Enimerotiko.gr

«Ήμουν 40 λεπτά νεκρή»: Είχε 6% πιθανότητες να ζήσει, επανήλθε απ’τον θάνατο & φέρνει μήνυμα απ’τον άλλο κόσμο

Tags:

Θαύμα έζησε μια 49χρονη γυναίκα από τη Βρετανία που έπεσε σε κώμα για 40 λεπτά από καρδιακή ανακοπή αλλά κατάφερε να επιζήσει.

Η 49χρονη Kirsty Bortoft που είναι δασκάλα διαλογισμού στις 29 Ιανουαρίου 2021 είχε επιστρέψει νωρίς στο σπίτι της και περίμενε τον 47χρονο σύντροφο της Stu για να περάσουν μια ρομαντική βραδιά, σύμφωνα με τη nypost.com. Μόλις γύρισε όμως εκείνος, τη βρήκε αναίσθητη στο καναπέ με μάτια ορθάνοιχτα και το δέρμα της να είναι έντονα κόκκινο σε ορισμένα σημεία, ενώ το λάπτοπ είχε φύγει από τα χέρια της και ήταν πεσμένο στο πάτωμα.

Τότε, κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο και ξεκίνησε να της κάνει ΚΑΡΠΑ, ενώ όταν έφτασαν οι τραυματιοφορείς, χρησιμοποίησαν απινιδωτή για να επανέλθει ο αδύναμος καρδιακός παλμός της. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και οι γιατροί την έβαλαν σε τεχνητό κώμα για τη σταθεροποιήσουν.

Παρόλα αυτά, προειδοποίησαν πως από το κώμα είχε 6% πιθανότητες να επιβιώσει και αν συνέβαινε αυτό, τότε θα είχε υποστεί λογικά σοβαρή εγκεφαλική βλάβη, επειδή όλα τα όργανά της λειτουργούσαν χάρη στα ιατρικά μηχανήματα.

Για την κατάσταση της 49χρονης γνώριζε μόνο η οικογένεια της και κανένας άλλος, αφού δεν είχε περάσει αρκετός χρόνος για να ειδοποιηθούν. Όμως η «αδερφή ψυχή» της Kirsty που είναι στενές φίλες, τηλεφώνησε στην αδερφή της για να ρωτήσει αν είναι καλά η 49χρονη, αφού είδε ένα όραμα στο οποίο η γυναίκα της είπε ότι «δεν μπορεί η ψυχή της να επιστρέψει στο σώμα της».

Οι προσευχές να ξυπνήσει από το κώμα

Ο Stu μίλησε με την συγκεκριμένη γυναίκα και στην απελπισία του να σωθεί η αγαπημένη του, επικοινώνησε με μαθητές της συντρόφου του, φίλους και γνωστούς της που κάνουν διαλογισμό, ώστε όλοι μαζί να προσευχηθούν για να ξυπνήσει από το κώμα.

Σπάει τη σιωπή της η Καρολίνα Καλύβα: «Ο Μάριος υποσχέθηκε στον Μπο ότι θα με προσέχει και αυτό έκανε»

Πράγματι λοιπόν, μετά από λίγο κι εφόσον είχαν κινητοποιηθεί πολλοί άνθρωποι, η γυναίκα όχι μόνο ξύπνησε από το κώμα, αλλά και χωρίς πρόβλημα υγείας, αφού όλα τα όργανα της λειτουργούσαν κανονικά.

Η ανάρτησή της στο TikTok

Μάλιστα, οι γιατροί έμειναν έκπληκτοι και δεν μπορούσαν να διανοηθούν τι είχε συμβεί, σύμφωνα με την ίδια. Έτσι, η Kirsty Bortoft δημοσιοποίησε την ιστορία της σε βίντεο στο TikTok και υποστήριξε ότι τα 40 λεπτά που είχε «πεθάνει», «ήταν μια μαγική εμπειρία» και πως φάνηκε ότι ο διαλογισμός «δεν θεραπεύει μόνο την ψυχή», αλλά και ότι «σώζει κυριολεκτικά».

@kirstybortoft I died and this is why I do not worry anymore. A miracle happened. I now do not worry. Worry is an illusion based in a future moment that has not happened! Second chance at life! I get present and enjoy every moment. Stop the what if’s catastrophing……The two questions I get asked…..1. what do I remember and 2. do i not worry it will happen again? NOPE! Stop wasting your life on worry! Get present and enjoy every moment. Life is for living. I died and came back and this is my story! #worryingaboutallthewrongthings #stopworryingaboutit #idied #whyworry??? #getpresent #mentalhealthtiktok #tipstonotworry ♬ Repeat Until Death – Novo Amor

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News