Enimerotiko.gr
Κόσμος

82 χρόνια αγάπης και αφοσίωσης: Τα μυστικά ενός ζευγαριού που είναι παντρεμένο πάνω από 8 δεκαετίες

Η θέα ζευγαριών μεγάλης ηλικίας που ακόμη κρατούν ο ένας το χέρι του άλλου και δείχνουν ακόμη να αγαπιούνται παρά την φθορά του χρόνου και τις δυσκολίες της καθημερινότητας προσωπικά με συγκινεί πάρα πολύ. Νιώθω πως δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευλογία από το να βρεις το άλλο σου μισό και να ξέρεις πως ο άνθρωπος που ερωτεύτηκες και αγάπησες άξιζε τον κόπο και έγινε ο καλύτερός σου φίλος και σύντροφός σου και ο γάμος φαντάζει σαν την καλύτερη κατάληξη ακόμη και σε βαθύ γήρας.

Ένα από τα ζευγάρια που δείχνουν να είναι τόσο ερωτευμένα είναι ο Nicholas και η Rafaela Ordaz που η ιστορία τους δείχνει λες και βγήκε από παραμύθι.

Ο ρομαντισμός και η αγάπη το μυστικό της επιτυχίας των 82 χρόνων ευτυχίας γάμου

Ο Nicholas και η Rafaela Ordaz ισχυρίζονται, ότι στην οικογένειά τους βασιλεύει ο ρομαντισμός και η αγάπη. Αυτό το γλυκό ζευγάρι από την Καλιφόρνια στην Αμερική γιόρτασε πρόσφατα 82 χρόνια κοινού έγγαμου βίου. Ο Nicholas πρόσφατα έκλεισε τα 102 και η αγαπημένη του Rafaela έγινε 100 τον Οκτώβριο του 2015.

Οι γονείς Nicholas και η Rafaela Ordaz έζησαν μέχρι τα 112 και 108 αντίστοιχα και ήταν εξίσου ευτυχισμένοι

Το διαζύγιο δεν είναι κάτι γνωστό στην οικογένειά μας. Το να καλλιεργούμε και να φροντίζουμε τις σχέσεις μας είναι μέρος της φιλοσοφίας μας”, αναφέρει η Leticia Ortaz, 39 ετών, ένα από τα πολλά εγγόνια του ζευγαριού.

Πέντε γενιές συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν αυτή την ευτυχισμένη περίσταση, αλλά παρ ‘όλη την αναστάτωση γύρω τους και όλη την προσοχή που ήταν στραμμένη πάνω τους, τα μάτια τους ήταν καρφωμένα όλη την ώρα του ενός πάνω στον άλλον.

Ο έρωτας καλά κρατεί

“Είναι ακόμα τόσο εpωτευμένοι. Είναι πραγματικά αξιοπρόσεχτο”, αναφέρει ο Ordaz. “Σε κάθε φωτογραφία κρατιούνται χέρι-χέρι ή προσπαθούν να φιληθούν. Κάποια στιγμή ο παππούς τράβηξε δίπλα του την γιαγιά και της είπε ‘Rafaela πάμε στο δωμάτιο τώρα’. Και φυσικά όλοι αρχίσαμε να γελάμε.”

“Αλλά δεν κοκκίνισε καν. Είπε, ότι ήταν παντρεμένος με την όμορφη γυναίκα στον κόσμο και ότι το σώμα της είναι εξίσου όμορφο με τον πρώτο καιρό που ήταν μαζί.”

Μια επιτυχημένη και μακροχρόνια σχέση, όπως αυτή, χρειάζεται πολλά περισσότερα από πάθος για να διατηρηθεί με τον πέρασμα των χρόνων

Το ζευγάρι μοιράστηκε κάποιες συμβουλές, βγαλμένες από την εμπειρία και την σοφία του: Υποστηρίζουν, ότι το μυστικό για έναν ευτυχισμένο γάμο και όχι ένα σκληρό διαζύγιο  είναι ο αμοιβαίος σεβασμός και το να μην καυγαδίζουν για ασήμαντα πράγματα.

“Φροντίζουν συνέχεια ο ένας τον άλλον”, αναφέρει η Leticia. “Στο πάρτι ο παππούς κοίταζε συνέχεια τριγύρω για να δει, αν η γιαγιά είχε φάει τούρτα. Έχει διαβήτη, οπότε δεν πρέπει να φάει καθόλου, αλλά ήθελε να το γιορτάσουν μαζί.”

H Leticia μόλις γιόρτασε την 10η επέτειο του γάμου της μαζί με τον σύζυγό της και λέει, ότι οι παππούδες της την δίδαξαν πολλά σχετικά με τον γάμο.

Λίγα ακόμα χρόνια μαζί και η οικογένεια Ordaz θα κάνει ένα καινούργιο επίσημο ρεκόρ: Μέχρι τώρα το ρεκόρ για τον πιο μακροχρόνιο γάμο κατέχουν οι Herbert και Zelmyra Fisher, που ήταν παντρεμένοι για 86 χρόνια.

Σύμφωνα με όλα αυτά τα χρόνια της κοινής τους ζωής, ο ευτυχισμένος γάμος του Nicholas και της Rafaela Ordaz είναι αναμφίβολα σύμβολο αληθινής αγάπης και μακροζωίας. “Τώρα που μεγαλώνουν οι αναμνήσεις τους δεν είναι και τόσο ξεκάθαρες. Ξεχνάνε καμιά φορά τα ονόματα των άλλων, αλλά πάντα θυμούνται ο ένας το όνομα του άλλου”, αναφέρει η εγγονή τους Leticia.

Τι καλύτερη έμπνευση;

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News