doktor-satanas-o-maniakos-giatros-poy-asvestone-ta-thymata-toy-kai-symmeteiche-stin-omada-gia-ti-syllipsi-toy-21997
18:53

«Δόκτωρ Σατανάς»: Ο μανιακός γιατρός που ασβέστωνε τα θύματά του και συμμετείχε στην ομάδα για τη σύλληψή του

18:53
Νίκη Μουλά

Ο “Δόκτωρ Σατανάς” ήταν ο Γάλλος γιατρός Marcel Petiot, ο οποίος μπορεί να είχε πολύ κακή φήμη στη Γαλλία, ωστόσο, η ιστορία του είναι άγνωστη στον υπόλοιπο κόσμο.

Λόγω της απληστίας του, υποσχόταν ασφαλή καταφύγια σε όσους ήθελαν να γλυτώσουν από τους Γερμανούς στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τους έκλεβε και τους δολοφονούσε.

Advertisement

“Δόκτωρ Σατανάς”: Καταδικάστηκε για τη δολοφονία των 27 ανθρώπων και εκτελέστηκε στην γκιλοτίνα

Advertisement

Τον έλεγαν «Δόκτωρ Σατανά» και «Σφαγέα του Παρισιού» και όχι άδικα. Πιστεύεται ότι σκότωσε 63 άτομα, καταδικάστηκε όμως για τη δολοφονία των 27 και εκτελέστηκε στην γκιλοτίνα.

Advertisement

“Δόκτωρ Σατανάς”: Είχε μπει την ομάδα που αναζητούσε να τον συλλάβει

Ο άνθρωπος που δολοφονούσε τα θύματά του και τα ασβέστωνε κατάφερε να διαφεύγει για πολύ καιρό από την Αστυνομία. Το μυαλό του ήταν δε τόσο δαιμόνιο που είχε καταφέρει να μπει στην ομάδα που τον αναζητούσε να τον συλλάβει!

Advertisement

“Δόκτωρ Σατανάς”: Στα 11 πήρε το όπλο του πατέρα του στο σχολείο και πυροβόλησε

Advertisement

Ο Marcel Petiot γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου 1897 στην Οσέρ της Γαλλίας. Ο σκληρός και περίεργος χαρακτήρας του δεν άργησε πολύ να ξεδιπλωθεί. Στην ηλικία των 11 ετών πήρε το όπλο του πατέρα του στο σχολείο και πυροβόλησε, ενώ αρκετές ήταν και οι φορές που έκλεβε και κατέστρεφε δημόσια περιουσία.

“Δόκτωρ Σατανάς”: Αντί να μπει σε ψυχιατρείο ως τρόφιμος μπήκε ως ειδικευόμενος γιατρός

Μετά από πολλές αποβολές από το σχολείο αποφοίτησε και εντάχθηκε στον στρατό. Ακόμα και εκεί όμως έβγαινε συχνά εκτός υπηρεσίας καθώς είχε διαπιστωθεί ότι έκλεβε. Τελικά οι αξιωματικοί τον απάλλαξαν από τα καθήκοντά του μετά από σύσταση ψυχιάτρου να εισαχθεί σε ψυχιατρικό άσυλο. Ο Petiot όμως κατάφερε να μην μπει ως τρόφιμος αλλά ως ειδικευόμενος γιατρός αφού αποφοίτησε από την ιατρική σχολή.

“Δόκτωρ Σατανάς”: Το πρώτο θύμα του ήταν η ερωμένη του

Πολλοί ήταν αυτοί που είπαν ότι το πρώτο θύμα του Γάλλου γιατρού ήταν η Louise Delaveau, ερωμένη του και κόρη ενός ασθενή του στο νοσοκομείο της Villeneuve-sur-Yonn όπου εργαζόταν. H γυναίκα εξαφανίστηκε το 1926, λίγο μετά τη γνωριμία τους και την αρχή της σχέσης τους.

Όταν η Αστυνομία άρχισε να ερευνά την εξαφάνισή της πολλοί γείτονες παραδέχτηκαν ότι είχαν δει τον γιατρό να βάζει στο αμάξι του ένα μεγάλο μπαούλο, πιθανόν με το πτώμα της κοπέλας. Όμως οι Αρχές δεν κατάφεραν να βρουν κανένα στοιχείο που να συνδέει την εξαφάνισή της με τον γιατρό.

