Ανεμοστρόβιλος με ταχύτητα 250 χλμ την ώρα σάρωσε πόλη στη νότια Βραζιλία – Σε συναγερμό κοντινές περιοχές
Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 130 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι 30 σοβαρά, όταν ανεμοστρόβιλος σάρωσε περιοχές μιας πόλης στη νότια Βραζιλία την Παρασκευή.
Ο ανεμοστρόβιλος ανέτρεψε οχήματα και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε κατοικίες στον δήμο Ρίο Μπονίτο ντου Ιγκουασού, με πληθυσμό 14.000, της πολιτείας Παρανά, όπως ανέφερε η τοπική μετεωρολογική υπηρεσία.
Οι άνεμοι που κινούνταν με ταχύτητα 180 έως 250 χλμ την ώρα ξερίζωσαν δέντρα, και κατέστρεψαν κτίσματα.
Ο κυβερνήτης της Παρανά, Ρατίνιο Τζούνιορ, δήλωσε μέσω X ότι «οι δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται σε επιφυλακή».
Σε ισχύ είναι προειδοποίηση για επικίνδυνες καταιγίδες σε ολόκληρη την πολιτεία Παρανά, καθώς και στις γειτονικές πολιτείες Σάντα Καταρίνα και Ρίο Γκράντε ντο Σουλ, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές αρχές.