rodos-5-mamades-epestrepsan-sta-thrania-25-chronia-meta-dinoyn-panellinies-kai-diorthonoyn-lathi-toy-parelthontos-33036
11:33

Ρόδος: 5 μαμάδες επέστρεψαν στα θρανία 25 χρόνια μετά, δίνουν πανελλήνιες και διορθώνουν λάθη του παρελθόντος

11:33
Newsroom

Πανελλαδικές μετά από 25 χρόνια: Επιστροφή στα θρανία για διόρθωση λαθών και για ικανοποίηση του απωθημένου τους. Πέντε Ροδίτισσες άρχισαν να διαγωνίζονται εκατοντάδες άλλα παιδιά από τη Ρόδο. Ο λόγος δεν ήταν άλλος από το να από το να μπορέσουν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Πανελλαδικές μετά από 25 χρόνια: «Ώθηση από τους καθηγητές»

Ο λόγος για πέντε συμπολίτισσες μας, μαμάδες οι περισσότερες. Με ένα πλατύ χαμόγελο στα χείλη και αρκετή αισιοδοξία, μίλησαν για το πώς έφθασαν έως εδώ. Δηλαδή, για την απόφασή τους να δώσουν πανελλήνιες. Οι κυρίες Ειρήνη Μαγκαφά, Φατούς Μερτζιμέκ, Δέσποινα Σκούρτη, Αθηνά Μεσήνη και Δέσποινα Μελεξενή, μέσα από τις δηλώσεις τους στέλνουν το δικό τους μήνυμα. Αν θέλεις κάτι πολύ, βρίσκεις το χρόνο, τον τρόπο και τη θέληση να το πετύχεις! Και εκείνες, ανεξαρτήτου αποτελέσματος, έχουν πετύχει!

Advertisement

Και οι πέντε κυρίες είναι πλέον φίλες. Γνωρίστηκαν στα «θρανία» και η φιλία τους «χτίστηκε» σε γερά θεμέλια. Είναι και οι πέντε από την κατεύθυνση των ανθρωπιστικών σπουδών. Χθες, βγήκαν από την αίθουσα όπου διαγωνίστηκαν στο πρώτο τους μάθημα, με ένα πλατύ χαμόγελο στα πρόσωπα τους. Πρώτη μας μίλησε η κ. Ειρήνη Μαγκαφά η οποία μας είπε πως δίνει πρώτη φορά πανελλήνιες μετά από χρόνια! «Διορθώνω τα λάθη του παρελθόντος, ήταν απωθημένο, «όνειρο ζωής»!

Γενικά ξεκίνησα από την αρχή, βήμα – βήμα από το Λύκειο το εσπερινό, καθώς λόγω της δουλειάς και της ζωής μου πλέον, δεν μπορούσα να πάω ημερήσιο. Αποφάσισα να βγάλω το Εσπερινό γιατί ο μπαμπάς δεν με είχε αφήσει τότε, οπότε πήγαμε βήμα – βήμα. Οι πανελλήνιες δεν ήταν «όνειρο» ήταν ώθηση από τους καθηγητές μας».

Advertisement

Advertisement

Πανελλαδικές μετά από 25 χρόνια: Ερωτήσεις στην Ειρήνη Μαγκαφά

Ρωτήσαμε την Ειρήνη για τους στόχους που έχει βάλει: «Λόγω του επαγγέλματος μου (ασχολούμαι με τα τουριστικά) θα ήθελα να μπω στην ΑΣΤΕΡ, αλλά αν δεν πετύχω κάτι άλλο θα κάνω. Μου αρέσει η φωτογραφία, κάτι άλλο θα κάνω και ο σημαντικότερος λόγος που το έκανα ήταν τα παιδιά μου. Ήθελα να τους δώσω το παράδειγμα». Η Ειρήνη έχει δύο παιδιά ηλικίας 17 και 15 ετών και όπως μας είπε ο γιος της θα δώσει του χρόνου πανελλαδικές εξετάσεις. Μάλιστα η ίδια τον συμβουλεύει «ποτέ να μην κλείνει μία πόρτα».

