ekana-ena-mpanio-gia-na-chalaroso-to-travigmeno-neyro-moy-20-lepta-meta-emeina-paralytos-gia-panta-69507
21:21

«Έκανα ένα μπάνιο για να χαλαρώσω το τραβηγμένο νεύρο μου, 20 λεπτά μετά έμεινα παράλυτος για πάντα»

21:21
Ελισάβετ Πασπαλιάρη

«Έκανα ένα μπάνιο για να χαλαρώσω το τραβηγμένο νεύρο μου και 20 λεπτά μετά έμεινα παράλυτος για πάντα»

Το γύρο του διαδικτύου κάνει η συγκινητική ιστορία ενός 39χρονου άνδρα από τη Μεγάλη Βρετανία.

Advertisement

Ο 39χρονος Ντάρεν Ρόμπερτς τα τελευταία τρία χρόνια δεν μπορεί να περπατήσει, να τραφεί ή να ελέγξει το έντερό του έπειτα από ένα…μπάνιο στην ντουζιέρα του.

Ο άνδρας ήταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι και έβλεπε τηλεόραση, όταν ξαφνικά ένιωσε έναν οξύ πόνο στο λαιμό και τον ώμο του, ακολουθούμενο από ένα αίσθημα σαν τσιμπήματα από καρφίτσες και βελόνες στα χέρια του.

Advertisement

Υποθέτοντας ότι είχε ένα τραβηγμένο νεύρο, αποφάσισε να κάνει ένα μπάνιο με την ελπίδα ότι θα απαλύνει τον πόνο του, αλλά σε λίγο τα δάχτυλα των ποδιών, τα πόδια, οι γοφοί, τα χέρια και ο κορμός του είχαν μουδιάσει.

Advertisement

Ο άνδρας παγιδεύτηκε στην μπανιέρα αλλά κατάφερε να φωνάξει την οικογένειά του ώστε να καλέσουν ασθενοφόρο.

«Βασικά έπρεπε να με βγάλουν από το μπάνιο, καθώς ήμουν ουσιαστικά νεκρός από το λαιμό και κάτω», είπε ο ίδιος, όπως αναφέρει η Wales Online.

Advertisement

Ο γολγοθάς του τα τελευταία 3 χρόνια

Ο λάτρης των αυτοκινήτων Ντάρεν, που συνήθιζε να παίζει γκολφ, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου πραγματοποιήθηκε μαγνητική τομογραφία.

Οι γιατροί αποφάσισαν ότι ο Ρόμπερτς έπρεπε να τεθεί σε κώμα αφού μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ουαλίας στο Κάρντιφ. Η οικογένειά του φοβόταν ότι μπορεί να μην ξυπνήσει ποτέ όταν ανέπτυξε μια επιθετική μορφή πνευμονίας και δεν ανταποκρίθηκε καλά στη θεραπεία.

Advertisement

«Είχα την εντύπωση ότι ήταν πιο σοβαρό από όσο νόμιζα, αν και ήμουν ακόμα ξύπνιος και ανέπνεα όταν έφτασε το ασθενοφόρο. Όταν έκανα τη μαγνητική τομογραφία ήμουν εντελώς ακίνητος», είπε.

«Είπαν στην οικογένειά μου να προετοιμαστεί για το χειρότερο», πρόσθεσε ο Ρόμπερτς. «Ευτυχώς άρχισα να ανταποκρίνομαι στη θεραπεία και βγήκα από τεχνικό κώμα μετά από τέσσερις εβδομάδες».

Ο Ρόμπερτς έπρεπε να συμβιβαστεί με το γεγονός ότι ήταν ακόμα παράλυτος μετά το κώμα ενός μήνα. Είπε: «Ήξερα ότι η ζωή μου δεν θα ήταν ποτέ ξανά η ίδια. Δεν ήξερα τι να σκεφτώ γιατί ήμουν τόσο ανεξάρτητος άνθρωπος».

«Δεν μπορώ να φάω ή να πιω χωρίς βοήθεια»

Ενώ ο Ντάρεν έχει αποκτήσει κάποια κίνηση στα χέρια του αλλά μηδενική λειτουργία, πλέον χαρακτηρίζεται ως τετραπληγικός ανάπηρος, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζεται βοήθεια σε όλες σχεδόν τις πτυχές της ζωής του.

«Δεν μπορώ να φάω ή να πιω χωρίς βοήθεια. Έχω επίσης πλήρη ακράτεια. Έχω τοποθετήσει έναν υπερηβικό καθετήρα για να διαχειρίζομαι την κύστη και τις κενώσεις μου κάθε μέρα»,  πρόσθεσε.

Όταν ο Ρόμπερτς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Rookwood στο Κάρντιφ τον Σεπτέμβριο του 2019, επιβεβαιώθηκε ότι το πρόβλημα της σπονδυλικής του στήλης θα άλλαζε τη ζωή του.

Παραμένει στο νοσοκομείο για περισσότερα από δύο χρόνια, λαμβάνοντας 24ωρη φροντίδα.

«Τίποτα δεν μπορεί να σε προετοιμάσει για τα νέα ότι δεν θα περπατήσεις ποτέ ξανά, αλλά το να μου το πουν αυτό μαζί με το γεγονός ότι δεν θα μπορούσα ποτέ ξανά να χρησιμοποιήσω τα χέρια μου ήταν καταστροφικό. Αισθάνομαι ότι είμαι απλώς ένα βάρος για όλους, κάτι που δεν βοηθά την κατάθλιψη και το άγχος μου», ανέφερε.

Λόγω της κατάστασής του, ο Ντάρεν δεν μπορεί να επιστρέψει στο παλιό του σπίτι με την οικογένειά του και χρειάζεται ένα νέο σπίτι με 24ωρη φροντίδα.

Μια καμπάνια GoFundMe έχει τώρα ξεκινήσει σε μια προσπάθεια να του αγοράσει εξειδικευμένο εξοπλισμό για το σπίτι, με έδρα το Cwmbach, και να του δώσει «την καλύτερη ευκαιρία να ζήσει τη ζωή του στο έπακρο χωρίς ανησυχία».