Advertisement
ΓΥΝΑΙΚΑ

10 φυσικοί και απολεσματικοί τρόποι για να εξαφανίσετε τα σκούρα σημάδια από γόνατα και αγκώνες

12:40
Νίκη Μουλά

Η συσσώρευση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, η τριβή, η εκτεταμένη έκθεση στον ήλιο ή η ορμονική ανισορροπία μπορεί να γίνει αιτία σκουρόχρωμων γονάτων και αγκώνων. Αυτά τα μέρη του σώματός μας δεν περιέχουν αδένες έκκρισης φυσικών ελαίων και είναι σημαντικό να τα προστατεύσουμε από την ξηρότητα με σωστή φροντίδα και υγιεινή.

Σας παρουσιάζουμε 10 εύκολες αλλά εξαιρετικά αποτελεσματικές τεχνικές για να σας βοηθήσουμε να θρέψετε το δέρμα σας και να αφαιρέσετε αυτά τα σκούρα σημεία.

Advertisement

10. Αγγούρια

Λόγω των λευκαντικών ιδιοτήτων του, το αγγούρι είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να απαλλαγείτε από τα σκούρα γόνατα και τους αγκώνες. Αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και διατηρεί το δέρμα σας ενυδατωμένο. Οι βιταμίνες Α και C που υπάρχουν στα αγγούρια κρατούν το δέρμα ωραίο και φρέσκο.

Advertisement

Μπορείτε επίσης να αναμίξετε ίσες ποσότητες χυμού αγγουριού και χυμού λεμονιού. Εφαρμόστε το μείγμα στα γόνατα, τους αγκώνες και επίσης στις μασχάλες. Αφήστε το για 20 λεπτά και ξεπλύνετε. Κάνετε αυτό σε καθημερινή βάση.

Advertisement

9. Λεμόνι και μαγειρική σόδα

Το λεμόνι είναι ένα εξαιρετικό συστατικό για την απολέπιση του δέρματος. Είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C που προάγουν την αναγέννηση του δέρματος και βελτιώνουν την επιδερμίδα. Η μαγειρική σόδα λειτουργεί ως ένα απαλό και αποτελεσματικό καθαριστικό για τη λεύκανση σκούρων περιοχών του δέρματος.

8. Αλόη και γάλα

Advertisement

Η αλόη περιέχει ουσίες που βοηθούν στην ενυδάτωση του δέρματός σας και βελτιώνουν τον ανομοιογενή τόνο του δέρματος. Έχει επίσης αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες. Ο συνδυασμός της αλόης και του γάλακτος είναι ένας απλός και χρήσιμος τρόπος για να ξανοίξετε φυσικά το δέρμα σας.

7. Πατάτα

Η πατάτα είναι πλούσια σε ένζυμα κατεχολάσης που μπορεί φυσικά να ελαφρύνει την απόχρωση του δέρματός σας. Η καθημερινή χρήση της πατάτας θα μαλακώσει το δέρμα σας και θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από σκούρες περιοχές.

6. Κουρκούμη

Advertisement

Η κουρκούμη είναι το πιο φυσικό γιατροσόφι, αφαιρεί τις ακαθαρσίες και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος από τα γόνατα και τους αγκώνες χωρίς παρενέργειες. Περιέχει μια ένωση που ονομάζεται κουρκουμίνη, η οποία μειώνει και ρυθμίζει την υπερβολική παραγωγή μελανίνης που είναι υπεύθυνη για τις σκούρες επιδερμίδες.

5. Έλαιο καρύδας

Το έλαιο καρύδας είναι γεμάτο με απαραίτητα λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε που βοηθούν στην αποκατάσταση του σκούρου και κατεστραμμένου δέρματος.

4. Μέλι

Το μέλι λειτουργεί ως φυσικό ενυδατικό. Σε συνδυασμό με λεμόνι μπορεί να κάνει θαύματα στο δέρμα σας.

Το μέλι λειτουργεί επίσης καλά με το γάλα και την αλόη. Μπορείτε να συνδυάσετε 1 κουταλιά της σούπας μέλι με 1 κουταλιά γάλακτος και 1 κουταλιά της σούπας τζελ αλόης. Εφαρμόστε την πάστα στο δέρμα σας, αφήστε το για 15 λεπτά και ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

3. Ζάχαρη και ελαιόλαδο

Ένα σπιτικό απολεπιστικό από ζάχαρη και ελαιόλαδο θα θρέψει, θα ενυδατώσει και θα αφαιρέσει τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα σας.

2. Απολεπιστικό βρώμης

Μαζί με πολλά οφέλη για την υγεία, η βρώμη είναι ένας άλλος αποτελεσματικός τρόπος για να έχετε μια άψογη απόχρωση δέρματος. Θα χρειαστείτε χυμό λεμονιού, πλιγούρι βρώμης και αλάτι.

1. Ξίδι και γιαούρτι

Η πλούσια περιεκτικότητα σε οξικό οξύ στο ξίδι και γαλακτικό οξύ στο γιαούρτι θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε τα γόνατα και τους αγκώνες σας και να αποκαλύψετε το λαμπερό δέρμα.

TAGS:
Advertisement