Enimerotiko.gr

Ανεξήγητα εναέρια φαινόμενα: Για 1η φορά το πεντάγωνο δημοσιεύει βίντεο με μη αναγνωρισμένα ιπτάμενα αντικείμενα

Tags:

Το Αμερικανικό Πεντάγωνο δημοσίευσε τρία βίντεο με μη εξακριβωμένα φαινόμενα. O. Στο συγκεκριμένο υλικό παρουσιάζονται αντικείμενα, τα οποία δεν έχουν αναγνωριστεί. Μάλιστα, οι κινήσεις τους είναι ιδιαίτερα γρήγορες. Οι κάμερες υπερύθρων έχουν καταγράψει τις κινήσεις τους. Στα δύο από τα τρία βίντεο, τα μέλη της υπηρεσίας εκπλήσσονται από το γεγονός, ενώ κάποιο εκτιμά πως ίσως είναι drone.

Αμερικανικό Πεντάγωνο: Τα βίντεο

Τον Σεπτέμβριο, το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό αναγνώρισε επίσημα την εγκυρότητα των συγκεκριμένων βίντεο. Τα βίντεο κυκλοφορούν επίσημα τώρα. «Προκειμένου να ξεκαθαρίσει οποιαδήποτε παρανόηση του κοινού. Αυτό γίνεται για το εάν το οπτικό υλικό που κυκλοφορούσε είναι αληθινό ή όχι» ανέφερε η εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Sue Gough.

«Μετά από διεξοδική αναθεώρηση, το τμήμα αποφάσισε ότι η εγκεκριμένη κυκλοφορία αυτών των αταξινόμητων βίντεο δεν αποκαλύπτει ευαίσθητα δεδομένα. Δεομένα, τα οπία έχουν σχέση με δυνατότητες ή συστήματα», δήλωσε η Gough. Επιπλέον πρόσθεσε ότι η κίνηση δεν προσκρούει σε μεταγενέστερες των βίντεο έρευνες. Δηλαδή, για επιθέσεις που είναι του στρατιωτικού εναέριου χώρου από άγνωστα, εναέρια φαινόμενα.

Τα βίντεο του Πολεμικού Ναυτικού κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά μεταξύ Δεκεμβρίου 2017 και Μαρτίου 2018 από την Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών του The Stars, μια εταιρεία που συνιδρύθηκε από τον πρώην μουσικό των Blink-182 Tom DeLong, που λέει ότι μελετά πληροφορίες σχετικά με μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα.

Αμερικανικό Πεντάγωνο: Τι εξομολογήθηκε, ο πιλότος

Το 2004, ένας από τους πιλότους είχε δει ένα από τα άγνωστα αντικείμενα. Tο 2017 είπε στο CNN ότι κινήθηκε με τρόπους που δεν μπορούσε να εξηγήσει. «Καθώς το πλησίασα, επιτάχυνε γρήγορα προς τον νότο και εξαφανίστηκε σε λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα», δήλωσε ο συνταξιούχος πιλότος του Ναυτικού των ΗΠΑ David Fravor.

«Αυτό ήταν εξαιρετικά απότομο, σαν μια μπάλα του πινγκ πονγκ, που αναπηδούσε από έναν τοίχο. Θα χτυπούσε και θα έφευγε προς την αντίθετη κατεύθυνση» είχε πει περιγράφοντας την εμπειρία του. Το Πεντάγωνο έχει προηγουμένως μελετήσει ηχογραφήσεις εναέριων συναντήσεων με άγνωστα αντικείμενα στο πλαίσιο ενός από τότε κλειστού προγράμματος που ξεκίνησε κατόπιν εντολής του πρώην γερουσιαστή Harry Reid της Νεβάδας.

"Ο φίλος μου με απάτησε με την αδερφή μου. Πήγαν να μου εξηγήσουν, αλλά τους έδιωξα. Δεν έχουμε ξαναμιλήσει έκτοτε"

Αμερικανικό Πεντάγωνο: Το πρόγραμμα της πενταετίας

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2007 και έληξε το 2012, σύμφωνα με το Πεντάγωνο, επειδή αξιολόγησαν ότι υπήρχαν υψηλότερες προτεραιότητες που χρειάζονταν χρηματοδότηση. Ωστόσο, ο Luis Elizondo, ο πρώην επικεφαλής του προγράμματος, δήλωσε στο CNN το 2017 ότι προσωπικά πιστεύει πως «υπάρχουν πολύ πειστικά στοιχεία ότι ενδέχεται να μην είμαστε μόνοι».

«Αυτά τα αεροσκάφη – θα τα ονομάσουμε αεροσκάφη – εμφανίζουν χαρακτηριστικά που δεν βρίσκονται επί του παρόντος στη διάθεση των ΗΠΑ ούτε σε οποιοδήποτε “ξένο απόθεμα” που να γνωρίζουμε», δήλωσε ο Elizondo. Πρόσθεσε δε, ότι παραιτήθηκε από το Υπουργείο Άμυνας το 2017 σε διαμαρτυρία για το απόρρητο που περιβάλλει το πρόγραμμα και την αντίθεση στη χρηματοδότησή του.

Αμερικανικό Πεντάγωνο: Τι ανέφερε, ο Reid

Ο Reid σε ανάρτησή του ανέφερε ότι ήταν «χαρούμενος» που το Πεντάγωνο κυκλοφόρησε επίσημα τα βίντεο. Όμως, δήλωσε ότι αγγίζει «μόνο την επιφάνεια» της έρευνας και του διαθέσιμου υλικού. Οι ΗΠΑ πρέπει να εξετάσουν αυτό αλλά και τυχόν πιθανές επιπτώσεις του στην εθνική ασφάλεια, ενδελεχώς και επιστημονικά».

Ορισμένα μέλη του Κογκρέσου εξακολουθούν να ενδιαφέρονται για το θέμα, με τους γερουσιαστές να λαμβάνουν μια απόρρητη ενημέρωση από αξιωματούχους του Ναυτικού για μη αναγνωρισμένα αεροσκάφη το περασμένο καλοκαίρι.

«Εάν οι πιλότοι στην Oceana ή αλλού αναφέρουν κινδύνους πτήσης που παρεμβαίνουν στην εκπαίδευσή τους ή τους θέτουν σε κίνδυνο, τότε ο γερουσιαστής Warner θέλει απαντήσεις. Δεν έχει σημασία αν είναι μπαλόνια. Δεν έχει σημασία αν είναι μικρά πράσινα ανθρωπάκια ή κάτι τελείως διαφορετικό. Δεν μπορούμε να ζητάμε από τους πιλότους μας να ρισκάρουν τη ζωή τους άσκοπα», δήλωσε η Rachel Cohen, εκπρόσωπος του γερουσιαστής Mark Warner, στο CNN εκείνη την εποχή.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News