Enimerotiko.gr
Κόσμος

Αλκοολικός άντρας σταμάτησε να πίνει και δείχνει τις αλλαγές στο σώμα του από τον 1ο μήνα μέχρι 3 χρόνια μετά

Μεταμόρφωση ανδρός: Ο λόγος γίνεται για τον Kenny D. Ο Kenny D. διαμένει στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Ο συγκεκριμένος άνδρας υπήρξε αλκοολικός. Ωστόσο, κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα του εθισμού του και να σταθεί υγιής και αξιοπρεπής απέναντι στην οικογένειά του, στους φίλους και τους γνωστούς του.

Μεταμόρφωση ανδρός – Αληθινή ιστορία: Ξεπέρασε κάθε προσδοκία

«Έβγαζα φωτογραφίες για να δείξω την αλλαγή στην οικογένεια και τους φίλους μου. Φυσικά, ήταν σκεπτικοί στην αρχή επειδή τα τελευταία χρόνια τους τρομοκρατούσα συνεχώς όταν βρισκόμουν υπό την επήρεια του αλκοόλ. Γι’ αυτό και τον πρώτο χρόνο κράτησα τις φωτογραφίες κρυφές. Μόλις έκλεισα ένα χρόνο, έβαλα τις δύο φωτογραφίες δίπλα- δίπλα και τις ανέβασα στο Reddit με τον τίτλο Η Πρόοδος της Νηφαλιότητας.

Πίστευα ότι ο κόσμος θα αντιδράσει θετικά, αλλά δεν είχα ιδέα ότι θα έπαιρνε τόσο μεγάλες διαστάσεις. Το ποστ πλημμύρισε από σχόλια ανθρώπων που με ρωτούσαν για τον αλκοολισμό και το πώς κατάφερα να σταματήσω. Ζητούσαν συμβουλές για τον εαυτό τους ή τους φίλους και τους συγγενείς τους. Δέχτηκα και πολλά συγχαρητήρια για την πρόοδο μου. Έτσι, μετά τον πρώτο χρόνο το έκανα κάτι σαν παράδοση να δημοσιεύω την πρόοδο μου στα γενέθλιά μου στις 2 Νοεμβρίου. Και βγάζω πάντα φωτογραφία στον καθρέφτη του μπάνιου. Πέρυσι ήταν η δεύτερη χρονιά και φέτος η τρίτη».

Μεταμόρφωση ανδρός – Αληθινή ιστορία: Το πρόβλημα του αλκοολισμού

«Ξεκίνησα να πίνω στο Πανεπιστήμιο, όμως άρχισε να γίνεται πρόβλημα περίπου 10 χρόνια αργότερα όταν ξεκίνησα να πίνω πολύ και συστηματικά. Κάποια στιγμή συνειδητοποίησα ότι δεν μπορούσα να ελέγξω την ποσότητα που θα κατανάλωνα μετά το πρώτο ποτήρι. Δεν μπορούσα να πιω χωρίς να μεθύσω. Προσπάθησα αρκετές φορές να το κόψω. Το 2016 έφτασα σε σημείο να μεθάω κάθε μέρα. Έπινα 12 με 24 ποτήρια την ημέρα και γινόμουν «λιώμα» 3 με 4 φορές την εβδομάδα. Ήξερα ότι είχα πρόβλημα, αλλά δεν ήξερα τι να κάνω. Κοιταζόμουν στον καθρέφτη και σκεφτόμουν πώς κατάντησα έτσι. Δεν με ένοιαζε αν θα ζήσω ή θα πεθάνω, ήθελα απλά να τελειώσει το μαρτύριο».

Μεταμόρφωση ανδρός – Αληθινή ιστορία: Η κατανόηση και η αντιμετώπιση του προβλήματος

«Την τελευταία φορά που ήπια, ήταν όταν είχαμε πάει διακοπές και αγόρασα μια κάσα μπύρες. Τις χώρισα για να περάσω όλη τη βδομάδα, 3-4 την ημέρα. Την πρώτη νύχτα, αφού έβαλα τον γιο μου για ύπνο άνοιξα την πρώτη. Μέσα σε 3 ώρες είχα πιει 19 μπύρες. Τότε κατάλαβα ότι ήμουν εκτός ελέγχου.

Μια φίλη μου κατάφερε να το σταματήσει κι έτσι σκέφτηκα να ζητήσω βοήθεια απ’ αυτήν. Της έστειλα μήνυμα και το επόμενο πρωί, ήρθε με πήρε και με πήγε στο πρόγραμμα για τους Ανώνυμους Αλκοολικούς. Από τότε δεν έχω ξαναπιεί.

Η μεγαλύτερη διαφορά με το πώς ήμουν πριν από τρία χρόνια είναι ότι σήμερα ζω τη ζωή μου με αρχές. Από το πρωί μέχρι το βράδυ, όλες οι αποφάσεις μου περνάνε μέσα από ένα πνευματικό φίλτρο. Καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια να μην θυμώνω και να μην γίνομαι αυτοκαταστροφικός, αν και είμαι άνθρωπος και παρασύρομαι μερικές φορές.

Δεν είμαι άγιος. Έχω χάσει 34 κιλά, κάνω γιόγκα και τρώω υγιεινά. Αν έχω ένα πρόβλημα που δεν μπορώ να αντιμετωπίσω τηλεφωνώ στο κέντρο απεξάρτησης ή σε κάποιον άλλον πρώην αλκοολικό. Πάντα υπάρχει κάποιος δίπλα σου να σε βοηθήσει αν το θέλεις».

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News