Enimerotiko.gr
Κόσμος

Αγόρι 7 ετών αφήνει την 3χρονη μικρή αδερφή του που πάσχει από καρκίνο να του ξυρίσει το κεφάλι

Βραβείο μεγάλου αδελφού: Η Kristin Bowden αποτελεί μία φωτογράφο και μητέρα δύο παιδιών. Η πρόσφατη ανάρτησή της έχει αγγίξει τις ψυχές των ανθρώπων. Η ίδια περιγράφει πως η κόρη της που είναι τριών ετών ότι διαγνώστηκε με καρκίνο. Αυτό, έγινε τον περασμένο Μάρτιο. Μάλιστα, εξαιτίας της σπάνιας μορφής καρκίνου, έπρεπε να κάνει χημειοθεραπείες, οι οποίες έκαναν τα μαλλιά της να πέσουν.

Η μικρή, η οποία από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισε την κατάστασή της με τρομερή πυγμή και γενναιότητα, έχει την τύχη, πέρα από την υποστηρικτική και γεμάτη αγάπη οικογένειά της, να έχει και έναν φανταστικό αδερφό που της έχει σταθεί με κάθε πιθανό τρόπο.

Βραβείο μεγάλου αδελφού: Η ανάρτηση που έκανε, η Kristin Bowden

“Τον Μάρτιο του 2020, η 3 ετών Lula διαγνώστηκε με Όγκο του Wilms (Νεφροβλάστωμα) σε 2ο στάδιο. Πρόκειται για έναν σπάνιο καρκίνο των νεφρών, εξαιτίας του οποίου έχει ήδη υποβληθεί σε 11 χημειοθεραπείες. Ξέραμε, ότι θα έχανε τα μαλλιά της, οπότε είχαμε αρχίσει να την προετοιμάζουμε λέγοντάς της, ότι ‘Μπορεί να χρειαστεί να κόψουμε τα μαλλιά σου πάρα πολύ κοντά’. Η απάντησή της, όταν της είπαμε; ‘Ας το κάνουμε απόψε!’.

Δεν την πήρε από κάτω, ούτε όταν άρχισε να χάνει τούφες των μαλλιών της καθώς χτενιζόταν. Τη νύχτα που αποφάσισε πως είχε έρθει η ώρα, ο μεγάλος της αδερφός Kohen δεν το σκέφτηκε ούτε λεπτό: ‘Θα ξυρίσω κι εγώ το κεφάλι μου!’

Άφησε, λοιπόν, την αδερφή του να του ξυρίσει το δικό του κεφάλι, μαζί με το δικό της, ώστε να μη χρειαζόταν να βιώσει η μικρή αυτό το σοκ μόνη της. Είναι ο καλύτερος μεγάλος αδελφός. Τόσο τρυφερός, τόσο καλός και συμπονετικός. Η Lula, λοιπόν, του ξύρισε όλο το κεφάλι, ενώ του έδωσε και ένα φιλί, αμέσως μόλις τελείωσε! Είμαι τόσο ευγνώμων που, μέσα σε όλο αυτό που περνάμε, έχουν ο ένας τον άλλον! Είμαι τόσο υπερήφανη για τα μωρά μου!”

Βραβείο μεγάλου αδελφού: Τι αναφέρουν άλλα δημοσιεύματα

Σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα, η περιπέτεια για τη Lula ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο, οπότε ήταν διαρκώς άρρωστη. “Ένα κατά τα άλλα πολύ υγιές παιδί, άρχισε να αρρωσταίνει και να μη συνέρχεται. Την πήγαμε σε 6 διαφορετικούς γιατρούς που μας έγραφαν εξετάσεις, τις κάναμε, αλλά δεν καταλήγαμε κάπου. Το ένστικτό μας μάς έλεγε, όμως, να το ψάξουμε κι άλλο. Και έτσι εντοπίσαμε έναν όγκο στο αριστερό της νεφρό, στο μέγεθος μπάλας”, περιγράφει η μαμά της.

Η μικρή έμεινε στο νοσοκομείο για 2 εβδομάδες. Υποβλήθηκε σε χειρουργείο 6 ωρών προκειμένου να της αφαιρεθεί ο όγκος μαζί με το νεφρό και έπειτα ήρθε η διάγνωση για τον Όγκο Wilms. “Μας είπαν αναλυτικά τι ήταν αυτό που έχει το παιδί μας και πώς έπρεπε να προχωρήσουμε. Γύρισα εκείνη τη μέρα στο σπίτι φοβούμενη για τα χειρότερα. Όμως η Lula είναι πραγματική μαχήτρια. Μόνο μία φορά έχει κάνει εμετό, έπειτα από χημειοθεραπεία -και έχει κάνει 11 μέχρι τώρα! Όλο αυτό έχει φέρει την οικογένειά μας τρομερά κοντά!”, συνεχίζει η ίδια.

Βραβείο μεγάλου αδελφού: Η διαδικασία ξυρίσματος

Η διαδικασία με το ξύρισμα των κεφαλιών των δύο παιδιών έλαβε χώρα στον αγαπημένο λόφο της Lula και, λόγω και της ιδιότητας της μαμάς, δεν μπορούσε να μην απαθανατιστεί, με την ελπίδα να έρθει κάποτε η μέρα που η οικογένεια θα κοιτάζει αυτές τις φωτογραφίες και θα γελά. Μάλιστα, δεν ήταν μόνο ο αδερφός, αλλά και ο μπαμπάς της Lula που αποφάσισε να ξυρίσει και το δικό του κεφάλι, ως ένδειξη συμπαράστασης, ενώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας το είχαν κάνει ακόμα 6 μέλη της οικογένειας.

Αυτή τη στιγμή, η μικρούλα περιμένει να κάνει την τελευταία χημειοθεραπεία της τον Αύγουστο. Οι γιατροί είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας της. Όσο για την Kristin, τη μαμά της Lula, θέλει να στείλει μήνυμα συμπαράστασης στους γονείς που βιώνουν αντίστοιχες καταστάσεις: “Τα παιδιά είναι τόσο ανθεκτικά, τόσο δυνατά. Δεν τo περνούν όλο αυτό μόνα τους! Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που μπορεί ένας γονιός να βιώσει, όμως σε δυναμώνει πολύ ως άνθρωπο, γονιό και οικογένεια. Αλλάζει εντελώς τον τρόπο που βλέπεις τη ζωή”.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News