apo-1-60-ypsos-sto-1-70-se-6-mines-giatros-psilonei-toys-astheneis-toy-kata-15-ekatosta-me-protoporiaki-methodo-33115
19:04

Από 1,60 ύψος στο 1,70 σε 6 μήνες: Γιατρός ψηλώνει τους ασθενείς του κατά 15 εκατοστά με πρωτοποριακή μέθοδο

19:04
Νίκη Μουλά

Γιατρός ψηλώνει τους ασθενείς του κατά 15 εκατοστά, στο Λας Βέγκας, με το αζημίωτο, βέβαια, χρησιμοποιώντας μία απίστευτη τεχνική, όπου τους τεντώνει.

Γιατρός ψηλώνει τους ασθενείς του: Κόβει τα οστά των ποδιών και εισάγει συσκευή που τα τεντώνει με τηλεχειριστήριο

Ειδικότερα, ο χειρουργός-ορθοπεδικός Δρ Debiparshad λέει ότι έχει αναπτύξει μια τεχνική, με την οποία θα «κόψει τα οστά των ποδιών» και στη συνέχεια εισάγει μια συσκευή, που «τα τεντώνει αργά» με τη βοήθεια ενός τηλεχειριστηρίου.

Advertisement

Γιατρός ψηλώνει τους ασθενείς του: Μια περιουσία για να… ψηλώσεις!

Τώρα, εάν η περιγραφή της διαδικασίας σας έκανε να ανατριχιάσετε από την κορφή ως τα νύχια, περιμένετε μέχρι να ακούσετε και την τιμή.

Για την εξειδικευμένη αυτή θεραπεία χρεώνει 75.000 δολάρια, περίπου, δηλαδή, 67.000 ευρώ! Ψίχουλα…

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Γιατρός ψηλώνει τους ασθενείς του: Πώς γίνεται το «θαύμα»

Συγκεκριμένα, επί της διαδικασίας, ο γιατρός -του Χάρβαρντ μάλιστα- δηλώνει ότι μπορεί να πετύχει αυτό το «θαύμα», κάνοντας τομές στην κνήμη ή στον μηρό και εισάγοντας στη συνέχεια αυτό που αποκαλεί ο ίδιος ως «μερικές φορές επώδυνη συσκευή».

Γιατρός ψηλώνει τους ασθενείς του: Συνήθως ανώδυνη μέθοδος

Μετά τη διαδικασία, ο ασθενής χρησιμοποιεί τηλεχειριστήριο, που κάνει τη συσκευή να τεντώνει σταδιακά το οστό. Κατά κάποιο τρόπο, η συσκευή θα σπάσει πρώτα το οστό και στη συνέχεια θα του επιτρέψει να επουλωθεί. Σύμφωνα με τον Δρ Debiparshad, ενώ η μέθοδος είναι «συνήθως ανώδυνη», υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι ασθενείς μπορεί να αισθάνονται κάποια δυσφορία.

Γιατρός ψηλώνει τους ασθενείς του: Από 1,62μ. έφτασε σχεδόν 1,70μ. σε έξι μήνες

Ένας πρώην ασθενής του, μάλιστα, είπε σε συνέντευξή του στο Jam Press ότι η διαδικασία είναι μία από τις πιο οδυνηρές εμπειρίες της ζωής του. «Αποφάσισα ότι ήθελα να αλλάξω το ύψος μου όταν ήμουν στο λύκειο», δήλωσε ο Irving Rodriguez.

Το μέγιστο βιολογικό ύψος του ήταν μόνο 1,62μ. Περίπου 10 με 12 εκατοστά μικρότερο από το μέσο ύψος ενός ενήλικα Αμερικανού άνδρα, σύμφωνα με τα δεδομένα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Ο Rodriguez λέει ότι δεχόταν μπούλινγκ για το γεγονός ότι ήταν κοντός, ενώ πολλές φορές θεωρήθηκε ακατάλληλος για ορισμένες θέσεις εργασίας, λόγω του κάτω του μέσου όρου ύψους του. Τον Δεκέμβριο του 2019, λοιπόν, αποφάσισε να υποβληθεί σε αυτή την επίπονη διαδικασία.

Ο Δρ Debiparshad έδεσε τη συσκευή στο οστό του ποδιού του με μια σειρά βιδών και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

The results speak for themselves. Swipe right to see the new height progress of one of our patients. Make the step toward a 3” boost in height today—up to 6” possible across two surgeries!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dr. Kevin Debiparshad (@limbplastxinstitute) στις

Γιατρός ψηλώνει τους ασθενείς του: Ένα χιλιοστό κάθε μέρα

Ο χειρουργός τονίζει ότι μόλις ξεκινήσει η επούλωση, ο ασθενής μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει τη συσκευή για να βελτιώσει το ύψος του κατά 1 χιλιοστό κάθε μέρα. «Οι ασθενείς μπορούν να αναμένουν αύξηση του ύψους τους έως και 15 εκατοστά.

Γιατρός ψηλώνει τους ασθενείς του: Επιστρέψουν στις φυσιολογικές τους δραστηριότητες μετά από μερικές εβδομάδες

Αυτή η διαδικασία επιμήκυνσης των οστών είναι συνήθως ανώδυνη και η χειρουργική επέμβαση διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα για να ολοκληρωθεί», δήλωσε ο Δρ Debiparshad. Πρόσθεσε ότι οι ασθενείς μπορούν να ξεκινήσουν με τη φυσική τους θεραπεία την επόμενη κιόλας μέρα και μπορούν να επιστρέψουν στις φυσιολογικές τους δραστηριότητες μετά από μερικές εβδομάδες.

Μετά από λίγο καιρό, ο Rodriguez, ο οποίος είναι επίσης πλαστικός χειρουργός, είναι, πλέον, 1,69μ. Λέει, δε, ότι ο πόνος έχει φύγει και αισθάνεται ότι είναι «σε πλήρη αρμονία» με το σώμα του. «Πιστεύω ότι η ψυχολογία του ύψους ήταν πάντα ένας μεγάλος παράγοντας για την κοινωνική αποδοχή και μπορεί να επηρεάσει ακόμη και την επαγγελματική και την προσωπική επιτυχία ενός ατόμου», κατέληξε ο Rodriguez, συμπληρώνοντας πως ο Δρ Debiparshad του έδωσε «τεράστια ώθηση στην εμπιστοσύνη».