Enimerotiko.gr
Κόσμος

Ελπίδα για τον κορωνοϊό στην Ευρώπη: Τρεις χώρες που ετοιμάζονται για τερματισμό των περιοριστικών μέτρων

Ελπίδα στην Ευρώπη: Η Ευρώπη έχει δώσει μία πολύ μεγάλη μάχη. Η συγκεκριμένη μάχη δόθηκε ενάντια στην πανδημία του κορονοϊού. Οι Ευρωπαίοι ελπίζουν πως παρά τις ανθρώπινες απώλειες από την πανδημία ότι θα επιστρέψουν στην καθημερινότητα. Ελπίδα υπάρχει και μάλιστα έχει ξεκινήσει να φαίνεται. Αυτό, διότι τρεις χώρες της Ευρώπης είναι έτοιμες να άρουν τα περιοριστικά μέτρα. Αναλυτικότερα:

Ελπίδα στην Ευρώπη: Τι συμβαίνει, με την Αυστρία

Η Αυστρία ανακοίνωσε ότι από τις 14 Απριλίου θα χαλαρώσουν τα μέτρα. Επιπλέον, τα μικρά μαγαζιά θα ανοίξουν πάλι. Από τις 14 Απριλίου θα μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν μικρά μαγαζιά ως 400 τ.μ. στην Αυστρία όπως και τα πάρκα. Αυτό, διότι η κυβέρνηση της χωράς ξεκινά σιγά – σιγά να χαλαρώνει τα μέτρα ενάντια στην εξάπλωση του κορονοϊού.

Το άνοιγμα των μαγαζιών, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, θα γίνει με ιδιαίτερα αυστηρούς όρους αυτοπροστασίας. Συγκεκριμένα, η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική για όποιον βγαίνει από το σπίτι του, για να πάει για ψώνια, στα συγκεκριμένα μαγαζιά, ενώ επεκτείνεται και σε όποιον χρησιμοποιεί τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Επόμενη κομβική ημερομηνία για την χαλάρωση των μέτρων, είναι η Πρωτομαγιά, όταν αναμένεται να ανοίξουν όλα τα καταστήματα, εμπορικά κέντρα και κομμωτήρια. Αντίθετα, για τα ρεστοράν, τα ξενοδοχεία και τα μπαρ δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί ημερομηνία επανέναρξης των εργασιών τους.

Ελπίδα στην Ευρώπη: Επιστρέφει στην καθημερινότητα, η Δανία

Η κυβέρνηση της Δανίας θα ξανανοίξει κέντρα ημερήσιας φροντίδας και σχολεία για τους μαθητές της πρώτης έως της πέμπτης τάξης Δημοτικού στις 15 Απριλίου, αν οι αριθμοί των κρουσμάτων και των θανάτων από τον νέο κορονοϊό παραμείνουν σταθεροί, ανακοίνωσε σήμερα η πρωθυπουργός Μέτε Φρέντερικσεν.

«Πιθανόν θα είναι μια προσπάθεια σαν να περπατούμε σε σκοινί. Αν σταθούμε ακίνητοι κατά μήκος του δρόμου θα πέσουμε και αν περπατήσουμε πολύ γρήγορα, μπορεί να αποτύχουμε. Για αυτό το λόγο, πρέπει να κάνουμε ένα προσεκτικό βήμα τη φορά», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η πρωθυπουργός της Δανίας.

Παρότρυνε όλους τους πολίτες της χώρας της να συνεχίζουν να τηρούν τις οδηγίες της κυβέρνησης για κοινωνική αποστασιοποίηση και τους κανόνες υγιεινής. Η σκανδιναβική χώρα, που έχει καταγράφει 187 θανάτους που σχετίζονται με τον κορονοϊό, ήταν ένα από τα πρώτα ευρωπαϊκά κράτη που επέβαλαν μέτρα για κοινωνική αποστασιοποίηση.

Ελπίδα στην Ευρώπη: Χαλάρωση μέτρων στην Τσεχία

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τσεχίας, δήλωσε ότι από τις 14 Απριλίου θα χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα για όσους ταξιδεύουν στο εξωτερικό, τονίζοντας ωστόσο ότι οι συνοριακοί έλεγχοι θα παραμείνουν σε ισχύ, ενώ μένει να διευκρινιστούν οι κανόνες κάτω από τους οποίους θα πραγματοποιούνται τα ταξίδια.

Υπενθυμίζεται ότι επί του παρόντος, οι Τσέχοι δεν επιτρέπεται να εγκαταλείψουν τη χώρα. Ο υπουργός Υγείας της Τσεχίας, Αμπντ Βότιτς, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα συζητήσει επίσης μια πρόταση που θα επιτρέψει την επανέναρξη περισσότερων μικρών καταστημάτων, ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημίας. Το Υπουργικό Συμβούλιο θα αποφασίσει για τα μέτρα αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News