Enimerotiko.gr
Κόσμος

Έξι διάσημοι που παραδέχτηκαν δημόσια ότι πάσχουν από την ασθένεια του AIDS

Διάσημοι με AIDS: Το AIDS είναι μια πολύ επικίνδυνη επιδημία που ακόμα μέχρι και σήμερα μεγάλο μέρος του πληθυσμού πάσχει από αυτό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΥ. Το 2018 οι άνθρωποι που ανέρχονται σε φορείς του ιού HIV είναι 37,9 εκατομμύρια.

Διάσημοι με AIDS: Τάσος Θεοδωρόπουλος

Ο δημοσιογράφος Τάσος Θεοδωρόπουλος εξομολογήθηκε με αφοπλιστική ειλικρίνεια δημόσια ότι είναι εδώ και 15 χρόνια φορέας του ιού HIV. Ο ίδιος ειπε: «Δεν μπορώ να κατηγορήσω τον συγκεκριμένο άνθρωπο ότι μου μετέδωσε τον HIV γιατί εκείνη την περίοδο είχα κάνει πολλές ζαβολιές. Με τον συγκεκριμένο το γνώριζα ότι έχει τον ιό και έγινε το sex ελεύθερα. Ήμουν πιτσιρικάς και πήγα με την λογική του πάθους. Απλά με εξίταρε ο τύπος και είπα ό,τι έχει θέλω να το έχω. Χωρίς να έχω αντιληφθεί ακριβώς τις περαιτέρω συνέπειες. Ήταν σαν παιχνίδι».

Κοντσίτα

Η 31χρονη εκκεντρική τραγουδίστρια αποκάλυψε το μυστικό της μέσω μιας ανάρτησης στο Instagram. Έγραψε: «Σήμερα ήρθε η μέρα από την οποία θα απελευθερωθώ από ένα σπαθί το οποίο κουβαλάω: Είμαι θετική στον ιό HIV, μπορεί πολλούς από εσάς να μην τους ενδιαφέρει αλλά αναγκάζομαι να το πω διότι ένας πρώην φίλος απειλεί να βγάλει δημόσια αυτά τα προσωπικά ιατρικά μου στοιχεία»

Διάσημοι με AIDS: Γκρεγκ Λουγκάνις

Ο ελληνικής καταγωγής, 5 φορές Ολυμπιονίκης των καταδύσεων, είναι σήμερα 59 ετών. Ο ίδιος έχει πει πως νιώθει πολύ ευγνώμων εφόσον δεν πίστευε πως θα έφτανε τα 30. Ο Γρηγόριος Ευθύμιος Λουγκάνης διαγνώστηκε οροθετικός το 1988. Από τότε φροντίζει να διατηρείται σε άψογη φυσική κατάσταση και να παίρνει καθημερινά τα φάρμακά του.

Μπίλι Μπο

Στις 13 Ιουνίου 1987 ο σχεδιαστής μόδας άφησε την τελευταία του πνοή στα 33 του χρόνια. Ήταν ο πρώτος διάσημος Έλληνας που πέθανε από τον τότε σχετικά άγνωστο ιό του AIDS. Το 1987 καταβεβλημένος πλεόν από το AIDS, δίνει συνέντευξη στο περιοδικό ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ. Όλη η Ελλάδα αγόρασε το τότε περιοδικό. Η αλλαγή στην εμφάνιση του από τον ιό συγκλόνισε.

Διάσημοι με AIDS: Φρέντι Μέρκιουρι

Το 1989 το αποκάλυψε στην οικογένειά του και στους στενούς φίλους του. Στις 23 Νοεμβρίου 1991, η επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε ο Μέρκιουρι έλεγε: «Έπειτα από τις άπειρες εικασίες που κυκλοφορούν στον Τύπο τις τελευταίες δύο εβδομάδες, θα ήθελα να επιβεβαιώσω ότι υποβλήθηκα σε εξετάσεις για τον ιό του HIV και έχω AIDS. Θεώρησα σωστό ότι έπρεπε να κρατήσω αυτή την πληροφορία μυστική, μέχρι σήμερα, για να προστατέψω την ιδιωτικότητα των γύρω μου. Ωστόσο, έφτασε η ώρα για τους φίλους και τους θαυμαστές μου να μάθουν την αλήθεια και ελπίζω ότι όλοι θα σταθούν δίπλα μου, με τους γιατρούς μου και όλο τον κόσμο στη μάχη κατά αυτής της τρομερής ασθένειας».

Μαίρη Παπαγιαννίδου

Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Μαίρη Παπαγιαννίδου, οροθετική από το 1995, πέθανε στις 15 Απριλίου 2012, σε ηλικία 47 ετών, από πνευμονική εμβολή και θρόμβωση του δεξιού ποδιού, συνδεδεμένα και τα δύο με το AIDS. Βραβεύτηκε ως Γυναίκα της Χρονιάς επειδή «νίκησε» το AIDS, έγραψε βιβλία που ξεσκέπαζε την «απάτη» της ασθένειας. Δυστυχώς, δεν είχε δίκιο.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News