“Δόκτωρ Σατανάς”: Έγινε δήμαρχος και καταχράστηκε τα χρήματα της πόλης

Λίγο μετά την εξαφάνιση της Delaveau, ο Petiot αποφάσισε να ακολουθήσει πολιτική καριέρα και να βάλει υποψηφιότητα ως δήμαρχος της πόλης Villeneuve-sur-Yonn, μια θέση που τελικά την κέρδισε. Το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να καταχρηστεί τα χρήματα της πόλης και να κλείνει τη μία επαγγελματική συμφωνία μετά την άλλη, προς ίδιον όφελος φυσικά.

“Δόκτωρ Σατανάς”: Μετακόμισε στο Παρίσι και συνέχισε εκεί τις παρανομίες του

Μετά από μια σύντομη καριέρα στην πολιτική και κάποιες μέρες που πέρασε στη φυλακή εξαιτίας της κλεπτομανίας του, το έσκασε με τη γυναίκα και τον γιο του στο Παρίσι όπου άνοιξε το ιατρείο του. Τίποτα βέβαια δεν τον εμπόδισε ούτε εκεί να συνεχίσει τις παρανομίες του.

Για τον Petiot η κατεχόμενη από τους Ναζί Γαλλία διέθετε το τέλειο σκηνικό στο οποίο θα μπορούσε να διαπράξει τα εγκλήματά του. Πράγματι η χώρα ήταν χωρισμένη σε αυτούς που αγαπούσαν τους Ναζί και σε αυτούς που προσπαθούσαν ενεργά να ανατρέψουν την Γκεστάπο. Ο γιατρός επένδυσε στον φόβο που πλανιόταν στον αέρα για να κάνει πράξη όλα τα φοβερά που σκεφτόταν.

“Δόκτωρ Σατανάς”: Έγινε μέλος της Γαλλικής Αντίστασης για να μην καταλάβει κανείς τη δράση του

Βασική σκέψη του Petiot ήταν να μην καταλάβει κανείς τη δράση του. Έτσι έγινε μέλος της Γαλλικής Αντίστασης με στόχο να συγκεντρώσει την εμπιστοσύνη και τον θαυμασμό των Γάλλων στο πρόσωπό του και να θάψει τις παράνομες πράξεις του, περιλαμβανομένης και της παράνομης πώλησης φαρμάκων.

“Δόκτωρ Σατανάς”: Έκρυβε Εβραίους στο σπίτι του, με το ανάλογο χρηματικό τίμημα

Έφτασε μάλιστα σε τέτοιο σημείο το σχέδιό του ώστε να κρύβει Εβραίους στο σπίτι του, υποσχόμενος μάλιστα μία ασφαλή απόδραση από τη ναζιστική Γαλλία. Φυσικά όλα αυτά με το ανάλογο χρηματικό τίμημα που έφτανε και τις 25.000 φράγκα.

“Δόκτωρ Σατανάς”: Στη λίστα με τους πιο σατανικούς serial killers

Στο σπίτι του βρήκαν επίσης καταφύγιο αγωνιστές της Αντίστασης, κλέφτες και σκληροί εγκληματίες που προσπαθούσαν να γλιτώσουν τη σύλληψη. Αυτό που φαινόταν σαν ένας ευγενής σκοπός αποδείχθηκε η αρχή μιας δολοφονικής δράσης, που τον κατέταξε στη λίστα με τους πιο σατανικούς serial killers.

“Δόκτωρ Σατανάς”: Σκότωνε τα θύματά του, έκλεβε τα υπάρχοντά τους και πετούσε τα πτώματα στον Σηκουάνα

Ο Petiot , που δρούσε με το όνομα «Dr. Eugene», είχε δύο συνεργούς που έβρισκαν τα θύματά του. Ο γιατρός τους έλεγε ότι για να μπορέσουν να βγουν από τη Γαλλία έπρεπε πρώτα να εμβολιαστούν. Εκείνοι, μπροστά στην απελπισία τους, τον πίστευαν. Μόνο που το εμβόλιο δεν ήταν εμβόλιο αλλά ένεση με κυάνιο που έκοβε το νήμα της ζωής τους. Στη συνέχεια έκλεβε τα υπάρχοντά τους και πέταγε τα πτώματα στον ποταμό Σηκουάνα.

“Δόκτωρ Σατανάς”: Η Γκεστάπο τον ανάγκασε ν’ αλλάξει τα σχέδιά του και να βάζει τα πτώματα σε ασβέστη

Μόνο η Γκεστάπο θα ανάγκαζε τον Petiot να αλλάξει τις πρακτικές του. Η διαρκής παρουσία της γερμανικής κρατικής μυστικής αστυνομίας στους δρόμους της Γαλλίας έθετε εμπόδια στη δολοφονική δράση του καθώς δεν μπορούσε να σκοτώνει τα θύματά του και να τα βγάζει από το σπίτι για να τα ξεφορτωθεί. Έτσι σκέφτηκε κάτι άλλο το οποίο και τελικά εφάρμοσε: έβαζε τα πτώματα μέσα σε ασβέστη!

