Advertisement
ΚΑΙΡΟΣ

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Προ των πυλών κακοκαιρία με λασποβροχές και θυελλώδεις ανέμους – Οι 10 περιοχές που επηρεάζονται

16:29
Έλενα Θάνου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες η νέα κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι και τη νύχτα της Δευτέρας. Σύμφωνα με το νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στη δυτική Ελλάδα, στα ανατολικά τμήματα της κεντρικής και στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, πρόσκαιρα στην ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και τις βόρειες Κυκλάδες και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα.

Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι έντασης 8 και τοπικά 9 μποφόρ στο Αιγαίο, με βαθμιαία εξασθένηση.

Advertisement

Ο καιρός σήμερα

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά από τις πρωινές ώρες στη δυτική Ελλάδα, στα ανατολικά τμήματα της κεντρικής και στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, πρόσκαιρα στην ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και τις βόρειες Κυκλάδες και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα.

Εξασθένηση των φαινομένων προβλέπεται από το μεσημέρι στη δυτική Ελλάδα και στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά και βαθμιαία από το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Advertisement

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα ανατολικά και τα νότια.

Advertisement

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 14 με 16 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ

Αναλυτικά

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Advertisement

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Advertisement

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

ΑΤΤΙΚΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο καιρός όλη την εβδομάδα

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 13-02-2024

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 14-02-2024

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15-02-2024

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16-02-2024

TAGS:
Advertisement