«Βλέποντας τα παιδιά εδώ που είναι το μέλλον τους, κρίνεται το μέλλον τους εγώ είμαι στην αντίθετη πλευρά, το μέλλον σχεδόν το έζησα είμαι 45, δεν ντρέπομαι να πω την ηλικία μου, μαθαίνω από τα λάθη μου! Αυτά τα λάθη σήμερα προσπάθησα να τα διορθώσω και ποτέ δεν είναι αργά για τίποτα, αρκεί να το θες. Να κάνεις πράγματα ως προς το καλύτερο, να δίνεις παραδείγματα σε αυτούς που ίσως δεν θέλουν να θέλουν, γιατί αν αξιοποιείς και υλοποιείς τα θέλω σου είναι πολύ σημαντικό, είσαι πολύ δυνατός άνθρωπος»!

Πανελλαδικές μετά από 25 χρόνια: Κι άλλες ερωτήσεις στην Ειρήνη Μαγκαφά

Σε ότι αφορά τα θέματα η Ειρήνη έκρινε ότι «ήταν βατά, δεν το περιμέναμε έτσι γιατί ήμασταν τόσο αγχωμένοι, από την άποψη του ότι τόσα χρόνια πριν να κάθεσαι στα θρανία, κάποια μαθήματα δεν τα είχες κάνει όπως για παράδειγμα εμείς δεν είχαμε κάνει ποτέ αρχαία όταν πήγαινα γυμνάσιο, οπότε σήμερα ήταν πολύ βατά». Το επόμενο μάθημα για την Ειρήνη είναι αύριο τα αρχαία ελληνικά και είναι αρκετά αγχωμένη.

Advertisement

«Δεν ήθελα να πάρω την κάρτα του υποψηφίου με «έσπρωξαν» οι καθηγητές και μου είπαν «γιατί να τα παρατήσεις τώρα δεν έχεις να χάσεις τίποτα, καλύτερα να μετανιώσεις για κάτι που έκανες» μας εξομολογήθηκε. Μητέρα είναι και η Φατούς Μερτζιμέκ η οποία έχει δύο παιδιά ηλικίας 14 και 16 ετών, έδωσε χθες το πρώτο μάθημα των πανελληνίων από την κατεύθυνση των ανθρωπιστικών σπουδών και θέλει να περάσει στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

«Μέχρι τελευταία στιγμή δεν είχα πάρει την απόφαση με έπεισαν οι καθηγητές μου. Μου είπαν ότι έχω τις δυνατότητες και ας προσπαθήσω! Είπα και εγώ να κάνω κάτι να το δουν και τα παιδιά μου ότι δηλαδή, «αφού η μαμά μας σε αυτή την ηλικία προσπαθεί άρα θα προσπαθήσουνε και αυτά» είπε η Φατούς η οποία αναφερόμενη στα θέματα πρόσθεσε πως «αγχωθήκαμε στην αρχή αλλά μετά το πήγαμε πολύ χαλαρά νομίζω, ήταν βατά απαντήσαμε σε όλα».

Πανελλαδικές μετά από 25 χρόνια: Ενθουσιασμός από τη Δέσποινα Σκούρτη

«Το προσπάθησα πάρα πολύ να είμαι ένα παράδειγμα για τις κόρες μου που είναι 20 και 18 ετών. Με στηρίζουν όπως και ο σύζυγος πάρα πολύ, αν δεν είχα τη στήριξη τους δεν θα τα είχα καταφέρει.

Η κόρη μου η μεγάλη έχει τελειώσει οικονομία και διοίκηση στον τομέα του τουρισμού και ήδη εργάζεται και η μικρή παρακολουθεί μαθήματα αισθητικής.

Τώρα έχω εγώ σειρά, καθυστερημένα βέβαια αλλά ποτέ δεν είναι αργά». Η Δέσποινα Σκούρτη θέλει να εισαχθεί είτε στο παιδαγωγικό είτε στο νηπιαγωγών, αν το πετύχει όπως μας λέει. Αλλά και η Αθηνά Μεσήνη η τέταρτη της παρέας έχει την ίδια αισιοδοξία με τις φίλες της με τις οποίες όπως δηλώνει έγιναν «μία παρέα, η ομάδα τους ήταν δυνατή, οι καθηγητές τις στήριξαν πάρα πολύ, και χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαν να κάνουν κάτι».

Advertisement

Τέλος η Δέσποινα Μελεξενή η πέμπτη της παρέας συμφωνώντας με όσα οι φίλες της είπαν προηγουμένως, παροτρύνει όλες τις γυναίκες «να είναι τολμηρές, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν να το κάνουν. Εγώ το αποφάσισα επειδή το ήθελα από παλιά, μεγάλωσα στο εξωτερικό και ήταν απωθημένο μου» είπε η Δέσποινα.

ΠΗΓΗ: rodiaki.gr