Η Γκεστάπο τελικά βρήκε τους συνεργούς του και μετά από βασανιστήρια αποκάλυψαν το πραγματικό όνομα του γιατρού. Εκείνος όμως είχε προλάβει να πάει σε άλλο μέρος του Παρισιού και να συνεχίσει τη δράση του.

Τον Μάρτιο του 1944 και ενώ ο Petiot είχε φύγει, οι γείτονες άρχισαν να παραπονιούνται για τη δυσωδία που έβγαινε από το σπίτι του και τον ιδιαίτερα τοξικό καπνό που έβγαινε από την καμινάδα. Όταν έφτασε η Αστυνομία, που πίστεψε ότι κάπου είχε ξεσπάσει φωτιά, βρήκε ένα σημείωμα του γιατρού που έλεγε ότι θα επιστρέψει σε λίγες μέρες. Του τηλεφώνησαν και εκείνος τους είπε να μην μπουν στο σπίτι μέχρι να φτάσει.

“Δόκτωρ Σατανάς”: Στο σπίτι του υπήρχαν διαμελισμένα πτώματα, δεξαμενές με ασβέστη και ένα αποτεφρωτήριο

Μετά από μία ώρα αναμονής η αστυνομία μπούκαρε στην οικία και αυτό που αντίκρισαν τους σόκαρε: διαμελισμένα πτώματα βρίσκονταν διασκορπισμένα σε διάφορα μέρη του σπιτιού, κάποια σε σάκους, κάποια σε βαλίτσες, ενώ στο γκαράζ υπήρχαν δεξαμενές με ασβέστη και ένα αποτεφρωτήριο που είχε μέσα χέρια, πόδια και οστά.

Ο Petiot κατάφερε να τους πείσει ότι ήταν αντιστασιακός, ότι τα πτώματα ανήκαν είτε σε Γερμανούς είτε σε προδότες και έτσι δεν συνελήφθη. Ο επικεφαλής όμως της Αστυνομίας πίστευε ότι είχαν να κάνουν με έναν παρανοϊκό. Συνέλαβε τη γυναίκα, τον γιο του και τους συνεργούς του. Ο Petiot για ακόμα μια φορά είχε καταφέρει να το σκάσει.

“Δόκτωρ Σατανάς”: Κατάφερε να μείνει ένα μήνα ελεύθερος μέχρι τη σύλληψή του

Η Απόβαση στη Νορμανδία το 1944 φρέναρε τις έρευνες για τον εντοπισμό του. Ο Petiot βρήκε καταφύγιο σε σπίτια γνωστών του και διέδιδε ότι τον κυνηγούσαν επειδή βοηθούσε τους αντιστασιακούς. Άλλαξε πολλές φορές το όνομά του και την εμφάνισή του και για έναν περίπου μήνα κατάφερε να ζει ελεύθερος.

Κατάφερε να γίνει ακόμα και μέλος της προσωρινής κυβέρνησης και να συμμετάσχει στην ομάδα που τον έψαχνε! Όμως για κακή του τύχη κάποιος τον αναγνώρισε σε έναν σταθμό τρένου και έτσι συνελήφθη.

“Δόκτωρ Σατανάς”: Πιστεύεται ότι σκότωσε 60 άτομα και το κέρδος από τα υπάρχοντά τους ξεπερνούσε τα 200 εκατ. φράγκα

Στη διάρκεια της δίκης του υποστήριξε ότι σκότωσε μόνο Γερμανούς και χαφιέδες. Τα ονόματα των αντιστασιακών που ανέφερε ως φίλους του δεν υπήρχαν καν. Πιστεύεται ότι είχε σκοτώσει 60 άτομα, όμως τελικά καταδικάστηκε για 27 φόνους. Από τα υπάρχοντα που είχε κλέψει το κέρδος του είχε ξεπεράσει τα 200 εκατομμύρια φράγκα!

“Δόκτωρ Σατανάς”: Στα 49 οδηγήθηκε στη γκιλοτίνα

Στις 25 Μαΐου 1946, σε ηλικία 49 ετών, καταδικάστηκε για τις δολοφονίες και οδηγήθηκε στην γκιλοτίνα.