέντε χρόνια έγγαμου βίου, οι έντονες διαφωνίες και η ασυμφωνία χαρακτήρων του ζευγαριού θα οδηγήσουν στη λήξη του γάμου, με τη Νόνικα να επιστρέφει στην Ελλάδα με τις δύο κόρες της, ενώ είναι έγκυος και στην τρίτη, επίσης ταλαντούχα ηθοποιό Αμαλία Μουτούση.

Από τις κόρες της απέκτησε τρία εγγόνια: Τον πρωτότοκο Μιχάλη, γιο της Αριέττας, και δύο κορίτσια από την Αλεξία.

Μάλιστα η μεγάλη κόρη της Αλεξίας, πήρε το όνομά της από τη γιαγιά της. Η Νόνικα Τσαπέλα, όπως είναι το όνομά της, έκανε την ηθοποιό και προγιαγιά όταν τον Ιούνιο του 2019 απέκτησε το πρώτο της παιδί.

Στην τελευταία της εμφάνιση το 2019, η Νόνικα Γαληνέα είχε πάει στο θέατρο Βράχων προκειμένου να καμαρώσει την Αμαλία στην παράσταση “Οιδίπους Τύραννος”, στην οποία έπαιζε.

Μάλιστα, μπροστά στον φωτογραφικό φακό και στις τηλεοπτικές κάμερες, μαμά και κόρη είχαν ανταλλάξει μία θερμή αγκαλιά και λόγια αγάπης.

Όπως έχει πει σε συνεντεύξεις της η Αριέττα Μουτούση, “η μαμά ήταν αυστηρή, καθόλου απαιτητική στα μαθήματα, δεν ασχολήθηκε ποτέ με αυτά, πίστευε ότι θα βρούμε τον δρόμο μας. Όχι μόνο γιατί δεν είχε χρόνο να ασχοληθεί αλλά και γιατί δεν ήταν ο τύπος της κλασικής μαμάς. Βέβαια της άρεσε που διάβαζα λογοτεχνία, το υπερηφανευόταν, μου έφερνε βιβλία. Την ενδιέφερε όμως να μάθουμε γλώσσες, να έχουμε τρόπους -ήταν εξαιρετικά βασικό…”.