kataigida-stin-attiki-plimmyrisan-dromoi-pote-exasthenoyn-ta-fainomena-380835
20:36

Καταιγίδα στην Αττική, πλημμύρισαν δρόμοι – Πότε εξασθενούν τα φαινόμενα

20:36
Enimerotiko

Ισχυρή βροχόπτωση έπληξε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής (25/5) πολλές περιοχές της Αττικής, αιφνιδιάζοντας οδηγούς και πεζούς.

Το μπουρίνι προκάλεσε καθυστερήσεις στην κυκλοφορία σε κεντρικούς δρόμους.

Advertisement

Οι αρχές τέθηκαν σε επιφυλακή, παρακολουθώντας την εξέλιξη των φαινομένων και ανταποκρινόμενες σε κλήσεις για περιστατικά μικρής κλίμακας, κυρίως λόγω πλημμυρισμένων δρόμων και φραγμένων φρεατίων.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε εκδώσει από το Σάββατο (24/5) έκτακτο και επικαιροποιημένο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, το οποίο προειδοποιούσε για ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα της Κυριακής έως και τις πρώτες ώρες της Δευτέρας (26/5). Τα φαινόμενα επρόκειτο να επηρεάσουν κυρίως τη Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία, τη βόρεια Εύβοια, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το βορειοανατολικό Αιγαίο και τις Σποράδες.

Advertisement

Αντίστοιχες προβλέψεις εξέδωσε και το meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τονίζοντας ότι ισχυρά φαινόμενα αναμένονταν από το μεσημέρι της Κυριακής σε: Στερεά Ελλάδα, Βορειοανατολική Πελοπόννησο, Θεσσαλία, Εύβοια, Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας η κακοκαιρία θα μετατοπιζόταν προς τις Σποράδες, τη Θράκη, το Βόρειο και το Ανατολικό Αιγαίο.

Advertisement

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμενόταν να εξασθενήσουν έως τις πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Advertisement